De Droomfabriek maakt dromen van Ferro en Carine waar: spelen in een levensgrote caviakooi en gewekt worden zoals de Britse queen

In de derde aflevering van De Droomfabriek zaterdag werden de wensen van drie West-Vlamingen waargemaakt. Het verhaal van de kleine Louis uit Oostkamp lees je hier, maar ook de dromen van Fero en Carine waren verre van alledaags.

De 13-jarige Fero uit Rumbeke studeert dierenzorg en is een grote liefhebber van cavia’s. Ondertussen heeft hij zo’n 20 stuks thuis. Hoewel het veel werk is, staat hij elke dag klaar om te verzorgen. HIj was evenwel benieuwd hoe het is om in een caviakooi te leven en vroeg zich af wat hij kan doen om het leven van zijn vriendjes leuker te maken. Fero mocht live in de uitzending het experiment uitvoeren en in een levensgrote caviakooi stappen om alles uit te testen.

Carine (56) uit Ichtegem wou dan weer graag voor één keer net als de Britse queen gewekt worden door doedelzakspelers. Ze werd afzonderlijk ingeschreven door haar man Albert (62) en haar dochter Rebecca (31) met exact dezelfde droom. Bart Peeters verraste Carine (en bij uitbreiding ook half Ichtegem) om 5 uur ’s morgens met drie doedelzakspelers onder haar slaapkamerraam. Carine opende verbaasd haar slaapkamerraam en pinkte een traantje weg. Maar daar stopte haar verhaal niet, de drie spelers volgden haar daarop een hele dag, van de supermarkt tot op café.

Tijdens de live-uitzending werd ze ook nog eens getrakteerd op een doedelzakversie van haar ultieme liedje I want to break free van Queen, en gezongen door Aaron Blommaert waar ze ook grote fan van is.

Het hele avontuur zindert ten huize Carine nog na. “Sinds de komst van Bart kan ik thuis geen doedelzakmuziek meer spelen, want de kat is er nu bang van”, klonk het in de studio.

Ferro (13) bracht de avond door in een levensgrote caviakooi. © VRT De Droomfabriek

The post De Droomfabriek maakt dromen van Ferro en Carine waar: spelen in een levensgrote caviakooi en gewekt worden zoals de Britse queen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem

De gemeente Dentergem gaat in twee voormalige rijkswachterswoningen in de Kasteeldreef de komende jaren ruimte vrij maken voor een sociale kruidenier en crisiswoningen. “We nemen met dit project zelf stappen voor een oplossing voor vijf gezinnen en alleenstaanden in crisis”, klinkt het.
The post Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Een verschil van 25 seconden met Longo Borghini: Kopecky strijdt niet mee voor winst in openingstijdrit

Vandaag begint het vrouwenpeloton aan de 35e editie van de Giro Donne – de Ronde van Italië voor vrouwen. In en rond Brescia begint wereldkampioene Lotte Kopecky aan haar strijd om de eindzege met een tijdrit van 15,7 kilometer. Dwingt de Belgisch kampioene tijdrijden meteen een goede start af onder het motto ‘goed begonnen is half gewonnen’?

Lees meer »

Miljoenen mensen getroffen en minstens 14 doden door overstromingen in India, Nepal en Bangladesh

De massale overstromingen die India, Nepal en Bangladesh teisteren, laten een spoor van vernieling achter. Miljoenen mensen zijn getroffen en in Nepal vielen al minstens 14 dodelijke slachtoffers. Overstromingen en aardverschuivingen komen wel vaker voor tijdens het moessonseizoen in het zuiden van Azië, maar experten wijzen erop dat de klimaatverandering het natuurgeweld de laatste jaren extremer heeft gemaakt.

Lees meer »

Die Loyale bedankt sympathisanten

Om de vele mensen die mee hun schouders zetten onder jeugdherberg Die Loyale in Maldegem te bedanken, wordt jaarlijks een gezellige zomerreceptie georganiseerd.
The post Die Loyale bedankt sympathisanten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rechter ziet “geen aanwijzingen” dat Nederlandse ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor dood van meisje van 17 in VS

Er is geen bewijs dat ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor de dood van een meisje van 17 twee jaar geleden. Dat zegt een rechter in de VS. De vader van het meisje had de Nederlander aangeklaagd, omdat zijn dochter verdronken zou zijn terwijl ze zijn meditatietechnieken zou uitgevoerd hebben in het zwembad. Volgens de advocaat van Hof ziet de

Lees meer »