Ursula Von der Leyen wil geen tweede mandaat als Europees Commissievoorzitter met steun van “vrienden van Poetin”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen wil geen steun van “de vrienden van Poetin” in het Europees Parlement in haar ambitie om een tweede mandaat in de wacht te slepen. Dat heeft ze woensdag duidelijk gemaakt op een persconferentie.

 

Meer krantenkoppen in België

Afvalintercommunales uit Brugge en Oostende werken samen om hoofd te bieden aan noden van gemeenten

De afvalintercommunales (AIC’s) van de regio’s Brugge (IVBO) en Oostende (IVOO) gaan een samenwerking aan. Samen willen ze hun slagkracht verhogen en onderzoeken ze hoe ze een antwoord kunnen bieden op de uitdagingen op het vlak van afvalbeleid.
The post Afvalintercommunales uit Brugge en Oostende werken samen om hoofd te bieden aan noden van gemeenten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Oxfam wil afschaffing vetorecht in VN-Veiligheidsraad

De afgelopen tien jaar gingen bijna alle veto’s van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) over Palestina, Oekraïne en Syrië. Daardoor worden mensen in die conflictgebieden in de steek gelaten, zegt Oxfam. De ngo vraagt om het vetorecht af te schaffen.

Lees meer »

Tim Merlier kroont zich, ondanks kettingproblemen, tot Europees kampioen – Jasper Philipsen eindigt vierde

Tim Merlier (31) heeft het Europees kampioenschap in Limburg naar zijn hand gezet. In een massasprint haalde hij het met een sterk eindschot van de Nederlander Olav Kooij en de Est Madis Mihkels. Nochtans had de pion van Soudal Quick-Step in volle finale nog af te rekenen met kettingproblemen. Topfavorieten Jasper Philipsen en Jonathan Milan vielen naast het podium.

Lees meer »

Israëlisch leger geeft toe dat drie gijzelaars “wellicht” bij luchtaanval werden gedood – Houthi’s eisen raketaanval vanuit Jemen op

De Houthi’s uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een raketaanval op Israël. “Een ballistische raket werd afgevuurd op een positie van het Israëlische leger. Meer dan twee miljoen zionisten moesten naar de schuilkelders vluchten, voor het eerst in de geschiedenis”, aldus een woordvoerder. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Diamant voor Roger en Simone

Roger Isbled (87) en Simone Warlop (86) vierden hun diamanten huwelijksverjaardag. Op 7 september 1964 stapten ze in het huwelijksbootje. Simone werd geboren in La Créche in Frankrijk, waar ze ook tot haar tiende naar school ging. Daarna trok ze gedurende drie jaar op pensionaat in Nieuwkerke. Nadien bleef ze thuis om te werken op
The post Diamant voor

Lees meer »