DOS behaalt brons op EK 5-kegel

Carambole Biljart Club DOS Roeselare is door de stad Roeselare genomineerd voor de titel van ‘Sportploeg van het jaar’. De uitreiking ervan is op 7 maart in ‘De Spil’ in Roeselare. De nominatie komt er door de uitzonderlijke prestatie in juni van vorig jaar toen men de ‘Coupe D’Europe 5-pins for Club Teams’ won in het Deense Ikast.

“Voor dit toch wel belangrijk Europees tornooi had ik voor DOS Roeselare een team samengesteld met zelfs twee buitenlanders in, om geen mal figuur te slaan”, opent de 58-jarige Peter Debaes, die eigenlijk als voorzitter de enige Roeselarenaar was. “In de kwalificaties wonnen we alle wedstrijden tegen ploegen uit Frankrijk, Tsjechië en Denemarken. Straffer nog: we moesten slechts twee sets toegeven. In de kwart- en later de halve finales wonnen we achtereenvolgens van SKD en Friesacker, toch wel twee toonaangevende ploegen in ons circuit uit Denemarken en Duitsland. Ook de finale wonnen we vrij vlot van het Deense Grondal, na vooral een sterke prestatie van de Franse kampioen Jublot.”

Maar Peter Debaes was ondertussen ook al op Europees niveau actief met ons land. Op 18 januari laatst betwiste hij met ons land het Europees kampioenschap in Sardinië. “Daar waren 15 teams die in totaal 12 landen vertegenwoordigde. Mijn team was de enige voor België. Na een alweer sterke prestatie stonden we met een derde plaats voor het eerst op een podium. Doordat we echter onze vlucht moesten halen, konden we onze medaille niet zelf afhalen. In de ranking zijn we als land wel van plaats 9 naar 6 gestegen en begint iedereen steeds meer met argwaan tegen ons te spelen.”

begonnen als 9-jarige

Peter is bijna 50 jaar actief als carambolespeler. “Als 9-jarige ben ik begonnen in ‘Ter Walle’, zes jaar later sloot ik aan bij DOS Roeselare en wist ik mijn niveau alsmaar te verbeteren tot ondertussen al drie Belgische titels.”

DOS Roeselare bestaat momenteel uit 20 leden. “Maar veel instroom is er niet meer. Jongeren kiezen sneller voor snooker of golfbiljart in deze tijden. Het is nochtans echt een leuke sport”, besluit de bediende uit Roeselare het gesprek. (SBR)

The post DOS behaalt brons op EK 5-kegel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewoners WZC Sint-Monica genieten samen van Rammsteinconcert: “Normaal tegen zeven uur in ons bed, maar vandaag rocken we mee!”

Ook de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Monica ‘De Drie Plantanen’ in Oostende zijn in de ban van Rammstein: nadat ze afgelopen week de opbouw van de festivalweide vanaf de eerste rij meevolgden, rockten ze vanavond tijdens het concert mee vanop hun balkon, ook al kunnen ze de band niet zien. “Het is de eerste keer dat we Rammstein aan het werk

Lees meer »

Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café

Een 55-jarige man uit Koksijde moet een werkstraf van 50 uren uitvoeren nadat hij na een cafébezoek slaags raakte met een andere man. Die deelde hij een reeks vuistslagen uit. “Dat komt omdat hij me beledigd had”, vergoelijkte L.D.
The post Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café appeared first on KW.be.

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Lees hier

Lees meer »