Kindergemeenteraad kiest winnaar Dromen van Oostende

De leden van de Kindergemeenteraad kwamen bijeen en stemden voor de winnende droom van de wedstrijd Dromen van Oostende. De origineelste droom uit 826 inzendingen kwam van de 10-jarige Babette. Zij droomt van een beach festival voor alle vijfdes en zesdes van Oostende met een reuzegrote popcornmachine. De Stad haalt nu alles uit de kast om de droom dit voorjaar spectaculair in vervulling te laten gaan.

Tijdens de wedstrijd Dromen van Oostende konden kinderen hun grootste droom inzenden. Maar liefst 826 kinderen namen deel. De jury selecteerde uit alle inzendingen een top 10, die op woensdag 21 februari aan de Kindergemeenteraad werd voorgesteld.

De kinderen bespraken alle dromen in groep en kregen de kans om goed na te denken over welke ze de meest originele vonden. Na een intense, maar leerrijke middag, gingen de kinderen over tot de individuele stemming. Het werd zeer spannend maar één droom deed de harten van de Kindergemeenteraad duidelijk sneller kloppen en won:

De Stad neemt nu snel contact op met de winnende dromer om alles te organiseren. Het belooft een knapperig en feestelijk voorjaar te worden!

De top 10

De Oostendse kinderen dromen er graag en goed op los, zoveel is duidelijk. Het was bijzonder moeilijk om uit alle inzendingen slechts tien grote, originele dromen te selecteren. Hoewel er maar één grote winnaar is, krijgen de andere dromers uit de top 10 elk een persoonlijke brief toegestuurd en krijgen ze een James verrassingspakket.

Dit zijn de overige dromen uit de top 10:

Mona Jonckheere (10): een opblaasbaar waterpark in de zeeIlyana Georges (11): een middag politie en boef spelen met de echte Oostendse politieKunga Geng Duo (6): een speelpoppendorp waar alle kinderen samen kunnen spelen met hun popEline Asaert (9): een overnachting in een luxehotel met de hele klasTuur Van Overtvelt (10): een Nerf battle arena in OostendeLucie Declerck (10): een grote lange tafel op de zeedijk om met de hele school aan te ontbijtenLily-Marie Laloo (6): een zeemeerminnenfeest in het zwembad voor de hele klasLola Vanhoovels (6): een reuzegroot zandkasteel met een al even grote bloemenwinkel op het strandTiem Couvreur (6): een dag leven zoals de Franse soldaten in Fort Napoleon, met de hele klas

Enkele kleinere dromen krijgen een juryprijs

De Stad werd overdonderd door het grote succes van de wedstrijd en de vele originele en hartverwarmende dromen. Enkele van de kleinere dromen die de top 10 niet haalden, deden de harten van de juryleden smelten. Daarom besliste de Stad om die ook te verwezenlijken, bovenop de grote droom die verkozen werd door de Kindergemeenteraad. Meer info daarover volgt binnenkort. Nu is het eerst aan Babette.

The post Kindergemeenteraad kiest winnaar Dromen van Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs de Promenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met het gloednieuw cultuurfestival Langs de Promenade. De driedaagse seizoensopener staat garant voor een plejade aan acrobatie, dans, straattheater, kinderanimatie, circus en muziek. Het evenement vindt plaats langs de Havengeulpromenade, die in 2024 exact twintig jaar bestaat.
The post Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daarvoor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge

Buurtbewoners zijn bij de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen opnieuw procedures gestart tegen het nieuwe stadion van Club Brugge. Dat meldt Focus-WTV. Het is niet duidelijk hoeveel vertraging deze nieuwe demarche kan veroorzaken.
The post Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Lees hier

Lees meer »

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »

Exit Rode Duivels betekent meteen einde voor heel wat EK-fandorpen

De uitschakeling van de Rode Duivels op het EK komt hard aan. Niet enkel bij de Duivels zelf en hun fans, maar ook bij de organisatoren van EK-dorpen in Vlaanderen. Een groot deel daarvan is ondertussen zelfs al opgedoekt. Het zadelt heel wat organisatoren met een financiële kater op. “Natuurlijk hadden we graag wat meer wedstrijden kunnen tonen. Onze boekhouding

Lees meer »

Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen

Woensdag is wielrenner Jani Peiren (24) uit Bredene, een militair, tijdens een training door een auto aangereden langs de Sint-Pieterskaai in Brugge. Hij werd met een sleutelbeenbreuk en twee gebroken ribben opgenomen in het AZ Sint-Jan.
The post Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen appeared first on KW.be.

Lees meer »

’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills

Tijdens het schooljaar namen verschillende secundaire houtscholen uit Oost- en West-Vlaanderen deel aan Wood Skills. Daar konden de scholen een project indienen en dit werd voorgesteld tijdens het slotevenement in Waregem. Ook ’t Saam Campus Cardijn nam deel met twee verschillende klassen.
The post ’t Saam Campus Cardijn succesvol tijdens Wood Skills appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief

Sinds kort verwelkomt de gemeente Zonnebeke de toeristen in het toeristisch onthaal op een interactieve manier. Het nieuwe toeristisch onthaal situeert zich in het kasteeldomein. Vier zuilen en een kaarttafel duiden er de vier kernthema’s aan.
The post Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Kamping Kitsch Club lanceert, in samenwerking met Topradio, een eigen radiozender: Radio Kamping Kitsch Club. De online zender is enkel online te beluisteren via de link: Radio Kamping Kitsch Club en gaat van start op zaterdagnamiddag om 16.00 uur.
The post Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Lees meer »