Arbeider (50) zwaargewond nadat hij betonnen buis tijdens hoofd krijgt tijdens wegenwerken

Bij een ernstig arbeidsongeval tijdens wegenwerken in Nieuwpoort-Stad is een 50-jarige arbeider uit De Panne woensdagmiddag zwaargewond geraakt. “De man was in een werfput bezig en kreeg daar een betonnen rioleringsbuis tegen het hoofd”, meldt het arbeidsauditoraat, dat de omstandigheden ter plaatse onderzoekt. De man liep zware verwondingen op in het gezicht, maar verkeert niet in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde woensdagmiddag om 14.13 uur op de hoek van de Langestraat met de Astridlaan in het centrum van Nieuwpoort-Stad. In de Langestraat zijn ingrijpende wegenwerken bezig waarbij in eerste instantie een gescheiden rioleringsstelsel wordt aangelegd, en daarna de rijweg wordt vernieuwd met fiets- en parkeerstroken en het nodige groen. Op hoek van de Langestraat is een werfput gevestigd van twee meter diep waar men bezig was met betonnen rioleringsbuizen in de put te plaatsen. Daarbij liep het woensdagmiddag plots fout.

Arbeider gekneld met hoofd

“Wat er precies gebeurd is moet nog blijken uit het onderzoek”, zegt Sofie Heyndrickx van het arbeidsauditoraat. “Een 50-jarige man uit De Panne werd er aan het hoofd geraakt door een betonnen buis en raakte daarbij zwaargewond. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht maar verkeert niet in levensgevaar. De plaats werd in beslag genomen en de dienst Toezicht op het Welzijn op het Werk gaat ter plaatse voor onderzoek.”

Volgens de eerste vaststellingen ter plaatse van de ordediensten zou de arbeider aan het werk geweest zijn in een twee meter diepe werfput. Met een kraan werden betonnen rioleringsbuizen in de put gehesen. Een van de buizen is mogelijks los gekomen of heeft de arbeider op een andere manier geraakt. Daarbij kreeg hij een zware klap te verwerken en zat hij met zijn hoofd even gekneld tussen de buis en een ander voorwerp. Zijn collega’s konden hem gelukkig snel bevrijden. De man bloedde hevig aan het hoofd, had een verminderd bewustzijn en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

RED-team

Nadat de buis verwijderd werd riepen de andere arbeiders de hulp in van de brandweer. Intussen was ook al een ambulance en MUG-dienst ter plaatse gekomen. “Wij werden opgeroepen om een redding in de diepte uit te voeren”, zegt brandweerluitenant Rudy Baelen van post Oostduinkerke. “Aanvankelijk was de melding dat de man nog geklemd zat maar bij onze aankomst was dat niet meer zo. De evacuatie uit de put verliep ook snel waardoor we het speciale RED-team, dat ook al opgeroepen was, konden afbellen. Na zijn redding hebben we de man overgedragen aan de medische hulpdiensten.” Het onderzoek naar het arbeidsongeval loopt nu verder. (JH)

The post Arbeider (50) zwaargewond nadat hij betonnen buis tijdens hoofd krijgt tijdens wegenwerken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Novak Djokovic schendt dé gouden regel op Wimbledon… maar mag toch spelen

Technisch gezien illegaal. Novak Djokovic speelt op Wimbledon met een grijze kniebrace. Dat terwijl het reglement van het Londense grastoernooi zegt: “Deelnemers moeten gekleed zijn in bijna geheel witte outfit. Ook medische uitrustingen moeten indien mogelijk wit zijn.” De Serviër overtreedt dus de regels, maar krijgt tóch groen licht om te spelen.

Lees meer »

Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen

Waar blijft die ‘ongeziene’ sportzomer waarmee Sporza uitpakt? We hadden tijdens het EK alvast een hoog déjà vu-gevoel. Het liep voor de Rode Duivels precies af zoals op het EK 2016, het EK 2020 en het WK 2022: teleurstellend en frustrerend. Bange Tedesco. Wie wél ongezien presteerde in Duitsland, was onze Charles De Ketelaere. Omdat
The post Laat ons

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Als een hogepriester van de liefde: Lenny Kravitz (60) betovert Rock Werchter met oeuvre vol erotiek

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien een overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Muzikaal kon het allemaal wat

Lees meer »

Mysterieuze cirkels in de lucht doen Berlijners speculeren over aliens, maar het antwoord is minder spectaculair

De inwoners van Berlijn hebben woensdag verschillende zwarte cirkels in de lucht gespot. Op sociale media doken al snel video’s op met speculaties over ufo’s en aliens, maar het echte antwoord is veel minder spectaculair. De ringen zouden afkomstig zijn van roet en/of uitlaatgassen. “Ze ontsnappen wanneer er een explosie op de grond plaatsvindt. Dit gebeurt in de industrie of

Lees meer »