Robbe Bakelandt trekt van SK Roeselare naar KM Torhout

Verrassend nieuws vanochtend op Schiervelde. Robbe Bakelandt, naast Jenci Dejonghe de enige nog overgebleven speler die er drie jaar geleden al bij was, maakt straks de overstap naar KM Torhout. De 22-jarige middenvelder had in januari nochtans bijgetekend.

Dat Bakelandt na Nieuwjaar nauwelijks nog aan spelen kwam, was voor de Hoogledenaar de druppel om tegen de verwachtingen in nu toch een punt te zetten achter een periode van net geen vijf seizoenen bij de wit-zwarten. Een beslissing die allicht komt omdat er met Masis Voskanian, Jasper Beyens en Jelco Schamp straks maar liefst drie centrale middenvelders (met een Winkelse link) naar Roeselare komen.

Opmerkelijk: de linkspoot is na doelman Anthony Degrendel, verdediger Sebastiaan Cordie en spits Jordi Van Laere maar liefst de vierde (oud-)Schierveldenaar die volgend seizoen naar de Sparrestad trekt.

(SBE)

The post Robbe Bakelandt trekt van SK Roeselare naar KM Torhout is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zeeland wil met andere Nederlandse provincies optrekken tegen Vlaams wegenvignet

De Nederlandse provincie Zeeland gaat de provincies Noord-Brabant en Limburg benaderen over het voornemen van de Vlaamse regering om voor buitenlandse automobilisten een wegenvignet te verplichten. Gedeputeerde Harry van der Maas (mobiliteit) zei vrijdag dat Vlaanderen dergelijke plannen eerder heeft gehad en dat Zeeland toen samen met Brabant en Limburg heeft geageerd.

Lees meer »

Paul (64) bekocht stomme val met fiets bijna met z’n leven: “999 van de 1.000 keer gaat zoiets goed, maar bij mij niet”

Het aandeel fietsers bij mensen die ernstig gewond raken in het verkeer stijgt jaar na jaar volgens een analyse van verkeersinstituut Vias. Hoe een domme val met de fiets van de ene op de andere seconde je leven helemaal kan veranderen, daar kan Paul Willems (64) wel over getuigen. “Op woensdag 31 juli trok ik ‘s ochtends in koerskleren de

Lees meer »

KIJK. Luisteraars beseffen pas na jaren waarover danshit ‘Macarena’ écht gaat: “Ik ben in schock”

Het iconische nummer ‘Macarena’ – dat jong en oud aan het dansen krijgt – verrast een nieuwe generatie. Wat voor velen een vrolijke dansklassieker lijkt, blijkt een pikante ondertoon te hebben die door veel jonge luisteraars nu pas wordt opgemerkt. Op sociale media gaan zowel het lied als de reacties viraal. “Waarom heb ik dit nooit eerder opgezocht?!”

Lees meer »

Sociaal-artistiek project DE WAKKEREN op 17 oktober in première in oude stationsloods Menen

Op donderdag 17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede, gaat DE WAKKEREN in première. Niet alleen de locatie is bijzonder – de theatervoorstelling vindt plaats in de oude stationsloods van Menen – maar ook het tijdstip. De première van DE WAKKEREN is niet toevallig gepland net voor middernacht, om 23u30. De nacht speelt immers een belangrijke rol in het stuk.

Lees meer »

“De stad moet verder inzetten op de beleving”: Kortrijk bij slechtste leerlingen van de klas wat betreft leegstand

Van de 2.066 handelspanden in Kortrijk, staan er 276 leeg. Dat blijkt uit cijfers van databureau Locatus. Dat komt overeen met 13,4 procent leegstand, waarmee de Guldensporenstad bij de slechtste leerlingen van de klas hoort. Veel partijen wijzen naar een uitbreiding van de leegstandstaks als oplossing. Of is herbestemmen van de leegstaande panden – in tijden van online shoppen –

Lees meer »

“Harris zit aan haar piek in peilingen en Trump wordt altijd onderschat”: onze Amerika-experten over spannendste strijd om het Witte Huis

over minder dan 40 dagen gaan Donald Trump en Kamala Harris de strijd aan in wat nu al de spannendste verkiezingen in decennia zijn. Hoe moeten we er nu naar kijken? Onze VS-experten Greet De Keyser (61) en Romina Van Camp (38) wonen beiden in Washington D.C. en voelen perfect aan hoe de Amerikanen écht de kiesstrijd beleven. Ze leggen

Lees meer »

Lore Walrop uit Heule is misdienaar tijdens viering in Koning Boudewijnstadion: “Stond op 10 centimeter van de paus”

Lore Warlop (25) uit Heule was vanmorgen een van de misdienaars bij de eucharistieviering van Paus Franciscus in het Koning Boudewijnstadion. Lore is al jaren misdienaar in Heule, bij Kortrijk. Vanmorgen was ze verantwoordelijk voor de wierook. Daardoor mocht ze vlak bij de paus staan. "Ik heb er enorm van genoten, dit is sowieso een van mijn hoogtepunten als misdienaar."

Lees meer »