Zware brand in magazijn met lithiumbatterijen in Frankrijk

In Aveyron, in het zuidwesten van Frankrijk, is zaterdag een magazijn met bijna 900 ton lithiumbatterijen in de vlammen opgegaan. Dat melden Franse media zondag.

 

Meer krantenkoppen in België

“Niveau Waalse basisscholieren blijft (wel) stabiel”

Na de kritiek op het niveau van onze leerlingen in het basisonderwijs, klinkt er uit Waalse hoek wel positief nieuws. Uit de resultaten van algemene testen die Waalse leerlingen uit het zesde leerjaar jaarlijks afleggen, blijkt dat meer dan 87 procent van de scholieren geslaagd is.

Lees meer »

Dit woord mag de nanny van prins William en prinses Kate nooit gebruiken: “Uit respect voor de kinderen”

Maria Borrallo is al enkele jaren de toegewijde nanny van prins George (10), prinses Charlotte (9) en prins Louis (6). Maar het leven als koninklijke nanny is niet altijd zo simpel. Er zijn heel wat strenge regels en protocollen waarmee ze rekening moet houden. Zo mag Maria bijvoorbeeld het alledaagse woord ‘kids’ nooit gebruiken als ze de kleintjes wil roepen.

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »