Marcella Callewaert viert haar honderdste verjaardag

In woonzorgcentrum Groenhof heeft Marcella Callewaert op 13 februari haar honderdste verjaardag gevierd.

De jarige zag het levenslicht op 13 februari 1924. Zij was het zesde kind, naast drie broers en twee zussen, van het gezin van Leontine Veroote, die huisvrouw was, en Alfons Callewaert, die arbeider was.

Marcella zelf heeft veertien jaar in een metaalfabriek gewerkt in Menen, waar nu de firma Dupont zich bevindt.

Vijf generaties

In 1945 stapte ze in het huwelijksbootje met Jean Fontyn, met wie ze maar liefst 72 jaar samen is geweest. Ze kregen één dochter, Micheline, die werd geboren op 6 juni 1946. Marcella heeft voorts twee kleinkinderen, Joke en Bart Bouchaert, vier achterkleinkinderen, Berten en Bieke Deluck en Marie en Tuur Bouchaert, en twee achterachterkleinkinderen, Juul en Moos.

Marcella is niet alleen de oudste inwoonster van het Groenhof, maar ook de eerste honderdjarige daar. Ze is een graag geziene gast bij het personeel, en wordt door iedereen omschreven als een bezige bij. Marcella heeft altijd graag toneel gespeeld en gezongen. Dat laatste doet ze nog altijd met plezier. En voor gezellige uitstapjes was ze ook altijd te vinden. Ze drinkt elke dag haar glaasje Elixir d’Anvers.

Vervangend burgemeester Mieke Syssauw kwam de jarige feliciteren, en bracht geschenken mee, waaronder een mand gevuld met lekkernijen en een zilveren dienblad, met datum en naam erin gegraveerd als aandenken aan de dag.

Ontroerd

Het laatste woord was voor de meer dan ontroerde Marcella: “Ik bedank iedereen van harte om hier aanwezig te zijn voor mijn feest, en ik wil nog zeggen dat ik nergens beter kon zijn dan hier.”

In de namiddag trakteerde het Groenhof voor Marcella’s honderdste verjaardag alle bewoners op koffie en een lekker stuk taart. (Nicolas Verhaeghe)

The post Marcella Callewaert viert haar honderdste verjaardag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Patrick Dewael, burgemeester van Tongeren, geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen voor nieuwe fusiegemeente Tongeren-Borgloon 

Patrick Dewael (Open VLD), huidig burgemeester van Tongeren, zal geen lijsttrekker zijn van de nieuwe partij Tongeren-Borgloon.nu bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op die lijst staan liberalen en christendemocraten uit de twee gemeenten. Het zal Jo Feytons (Open VLD) zijn, huidig burgemeester van Borgloon, die de lijst zal gaan trekken. Die keuze moet duidelijk maken dat Borgloon in de nieuwe

Lees meer »

“Van Gerwen heeft de grootste mond van iedereen, maar hij was nog nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Op safari aan onze kust

Laten we meteen duidelijkheid scheppen: neen, we gaan niet op zoek naar olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen of neushoorns oftewel de bekendste ‘Big Five’ aan onze kust. Wat de kustsafari dan wel inhoudt? Zes bezoekerscentra aan zee stellen deze zomer opnieuw hun ‘Big Five’ voor. Starten en eindigen doe je steeds aan een natuurbezoekerscentrum, met de
The post Op safari

Lees meer »

Bijna volledig zesde middelbaar moet blijven zitten door een buis voor Nederlands: “Niet moeilijk na meer dan 2 jaar zonder les”

Bijna alle laatstejaarsstudenten van het atheneum in Ukkel moeten hun jaar overdoen omdat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is. Dat melden RTL en Bruzz. Onterecht, vinden de ouders en leerlingen zelf, aangezien ze bijna drie jaar geen Nederlands hebben gehad door een gebrek aan leerkrachten. “Ze hebben een examen moeten afleggen dat peilde naar vaardigheden die ze niet hebben

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria

Op het einde van het schooljaar wuifden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Keiem twee juffen uit met een lange staat van dienst. Juf Griet nam afscheid na een carrière van 41 jaar in het onderwijs, juf Ria heeft er 39 jaar opzitten.
The post Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria appeared

Lees meer »