Jelle Cleymans en Jef Hoogmartens onthullen eerste namen van cast musical ‘Jeanne d’Arc’: Lotte Stevens schittert in hoofdrol

Lotte Stevens (31) kruipt binnenkort in de huid van de Franse heldin Jeanne d’Arc in de gelijknamige musical van schrijversduo Jelle Cleymans (38) en Jef Hoogmartens (40). De twee twijfelden geen seconde na Lotte’s auditie, klinkt het, maar maken het hun regisseur Luc Stevens nu wel wat moeilijk. Die zal deze zomer zijn eigen dochter naar de brandstapel moeten begeleiden. 

Meer krantenkoppen in België

Ombudsdienst ontving dit jaar al meer klachten over De Lijn dan in heel 2023: “Bussen komen niet opdagen of zijn overvol”

Sinds vervoersmaatschappij De Lijn haar dienstregeling begin dit jaar heeft aangepast, ontving de Vlaamse Ombudsvrouw al meer dan 500 klachten. Dat zijn er meer dan heel vorig jaar. De meeste klachten gaan over bussen die te laat of helemaal niet komen. Volgens De Lijn is het grootste deel van de bussen te oud en vallen de voertuigen daardoor regelmatig uit.

Lees meer »

Voetbalwereld houdt adem in voor nieuwe zaak-Bosman

De voetbalwereld wacht vrijdag in spanning op een arrest van het Europees Hof van Justitie dat nu al wordt vergeleken met de zaak-Bosman. De zaak-Diarra, opnieuw gelinkt met België, kan de bodem onder het transfersysteem wegslaan en de inkomstenbronnen van Belgische clubs verder doen opdrogen.

Lees meer »

Kampioenenviering bij de Sint-Jansvrienden

Bij de vinkenmaatschappij de Sint-Jansvrienden van voorzitter Geert D’Hondt zit het seizoen er helemaal op. De afsluiter van het seizoen is het jaarlijks kampioenenfeest dat voor de gelegenheid zijn beslag kreeg in Gistelhove. Niettegenstaande de vinkensport moeilijke tijden doormaakt door de vergrijzing, telt de vereniging nog om en bij de 50 leden. Het werd dan
The post Kampioenenviering bij

Lees meer »

270.000 euro Vlaamse subsidies voor bouw nieuwe jeugdlokalen: “Blij met steun van Vlaanderen”

Nog net op de valreep heeft uittredend Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle 1,54 miljoen euro vrijgemaakt voor investeringen in jeugdinfrastructuur. Daarvan gaat 270.000 euro naar het project van de vzw Sperregem Bouwt, die op het domein Sperregem aan de Bruggestraat jeugdlokalen wil bouwen en verbouwen voor KSA ’s Gravenwinkel en KSA Marie Mo. “We zijn enorm blij met deze

Lees meer »

Steeds meer zwaargewonde fietsers en steppers

Het aantal ernstig gewonden in het verkeer is in ons land in de afgelopen 10 jaar gedaald met bijna 20 procent, maar het aantal zwaargewonde fietsers en steppers neemt toe. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met schedelbreuken, heupbreuken of wervelletsels. Dat blijkt uit een onderzoek van de gegevens van ziekenhuizen door verkeersinstituut Vias.

Lees meer »

Westerlo laat uitfans Beerschot toe op vrijdag: “Politie gaf gunstig advies. Maar als het fout loopt, zijn wij niet verantwoordelijk”

Na de stopgezette derby Antwerp-Beerschot bestaat het risico dat de Beerschotfans vrijdagavond op Westerlo ook amok zullen maken. Westerloburgemeester Guy Van Hirtum heeft na overleg met de politie en club over het risicogehalte beslist dat Beerschotfans toegelaten zijn in het uitvak: “We kregen een gunstig advies en gaan ervan uit dat de wedstrijd sportief en correct zal verlopen.”

Lees meer »

Erevoorzitter Beerschot Luk Lemmens betreurt incidentrijke stadsderby: “Hoe is het mogelijk dat vuurwerk in stadion geraakt?”

Erevoorzitter van voetbalclub Beerschot Luk Lemmens reageert teleurgesteld op de forfaitnederlaag in de stadsderby op het veld van rivaal Antwerp. Supporter gooiden vanuit het uitvak vuurpijlen op het veld. Lemmens had vorige week na dreigementen van de harde kern nog opgeroepen om dat zeker niet te doen, ook al verloopt de seizoensstart voor Beerschot dramatisch. "De voetbalsport is de grote

Lees meer »

Paul Magnette “beledigd” door uitspraken van de paus over vrouwen

PS-voorzitter Paul Magnette is misnoegd over uitspraken die paus Franciscus tijdens zijn bezoek aan ons land heeft gedaan over vrouwenrechten. Dat zei hij zondag bij RTL-TVi. Magnette trad niet in detail, maar verwees wellicht naar de conservatieve standpunten die de paus uit de doeken deed in zijn toespraak bij de UCLouvain.

Lees meer »

Japanse luchthaven schrapt alle vluchten nadat bom uit Tweede Wereldoorlog die onder het tarmac begraven ligt plots ontploft

Geallieerden dropten tijdens de Tweede Wereldoorlog bommen op een militaire luchthaven in het Japanse Miyazaki, waar onder meer kamikazevluchten opstegen om zelfmoordmissies uit te voeren. Een van de bommen ontplofte niet en lag zo’n tachtig jaar begraven bij de Miyazaki Airport, die nu dienstdoet als burgerluchthaven. Tot de bom woensdag plots explodeerde en een grote krater achterliet in het tarmac.

Lees meer »