Cafébazin Romina (32) speelt weekopbrengsten kwijt na inbraak: “Dief wist wanneer hij moest komen. Ken ik hem?”

Romina Cheroutre (32), de uitbaatster van het bekende café ‘t Paviljoen in Merkem, werd dinsdagnacht het slachtoffer van een inbraak. Daarbij werd de kassa volledig geplunderd, en werden twee weekopbrengsten gestolen. “De dief wist perfect wanneer hij moest toeslaan, en deed er nogal wat moeite voor. Ik vrees dat ik die dief moet kennen”, zucht Romina.

Het was voor Romina flink schrikken toen ze woensdagochtend om 5.15 uur thuiskwam. De vrouw baat al acht jaar lang het bekende café ‘t Paviljoen uit in de Westbroekstraat in Merkem (Houthulst). Na de sluitingsuren van het café doet Romina ook nog een nachtjob, om wat extra inkomsten te bekomen. Ze woont ook boven het café. “Het was dan ook erg zuur om bij mijn thuiskomst te moeten vaststellen dat er ingebroken was”, zucht Romina. “Terwijl het mijn vrije dag is en ik doodmoe ben, eerst wat wou bij slapen en dan enkele administratieve dingen regelen.”

Weekopbrengsten gestolen

“Toen ik via de garage naar binnen ging zag ik dat de deur tussen de hal en het café openstond, en die was zeker gesloten”, doet ze het verhaal. “Lang moest ik niet zoeken. De schuifdeur naar het terras bleek opengebroken te zijn. De schade daar is duidelijk. De deur lieten ze daarna openstaan. Met een bang hartje stapte ik het café binnen en zag dat de kassa opengebroken was. Ze hebben er alles uitgehaald. Al het kleingeld, tot de rosse centjes toe, en alle briefjes. In totaal gaat het om twee weekopbrengsten, goed voor ongeveer 1.800 euro. Bijzonder zuur dus.” De politie Polder kwam meteen ter plaatse voor de nodige vaststellingen en ook het labo van de federale gerechtelijke politie kwam langs om sporen op te nemen. Er wordt ook nagegaan of er camerabeelden in de buurt zijn.

Bekende dief

Waar Romina het meest schrik voor heeft is dat ze de dief kent. “Ik vrees daar echt voor”, zucht ze. “Want de dief wist perfect wanneer en hoe hij moest toeslaan. Net nadat het geld klaar lag om het op mijn vrije dag naar de bank te brengen. Altijd voor mijn vrije dag tweewekelijks maak ik dat in orde om dan op woensdag langs te gaan. Bovendien heeft de dief wel moeite gedaan. Om op mijn terras te raken moest hij over meerdere schuttingen van achterliggende tuinen klauteren om binnen te raken. We hopen dan ook dat er buren zijn met camerabeelden in de tuin die mogelijk iets opleveren. Ik vraag ook aan iedereen met tips om dat te melden. Zelf zal ik nu zorgen voor extra beveiliging, want ik woon hier ook. Het is een erg vies gevoel.”

Veel steun

Al enkele uren nadat de inbraak bekend raakte kreeg Romina tal van steunberichten van klanten. ‘t Paviljoen is dan ook een gekend en geliefd café in Merkem, en na een eerdere tegenslag kon Romina ook op haar klanten rekenen. “Eind februari 2018 kregen we hier af te rekenen met een vrij zware brand binnen en konden we anderhalve week niet openen. Ik kreeg toen heel veel steun van onze klanten en dat gaf me veel moed. Het zat bij de heropening echt helemaal vol. Ik hoop dat de steun van onze klanten me er nu ook weer door sleurt.” (JH)

The post Cafébazin Romina (32) speelt weekopbrengsten kwijt na inbraak: “Dief wist wanneer hij moest komen. Ken ik hem?” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze vandaag voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de brexit wordt

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na nieuwe sprintnederlaag én declassering: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

KIJK. Californië geteisterd door bosbranden: apocalyptische beelden tonen hoe gebouwen en auto’s volledig in vlammen opgaan

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn ongeveer 13.000 mensen geëvacueerd vanwege grote bosbranden. De brand brak gisteren uit in Oroville, ongeveer 113 kilometer ten noorden van de hoofdstad Sacramento. Het vuur verspreidt zich razendsnel en heeft al verschillende gebouwen en voertuigen verwoest. De brand werd mogelijk veroorzaakt door de extreme hitte in de regio.

Lees meer »

Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet en toewijding inspireert ze anderen”

Gehuldigd worden met de titel Laureaat van de Arbeid, is een eer die slechts een beperkt aantal burgers te beurt valt. Om haar bijzondere staat van dienst, haar inzet, haar inspirerende gedrevenheid en de manier waarop ze mensen motiveert, werd Soetkin Vergote gehuldigd.
The post Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet

Lees meer »