Groen licht voor grote renovatie ziekenhuis IMBO

Het BZIO heeft een bouwvergunning voor een opfrissing van het IMBO-gebouw op de Zeedijk. Er komt een stadstuin en de ingang verhuist naar de Duinenstraat. Er wordt 10 miljoen euro geïnvesteerd. De werken starten nog dit jaar.

Het revalidatieziekenhuis BZIO (Bundeling Zorginitiatieven Oostende) op de Zeedijk in Mariakerke zet de jongste tijd een tandje bij : de voorbije maanden kwamen er consultaties in de plastische heelkunde en gespecialiseerde pediatrie bij. Eerder werden ook al volledige verdiepingen vernieuwd zodat ‘de IMBO’ een modern (revalidatie)ziekenhuis is. “Er is echter nood aan extra therapieruimtes”, zo duidt directeur Nick Marlein. Het BZIO maakt daarvan gebruik om de buitenzijde een totale renovatie te geven.

Zo zal het vernieuwde ziekenhuis eruit zien. © GF

De hoofdingang (nu nog aan de Zeedijk) wordt verplaatst naar de achterzijde (Duinenstraat). “Daarmee willen we de patiëntveiligheid en toegankelijkheid verhogen. Er komt een afgescheiden personeels- en logistieke ingang, eveneens achteraan. Daarnaast zullen we de therapiezalen concentreren op één verdieping. We bouwen een nieuwe cafetaria en polyvalente ruimte. De voorgevel wordt vernieuwd en er komen zonneterrassen”, luidt het. De IMBO krijgt ook een groen cachet : geveltuinen tot bovenaan en het regenwater wordt opgevangen voor het sanitair. Op twee verdiepingen komen dan weer nieuwe warmtepompen en ventilatie.

Nieuwe naam

Voor 2024 pakt het revalidatieziekenhuis nog uit met een nieuwe naam. Nick Marlein: “Het BZIO, verwijst naar het Belgisch Zee Instituut voor Orthopedie maar is nu de afkorting van Bundeling Zorg Initiatieven Oostende. Veel mensen kennen ons ook als IMBO. Die namen worden door elkaar gebruikt. Er is nood aan een nieuwe naam die we dit najaar eerst aan ons personeel zullen voorstellen.” De timing voor de werken staat vast: “De huidige ingang en parking worden deels omgevormd tot een moderne stadstuin voor buurtbewoners. Die werden ook door ons betrokken. Voor deze werken investeren we zelf 10 miljoen euro, aangevuld met flink wat subsidies. De werken starten eind 2024 en zullen twee jaar duren.”

The post Groen licht voor grote renovatie ziekenhuis IMBO is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

Amadou Onana en Orel Mangala leggen op sociale media EK neer: “Wreed, maar we hebben hart en ziel in de strijd gegooid”

Einde verhaal voor de Rode Duivels op dit EK. Een zure nederlaag tegen Frankrijk als eindstation. En dus zijn de Belgen intussen huiswaarts gekeerd. Tijd voor vakantie, tijd voor bezinning. “We komen sterker terug”, legde Amadou Onana het teleurstellende EK neer. Mangala, zijn ploegmaat op het middenveld, vulde aan: “We willen jullie trots maken en ik heb er alle vertrouwen

Lees meer »