“Dienstverlening loopt mank”: N-VA Blankenberge stelt problemen recyclagepark aan de kaak

Volgens oppositiepartij N-VA laat het recyclagepark aan de Scharebrugstraat in Blankenberge momenteel heel wat te wensen over. Ze wijst onder meer naar de goot voor waterafvoer, die op bepaalde plaatsen is stukgereden. Ook zou er een gat in de omheining zijn, waardoor indringers er gemakkelijk binnen geraken. “De meerderheid laat het recyclagepark verkommeren ten koste van de veiligheid van burgers, en dat is ontoelaatbaar”, klinkt het.

“Dat het recyclagepark er momenteel niet goed bij ligt, ziet elke bezoeker”, zegt gemeenteraadslid Kurt Decleer. “Het is uitkijken wanneer men er rondloopt, en zeker ter hoogte van de goot voor waterafvoer die op bepaalde plaatsen is stukgereden. Dit wordt niet meer hersteld, met val- en struikelgevaar tot gevolg. Maar blijkbaar ontgaat dit het bestuur.”

Verkoop gronden

De dienstverlening naar de burger loopt daarmee ernstig mank, stelt de Blankenbergse N-VA. “Ook al doet het personeel zijn uiterste best om iedereen zo goed mogelijk te bedienen. Maar de toegangssoftware heeft geen updates meer gehad en er is geen internetverbinding, dus kunnen er ook geen digitale betalingen meer gebeuren terwijl dat eigenlijk een verplichte dienstverlening is. Een rapport van een onaangekondigde audit door het recyclagebedrijf van de elektrische toestellen meldde ook verschillende gebreken”, klinkt het.

Het meerjarenplan van de stad voorziet in de verkoop van de gronden van het actuele recyclagepark in 2025. “Verder is er geen budget meer voorzien om het recyclagepark te onderhouden, en van een perspectief op een nieuw recyclagepark is nog geen sprake. De herlokalisering van het recyclagepark, de eventuele overdracht aan IVBO en het tijdsverloop zijn momenteel nog één groot vraagteken. Helaas laat de meerderheid het huidige recyclagepark verkommeren ten koste van de veiligheid van de bezoekers en personeelsleden, en dat is ontoelaatbaar”, aldus Decleer.

“Buren signaleren nu dat er kinderen spelen na de sluitingsuren. Dat is ongehoord: de gevolgen kunnen ernstig zijn, gezien de vele stoffen en materialen die er opgeslagen liggen” – Kurt Decleer

Hij wijst erop dat, zolang het huidige recyclagepark in dienst blijft, dit moet onderhouden worden. “De dienstverlening en veiligheid moeten gegarandeerd blijven. Buren signaleren nu dat er kinderen spelen na de sluitingsuren. Dat is ongehoord: de gevolgen kunnen ernstig zijn, gezien de vele stoffen en materialen die er opgeslagen liggen. Het recyclagepark is momenteel volledig stuurloos, en bovendien worden er ook geen stappen gezet voor de realisatie van het nieuwe.”

Dat laatste spreekt schepen voor Afvalbeheer Jurgen Content (Vooruit) tegen. “De gronden die we in 2022 aankochten met het oog op een nieuw recyclagepark (op het bedrijventerrein Tintersweghe langs de Brugse Steenweg, red.), zijn te klein om er alle fracties kwijt te kunnen. Dat wísten we ook toen we die gronden aankochten. Maar je kan je de vraag stellen of het nodig is dat elke gemeente binnen het grondgebied van IVBO bijvoorbeeld asbest moet aannemen. We zijn momenteel aan het bekijken wat in ons containerpark de meest courante fracties zijn, en voor welke we in de toekomst – de volgende legislatuur zal daar een verdere timing moeten op plakken – eventueel kunnen samenwerken met Brugge of De Haan”, legt hij uit.

Aanbesteding uitgeschreven

Verder wijst hij erop dat de gebreken in het huidig recyclagepark wel degelijk aangepakt worden. “Een aantal kleinere gebreken hebben we al in eigen beheer hersteld, voor andere moest er eerst een bestek worden opgemaakt. Dat gat in de afsluiting hadden we overigens al ettelijke keren zelf terug dichtgemaakt, maar het wordt keer op keer kapotgeknipt.”

“Nu hebben we daarvoor dus ook een aanbesteding uitgeschreven. En wat de toegangssoftware betreft: die liep op zijn einde en was zo lek als een zeef. Onze IT-dienst heeft die daarom uit veiligheidsoverwegingen afgesloten, want anders spelen we met de persoonsgegevens van onze inwoners. Het is dus helemaal niet zo dat we het allemaal maar op zijn beloop laten”, klinkt het.

The post “Dienstverlening loopt mank”: N-VA Blankenberge stelt problemen recyclagepark aan de kaak is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »

“Supertalent, maar is hij in laatste week ook nog bij de besten?”: Remco Evenepoel in het hooggebergte, ingeschat door concurrenten

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Vandaag deel 3: wat zegt de concurrentie? “Hij heeft zijn plaats bij de beste klimmers van de wereld,

Lees meer »

Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.
The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »