Olympisch fandorp op het strand: “Wie niet naar Parijs gaat is meer dan welkom in Middelkerke”

Het Olympic Festival op het strand van Middelkerke wordt de verzamelplaats voor Belgische supporters tijdens de Olympische Spelen deze zomer. De belangrijkste competities op reuzenschermen, optredens en dj’s, een gezellige beachbar, elke dag verschillende sportinitiaties… én het officiële terugkeermoment van de Team Belgium atleten die uitblonken in Parijs.

Wie niet naar Parijs gaat, is voor de volledige duur van de Olympische Spelen meer dan welkom in Middelkerke. In de schaduw van het gloednieuwe casinogebouw SILT opent het Olympic Festival van 26 juli tot 11 augustus 2024 elke dag zijn deuren voor meer dan 2000 Team Belgium fans. Het BOIC, de gemeente Middelkerke en organisator Golazo creëren een supportersdorp waar iedereen in een olympische sfeer zelf kan sporten, naar sport kijken of sport beleven.

Op vrijdagavond 26 juli is er een officiële opening voor genodigden, maar vanaf zaterdag 27 tot en met zondag 11 augustus is het Olympic Festival elke dag van 10 uur ’s ochtends tot middernacht toegankelijk voor iedereen.

Actief sporten

Op het strand, de zee en de dijk van het Olympic Festival kan je zelf meedoen aan diverse sportactiviteiten om vervolgens in de gezellige beachbar op reuzenschermen de prestaties van de Team Belgium atleten in Parijs live te volgen. Medaillewinnaars en andere Olympians komen enkele dagen na hun competitie rechtstreeks vanuit Frankrijk naar Middelkerke voor een huldiging op het thuispodium. Sowieso wordt er op het Olympic Festival elke dag een feestje gebouwd met dj’s en optredens.

De toegang tot het Olympic Festival in Middelkerke is gratis, met uitzondering van drie momenten (zondagnamiddag 28 juli, zaterdagavond 3 augustus en zondagavond 10 augustus) waarop bekende Belgische artiesten en dj’s optreden. Dan zal er een inkomticket nodig zijn, binnenkort in verkoop.

“Laten we onze Team Belgium atleten met trots ondersteunen” Jean-Michel Saive, voorzitter BOIC

Steun van thuisfront is enorm motiverend

Jean-Michel Saive, voorzitter van het BOIC: “Als Olympiër die zeven keer de eer had deel te nemen aan de Olympische Spelen, begrijp ik als geen ander hoe cruciaal de steun van supporters is, zowel in het olympisch stadion als vanuit het thuisfront. Het Olympisch Festival belooft een bijzondere ervaring te worden. Na het succes van het Rio House voor de Olympische Spelen van Rio in 2016, zijn we nu verheugd om voor de tweede keer een groots Olympisch evenement aan de kust te organiseren voor de Team Belgium supporters. Mijn oprechte dank gaat uit naar onze partners, de gemeente Middelkerke en Golazo, voor hun waardevolle bijdrage aan dit unieke evenement. Laten we samen het olympisme vieren en onze Team Belgium atleten met trots ondersteunen!”

“Het Olympic Festival wordt een fandorp waar iedereen welkom is” Cédric Van Branteghem, CEO BOIC

Bruisend fandorp

Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC: “Samen creëren we een unieke Olympische beleving in eigen land. Het Olympic Festival in Middelkerke wordt niet alleen een verzamelplaats voor Team Belgium supporters, maar een bruisend fandorp waar iedereen, 16 dagen lang, de olympische sfeer kan proeven, zelf kan sporten en de successen van onze Team Belgium atleten in Parijs live kan beleven. We heten iedereen graag welkom om deel uit te maken van deze olympische ervaring.”

“De diploma’s van mijn vijf Olympische Spelen hangen prominent in mijn werkkamer” Burgemeester Jean-Marie Dedecker

Beleef de mythe op een prachtige locatie

De komst van het Olympic Festival naar Middelkerke is voor burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker een fantastisch zomergeschenk met een enorme persoonlijke waarde. “De Olympische Spelen zijn mythisch. Voor iedereen. Ik weet uit eigen ondervinding wat voor impact de Olympische Spelen hebben. Ik was aanwezig op vijf opeenvolgende Olympische Spelen. De eerste was Los Angeles 1984, de laatste Sydney 2000. Die diploma’s hangen prominent in mijn werkkamer.”

“Als sporter zijn de Olympische Spelen het summum. Mijn absoluut hoogtepunt als nationaal judocoach waren de Spelen in Atlanta in 1996. Aan het goud van Ulla Werbrouck en de medailles van Gella Vandecaveye, Harry Van Barneveld en Marie-Isabelle Lomba denk ik nog dagelijks. Ons land stond in rep en roer met het goud van ‘Fredje’ Deburghraeve op de 100 m. schoolslag. Of met de bronzen medaille van Sébastien Godefroid in het zeilen. Zo zie je maar, olympiër ben je voor het leven. Dus ik ben verrukt dat we die olympische sfeer naar Middelkerke brengen, want ook voor het publiek – sportliefhebbers of niet – zijn de Spelen een enorme ervaring.”

“Het Olympic Festival is een fantastische aanvulling voor Middelkerkse sportzomer” Henk Dierendonck, schepen voor sport

Uitkijken naar actieve luik

Middelkerks sportschepen Henk Dierendonck kijkt vooral uit naar het actieve luik van het Olympic Festival: “Dat wordt een fantastische aanvulling voor ons zomerse sportaanbod. Voor veel vakantiegangers en Middelkerkenaars is sport een dagelijkse must. Als we onze sportliefhebbers dit aanbod kunnen voorschotelen, in die setting… Dan wordt het moeilijk om de Middelkerkse sportzomer te overtreffen.”

Olympic Festival praktisch

Live uitzendingen

Tijdens het Olympic Festival worden de belangrijkste olympische wedstrijden live vanuit Parijs uitgezonden op de grote tv-schermen op het terrein. Op de schermen zullen de wedstrijden van de Team Belgium-atleten altijd voorrang krijgen.

Huldigingen

De Team Belgium atleten worden uiteraard gehuldigd in het Lotto Belgium House in Parijs. Maar de meesten keren na hun deelname ook terug naar België. Om deze atleten te laten vieren met al hun fans op het thuisfront zorgen wij in Middelkerke ook voor een huldiging!

Sportinitiaties

Op het strand, de zee en de dijk van het Olympic Festival worden dagelijks activiteiten georganiseerd onder leiding van verschillende sportfederaties. Om in een olympische sfeer te blijven, volgt het sportprogramma in Middelkerke zo veel mogelijk de competitiekalender van onze Team Belgium-atleten in Parijs.

Concerten en dj’s

Het Olympic Festival biedt elke avond muziek en animatie, maar op drie momenten staan er bekende Belgische namen op het podium. Wie? Dat maken we later nog bekend, maar het zijn stuk voor stuk grote publiekstrekkers. Op zondagmiddag 28 juli, zaterdagavond 3 augustus en zondagavond 10 augustus .

Toegang

De site is dagelijks open van 10 u. tot middernacht. De toegang tot het Olympic Festival is gratis met uitzondering van de drie momenten waarop bekende Belgische artiesten optreden. Dan zal er een inkomticket nodig zijn, waarover binnenkort meer details volgen.

De opbouw van het Olympic Festival start op 1 juli.

The post Olympisch fandorp op het strand: “Wie niet naar Parijs gaat is meer dan welkom in Middelkerke” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zint prins Harry op terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk? Oude vrienden denken van wel na plots contact via WhatsApp

“Verrassende berichtjes” van prins Harry (39) uit de Verenigde Staten doen vermoeden dat hij zint op een terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk. Althans, dat stellen vrienden van de prins waar hij sinds kort weer contact mee heeft. Zij hopen vurig dat de hertog van Sussex na vier jaar in Californië een comeback maakt, maar vrezen dat dat makkelijker is gezegd

Lees meer »

Evenepoel en Alaphilippe in dienst, toptalent maakt het fraai af: kijk hier naar de hoogtepunten van rit 1 van de Tour of Britain

Zin om de hoogtepunten van de openingsetappe in de Ronde van Groot-Brittannië te herbekijken? Dat kan op deze pagina! Kijk hieronder als HLN-abonnee naar de sleutelmomenten van rit 1, waarin tweevoudig olympisch kampioen Remco Evenepoel zijn terugkeer in competitie vierde na de Spelen. En onze landgenoot liet zich ook meteen gelden, onder meer in dienst van ploegmakker Paul Magnier. De

Lees meer »

Extra petanquepleinen aan Kloosterhof ingehuldigd

Aan domein Kloosterhof, dat onder andere assistentiewoningen en een dienstencentrum omvat, zijn enkele extra petanquepleinen officieel ingehuldigd. “Sinds de opening van ons dienstencentrum in 2016 hadden we twee petanquevelden”, zegt Veerle Holsbeke. “Onze club De Hofpetanquers is zodanig groot geworden dat die twee pleinen niet langer voldoende waren. De vraag naar twee extra pleinen was
The post Extra petanquepleinen

Lees meer »

Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open VLD voor de provincie

Huidig burgemeester Stephan Mourisse (57) van de Landelijke Volkspartij zal de provincielijst voor Open VLD duwen. Nogal vreemd, want in januari kondigde notaris Mourisse aan eind dit jaar afscheid te nemen van de politiek. Hij staat dus niet meer op de lijst van de LVP voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open

Lees meer »

Afsluitende burger op Waregem Koerse eindigt met voorwaardelijke celstraf en boete: “Mijn humor werd niet op prijs gesteld”

Een afsluitende burger na Waregem Koerse 2022 levert een 39-jarige man uit Tielt een zure nasmaak op. Voor weerspannigheid tegen een agent veroordeelde de rechter hem tot een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden en een boete van 400 euro.
The post Afsluitende burger op Waregem Koerse eindigt met voorwaardelijke celstraf en boete: “Mijn humor werd niet op prijs gesteld”

Lees meer »

Tubaspeler Willy Vincke neemt afscheid van Gemeentelijke Harmonie in Bredene: “Ik kende geen noot muziek toen ik hier arriveerde”

Na ruim 35 jaar achter de bastuba heeft Willy Vincke afgelopen zaterdag definitief afscheid genomen van zijn Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Bredene. “Ik ben hier ooit begonnen als vlaggendrager en kende toen geen noot muziek. Ik heb mooie tijden meegemaakt bij de harmonie en veel vrienden gemaakt maar aan alle mooie liedjes komt een einde”, blikte Willy zaterdag terug.
The

Lees meer »

Is overleden Russische “spionagewalvis” doodgeschoten? “Meerdere schotwonden aangetroffen”, beweren ngo’s

Hvaldimir, de beloega die in 2019 opdook in Noorse wateren met een Russisch harnas om, is door kogels gedood. Dat beweren 2 Noorse ngo’s. Het levenloze lichaam van het dier werd dit weekend aangetroffen in het zuiden van Noorwegen, maar de beloega werd volgens de ngo’s dus doelbewust gedood. Het blijft nog enkele weken wachten op het autopsieverslag, maar nu

Lees meer »

Huurders van kampeerterrein Mid’s Park in Middelkerke moeten nog dit jaar weg: “We betreuren dit, maar gemeente heeft hier geen bevoegdheid”

De uitbater van kampeerterrein Mid’s Park in Middelkerke bracht huurders via een brief op de hoogte van de nakende ontruiming van het park. Bewoners moeten zelf instaan voor de transport-, ontruimings- en afbraakkosten van hun perceel en stacaravan… en dat tegen het einde van dit kalenderjaar. Ook een ander kampeerterrein in Middelkerke start binnenkort met de ontruiming. Vooral op sociale

Lees meer »

“Het Sportpaleis is mijn droom”: Lars (15) zingt eerste single op Marktrock in eigen stad

Marktrock Poperinge blikt tevreden terug op de 37ste editie. Op vrijdag waren er een 2.000-tal bezoekers. Zaterdag waren er 7.500 aanwezigen, al werkten de weergoden toen even tegen. Het festival bood opnieuw een podium voor lokaal talent, onder wie Lars Pectoor.
The post “Het Sportpaleis is mijn droom”: Lars (15) zingt eerste single op Marktrock in eigen stad appeared

Lees meer »

Gordel lokt 28.000 mensen naar de Vlaamse Rand

Ongeveer 28.000 bezoekers zijn afgezakt naar de Vlaamse Rand voor een zonnige 43e editie van de Gordel. Dat is een stijging ten opzichte van vorig jaar, toen 26.000 Gordelaars geteld werden, zo meldt het kabinet van Vlaams minister van de Vlaamse Rand Ben Weyts. "Het was een dag vol sport- en natuurbeleving, maar ook een evenement met een boodschap: de

Lees meer »

Staatssecretaris de Moor beslist eenzijdig om asielcentrum Koksijde open te houden tot 1 november, maar burgemeester blijft niet bij de pakken zitten

De verstandhouding met Fedasil en Koksijdse burgemeester Marc Vanden Bussche is nooit goed geweest, maar die is nu helemaal afgekoeld tot ver onder het vriespunt. De burgemeester ergert zich mateloos aan het gebrek aan communicatie en respect, aan het feit dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor meent dat ze zich boven de wet kan stellen. Zij lapte

Lees meer »

“Ik heb hem nog nooit zo gezien”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle vrijdag(avond) voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »

Personeel van Audi Brussels gaat opnieuw niet aan de slag

Ook de ochtendploeg is donderdag niet aan de slag gegaan bij Audi Brussels. Dat meldt de Franse christelijke vakbond CNE. De arbeiders zijn wel aanwezig op de site, en praten er met hun collega’s en vakbondsafgevaardigden. Volgens de christelijke vakbond heeft de directie nog niet gesproken met het personeel.

Lees meer »