Vrouw (86) verleent geen voorrang op fiets en wordt aangereden door auto

Een 86-jarige vrouw is vrijdagvoormiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in het centrum van Torhout. De vrouw kwam ten val nadat ze met haar fiets werd aangereden. “Het ongeval gebeurde toen de vrouw zelf geen voorrang van rechts verleende aan een bestelwagen”, klinkt het bij de politie.

Het verkeersongeval gebeurde om 10.25 uur in de Bruggestraat in Torhout, vlak aan het zwembad. “Een 86-jarige vrouw uit Torhout reed er op haar fiets in het centrum van Torhout. ter hoogte van de Karel De Goedelaan, de zijstraat naast het zwembad, verleende ze geen voorrang van rechts aan het verkeer uit die straat”, klinkt het bij Annemie Wittesaele van de politie Kouter. “Op die manier werd ze aangereden.” Op die plaats geldt al jaren voorrang van rechts maar heel wat bestuurders op de Bruggestraat geven die niet en rijden gewoon door. Nochtans gaat het om een vrij gevaarlijke plaats, ook vlak aan de school. Ook de vrouw verleende die voorrang dus niet en verraste daarbij een 42-jarige man uit Ardooie die met zijn lichte bestelwagen uit de Karel De Goedelaan kwam.

Naar ziekenhuis

“De vrouw kwam door de aanrijding ten val en bleef op de grond liggen”, vervolgt Annemie Wittesaele. “Onze politieploeg en een ziekenwagen snelden ter plaatse. De vrouw kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd daarna naar het AZ Delta campus Sint-Rembert gebracht voor verder verzorging.” Ook stadsarbeiders van de stad Torhout die in de buurt waren snelden de vrouw ter hulp. Zij regelden ook het verkeer op de Bruggestraat. De verkeershinder bleef beperkt. (JH)

The post Vrouw (86) verleent geen voorrang op fiets en wordt aangereden door auto is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de zomer in

KG Witte Beer Tennis & Padel zet verder in op de jeugd. Men heeft enkele actieve bestuursleden die elk hun eigen taak doen. Met Franky Baert heeft de club een nieuwe (waarnemend) voorzitter. “We willen geen kweekvijver zijn van toptalenten, maar iedereen met tennis laten kennismaken.”
The post Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de

Lees meer »

Nu al wegverzakkingen in pas geopende Centrumbrug van Izegem: “Aannemer onderzoekt wat fout gelopen is”

Je kan er niet naast kijken, naast de putten die ontstaan zijn op de pas heropende Centrumbrug in Izegem. “De aannemer onderzoekt wat fout gelopen is. Vast staat dat dit euvel hersteld moet worden, maar de brug hoeft hiervoor niet opnieuw dicht”, garandeert schepen van Mobiliteit Caroline Maertens.
The post Nu al wegverzakkingen in pas geopende Centrumbrug van Izegem:

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin met baby ontsnapt nipt aan Italiaanse modderstroom: “Eén seconde later en ik werd meegesleurd. Ik kon niet meer”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.
The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Wie vertrekt er dit weekend op reis? En zijn jullie valiezen al gemaakt??
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugge zet Olympische deelnemers in de kijker

Brugge wordt op de komende Olympische Spelen vertegenwoordigd door discuswerper Philip Milanov en de roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe. Zij worden richting Parijs in hun stad passend in de kijker gezet, met vlaggen met het opschrift ‘Brugge gaat Olympisch’, op ’t Zand en op de Markt.
The post Brugge zet Olympische deelnemers in de kijker appeared first

Lees meer »

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »