“Bij CT Krampe kan iedereen winnen”

In zijn vierde jaargang telt Cyclingteam Krampe zeven renners. Zij gaan vooral in het circuit van de nevenbonden hun kans, maar zullen ook af en toe bij de elite 2, in wedstrijden van Cycling Vlaanderen, aan de start verschijnen.

“We rijden de elite 2-koersen in Kortemark, Handzame en Woumen”, verduidelijkt woordvoerder Michiel Denys. “Die wedstrijden proberen we met iedereen van Cyclingteam Krampe aan te vangen. De bedoeling is ons in de kijker te fietsen, voor onze sponsors want die zijn allemaal uit Handzame en omgeving.”

Vier van de zeven clubleden zijn op stage in het Spaanse Calpe. Michiel Denys met Sander Boysen, Ilian Samoy en Lucas Markey. “Prachtig weer om er wat kilometers te bollen”, glunderde Denys. “We trainen in korte broek en korte mouwen. Enkel voor de afdalingen hebben we een windvestje mee. Na de middag is ook dat al niet meer nodig.”

De andere clubleden – Lander Goeminne, Bram Deroo en Simon Nowé – bereiden zich in eigen land verder voor op het wegseizoen. “Enkelen onder hen gaan dit weeked testen in een wedstrijd van de Waalse nevenbond EDH in Callenelle”, gaat Denys verder. “De meesten onder ons zullen op zondag 10 maart in competitie komen. Dan staat in Geluveld een wedstrijd van de OVWF op de kalender.”

WK Gran Fondo

Lucas Markey en Michiel Denys hebben ook Gran Fondo-ambitie. “We proberen ons te plaatsen voor het wereldkampioenschap in het Deense Aalborg”, beweert Denys. “Lucas is daar vorig jaar al in geslaagd en werd in Schotland 53ste. Ik schreef mij in voor een Gran Fondo in de Vogezen en voor de Schleck in Luxemburg. Lucas zal enkel die in de Vogezen rijden. Voor die Gran Fondo in Luxemburg moet je er heel snel bij zijn.”

Op het seizoen 2023 blikt Cyclingteam Krampe met plezier terug. In 2022 kon geen enkele renner een zege boeken, vorig jaar lukte dat wel. “Lucas Markey won bij de OVWV in eigen Handzame: heel interessant voor ons team”, benadrukt Denys.

“Zelf kon ik in Ardooie winnen. We haalden ook heel wat podiums. Eigenlijk is bij ons iedereen in staat om te winnen.” (HF)

The post “Bij CT Krampe kan iedereen winnen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger: “Zeker 900 Hamasstrijders gedood in Rafah”

Lees hier al het nieuws terug van woensdag 3 juli over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Zeker vier Palestijnen zijn om het leven gekomen door een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever, zo meldt het ministerie van gezondheidszorg van de Palestijnse Autoriteit. En het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen meer dan 900

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Claude Vindevogel uit Diksmuide staat met zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ op het MENT-podium in Diksmuide

Op de Grote Markt in Diksmuide verwelkomde MENT bekende, maar ook minder-bekende artiesten. Claude Vindevogel uit Diksmuide is al altijd bezig geweest met muziek, maar op nationaal vlak is hij niet zo populair. Toch kreeg hij van de zaakvoerders van MENT eveneens een uitnodiging om zijn zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ te zingen voor het publiek. Weldra zie je zijn verschijning

Lees meer »