Ex-rechter, advocaat en rechtsfilosoof over vonnis van Acid: “Rechters moeten onafhankelijk zijn en mogen zich niet laten beïnvloeden door de massa”

YouTuber Acid riskeert een zwaardere straf dan Reuzegommers. Zij hebben een dode op hun geweten, hij heeft hun identiteit onthuld. En Acid kan zelfs zwaarder gestraft worden dan Nicolas Caeyers, die drie minderjarige jongens heeft misbruikt. Acid schreeuwt dat het een schande is, en dat vinden velen. Hoe rechtvaardig zijn onze rechters? Is iedereen wel gelijk voor de wet? We leggen die kwestie voor aan een ex-rechter, advocaat en rechtsfilosoof. 

Meer krantenkoppen in België

Chipfabriek BelGaN in Oudenaarde vraagt faillissement aan, 440 jobs op de helling: “Dit hadden we voelen aankomen”

Het bedrijf BelGaN in Oudenaarde, producent van silicium en galliumnitride halfgeleiderchips, heeft dinsdagochtend het faillissement aangevraagd. Dat werd op een bijzondere ondernemingsraad meegedeeld. In de namiddag werd het personeel geïnformeerd. In BelGaN werken 440 personeelsleden. Voor hen komt het nieuws niet echt als een verrassing: “Dit hadden we voelen aankomen.”

Lees meer »

Red Lions plaatsen zich tegen Australië met derde zege op rij voor kwartfinales

De Red Lions (FIH-4) hebben zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales van het olympisch hockeytoernooi op de Spelen in Parijs. De Belgische hockeymannen, de titelverdedigers, wonnen in het Stade Yves-du-Manoir in Colombes ook hun derde groepswedstrijd tegen Australië (FIH-3) met 2-6.
The post Red Lions plaatsen zich tegen Australië met derde zege op rij voor kwartfinales appeared first on

Lees meer »

?? WIN. Tobias toonde z’n hart en vuurt morgen Belgische judoka’s aan! Stuur óók een foto in en ga naar Parijs voor wegrit met Evenpoel en Van Aert

Zélf onze atleten aanvuren op de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! HLN en Belfius geven liefst elf duotickets voor een dagtrip weg, waaronder ook voor de olympische wegrit van zaterdag (3 augustus). Stuur, net als Tobias die dankzij deze actie morgen naar de Belgische judoka’s gaat kijken, jouw mooiste ‘showyourlove’-sportfoto in en moedig onze atleten aan! Tegelijk geniet je

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Lichamen van twee gijzelaars teruggebracht naar Israël – Netanyahu in VS: “Voor Israël is elke dode burger een tragedie, voor Hamas een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »