Nieuwe website en directeur laten bij Vives nieuwe wind waaien door Levenslang Leren

Bij Vives Hogeschool zit levenslang leren in de lift. Daarom worden grootste plannen gesmeed met de lancering van de nieuwe website Vives Continue én een nieuwe directeur aan het roer.

Met het nieuwe webplatform continue.vives.be dat vandaag live gaat, wordt getracht toekomstige en huidige studenten een nóg groter en nóg meer op maat aanbod voor te schotelen. Door de nieuwe website wordt niet enkel het aanbod voor levenslang leren verder versterkt waardoor de behoeften van een steeds veranderende samenleving beter kunnen vervuld worden, ook het ontwikkelen van innovatieve en flexibele leermogelijkheden staat op de planning.

Dit alles kadert in het ruimere samenwerkingsverband Continue van de Associatie KU Leuven en ons hechte partnership met PUC waarlangs KU Leuven Continue in onze regio sinds vele jaren ook sterk aanwezig is.

Evolutie

De cijfers van de Vlaamse Hogescholenraad liegen er niet om: we zien dit jaar een evolutie ten opzichte van vorig jaar bij studenten ouder dan 25 jaar: hun aantal steeg met zo’n 4.82%. En dit voor het vierde jaar op rij. Ook bij Vives zijn er 26 % studenten ouder dan 25 jaar ten opzichte van het totaal. Zo wordt de Vlaamse trend waarbij Vlaanderen achterloopt op vlak van levenslang verder studeren, doorbroken en zien we een toegenomen belangstelling voor een leven lang ontwikkelen.

“Met de nieuwe website willen we ons aanbod duidelijker in de markt zetten”

Na een bijzonder intens jaar gekenmerkt door innovatie, samenwerking en betrokkenheid was 2023 ook een jaar van verandering voor Isabel Vanslembrouck. Na ruim 10 jaar haar schouders gezet te hebben onder de uitbouw van onderzoek binnen Vives, wordt Isabel aangesteld als directeur Levenslang Leren en Vives Continue. De plannen van Isabel zijn ambitieus: nog meer zorgen dat Vives staat voor het stimuleren en bevorderen van een cultuur van levenslang leren binnen Vives maar ook daarbuiten, zowel voor studenten, alumni en professionals. Ook samenwerkingen met bedrijven en non-profit organisaties verder versterken is haar doel.

Expertise

“Met de nieuwe website willen we ons aanbod duidelijker in de markt zetten. Daarbij aansluitend is het ontwikkelen van dynamische leermogelijkheden die sporen met de behoeften van studenten en professionals in een snel veranderende wereld een volgende prioriteit”, vat Isabel samen, die vanuit haar vroegere ervaring binnen Vives ook zal inzetten op het ontsluiten van de expertise die opgebouwd wordt vanuit onderzoek.

Isabel Vanslembrouck neemt het directeurschap Levenslang Leren op samen met Jan Vandekerckhove die eind dit jaar met pensioen gaat. We willen Jan dan ook heel graag bedanken voor zijn vele jaren inzet en inspirerend werk!

The post Nieuwe website en directeur laten bij Vives nieuwe wind waaien door Levenslang Leren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. Kwakkelweer houdt aan, volgende week wordt het warmer

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Vlaming Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond de Vlaming Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »