Illegalen poetsen hamburgerrestaurants in Waregem en Kortrijk: forse boete voor zaakvoerder schoonmaakbedrijf

Een 46-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse strafrechtbank 56.000 euro boete gekregen, waarvan 33.600 euro effectief, voor zwartwerk en illegale tewerkstelling. A.Y. liet met zijn firma zeven mensen zonder papieren poetsen in hamburgerrestaurants.

De feiten kwamen in 2022 aan het licht tijdens nachtelijke controles bij Quick in Waregem en Burger King in Kortrijk. Op drie verschillende momenten waren in totaal zeven mensen zonder papieren in het zwart aan het poetsen. Ze verklaarden allen dat ze tewerkgesteld werden door een poetsfirma uit Watermaal-Bosvoorde.

Omdat zaakvoerder A.Y. de situatie intussen regulariseerde en de achterstallige lonen uitbetaalde, vroeg de arbeidsauditeur de minimumboete van 33.600 euro. Een van de werknemers eiste als burgerlijke partij 17.000 euro schadevergoeding. “Er werd op schrijnende wijze misbruik gemaakt van zijn kwetsbare positie als illegaal”, pleitte meester Meggie Decroock. “Hij klopte heel veel nachtelijke uren voor 1.000 euro per maand.”

Volgens de verdediging had A.Y. geen kwaad in de zin. “De opstart van zijn poetsbedrijf in 2022 verliep heel hectisch”, klonk het. “Hij had twintig restaurants als klant en kon onmogelijk overal controleren wie er precies aan de slag was. Er was ook heel veel verloop van personeel. Hij heeft altijd de intentie gehad om correct te werken. Nu heeft hij nog slechts negen restaurants als klant.”

De verdediging vroeg met succes om de vordering van de burgerlijke partij af te wijzen. “Mijn cliënt kent die persoon niet eens”, klonk het. (AFr)

The post Illegalen poetsen hamburgerrestaurants in Waregem en Kortrijk: forse boete voor zaakvoerder schoonmaakbedrijf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Advocaten Zuienkerkse ex-sluismeester zaaien twijfel in sabotagezaak: “Hij kan het onmogelijk geweest zijn en verdient de vrijspraak”

Op het proces rond de sabotage van zes sluizen in het poldergebied, blijft ex-sluismeester S.D. (42) zijn onschuld uitschreeuwen. Volgens zijn advocaten stemmen de gsm-gegevens niet overeen met het moment van de manipulaties. “Hij kan het dus onmogelijk geweest zijn”, klonk het. Tijdens zijn verhoor legde de Zuienkerkenaar wel vreemde verklaringen af en dát deed bij de rechter wel vragen

Lees meer »

Vijftig originele Lucky Luke-tekeningen onder de hamer

Christie’s veilt in november 50 originele striptekeningen van Morris, de Belgische tekenaar van stripcowboy Lucky Luke. Dat meldt het veilinghuis in een persbericht.
The post Vijftig originele Lucky Luke-tekeningen onder de hamer appeared first on KW.be.

Lees meer »

1.000 flessen glijmiddel en slachtoffers die infusen toegediend kregen: steeds meer details over seksfeestjes Sean ‘Diddy’ Combs

Sean ‘Diddy’ Combs (54) – ooit één van de meest invloedrijke muziekmagnaten – ziet zijn imperium afbrokkelen. De Amerikaanse rapper is gearresteerd en aangeklaagd voor onder andere sekshandel en afpersing. Eerder beschuldigden tien vrouwen hem al van seksueel misbruik en drogering. Iets wat de hiphoplegende bikkelhard blijft ontkennen. Maar nu onthullen huiszoekingen schokkende details over zijn seksfeestjes: “Er werden duizend

Lees meer »

Boeing ontslaat hoofd ruimtevaarttak na problemen met Starliner

Boeing heeft zijn hoofd van de defensie- en ruimtevaarttak ontslagen na de problemen met het Starliner-ruimtevaartuig en forse kostenoverschrijdingen op andere projecten. Ted Colbert vertrekt per direct bij de vliegtuigfabrikant, zo kondigde de recent aangetreden Boeing-baas Kelly Ortberg aan in een e-mail aan het personeel.

Lees meer »