Kurt Windels wordt lijsttrekker voor De Brug/N-VA/Open VLD: “Ingelmunster kan weer zes jaar op me rekenen”

De partij De Brug/N-VA/Open VLD in Ingelmunster duidt burgemeester Kurt Windels (48) aan als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Het kartel bevestigt hiermee het vertrouwen in het huidige schepencollege, waarvan Kurt reeds 11 jaar burgemeester is. De volledige lijstvoorstelling volgt op 28 juni.

Eind vorig jaar kondigde het kartel De Brug/N-VA/Open VLD aan om opnieuw samen naar de kiezer te trekken. “De formule werkt al meer dan twintig jaar en we zien geen enkele reden om hier aan te sleutelen”, zegt kartelvoorzitter Stijn Goemaere. “Voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober draagt de voltallige groep Kurt Windels voor om de lijst aan te voeren.”

“Ik doe mijn job nog met het enthousiasme van de eerste dag” – Kurt Windels

De burgemeester was bij de vorige twee stembusgangen de stemmenkampioen. “Door zijn gedrevenheid bracht hij samen met de ploeg een nieuwe schwung in Ingelmunster. Hij neemt onze gemeente op sleeptouw en waakt erover dat iedereen mee is”, schetst de voorzitter.

“Ik doe mijn job nog met het enthousiasme van de eerste dag”, aldus de fietsende burgemeester die van bereikbaarheid zijn handelsmerk maakte. “Het voelt dan ook bijzonder goed aan dat de partij vraagt om mijn engagement verder te zetten. Ik kan terugvallen op sterke individuen in het schepencollege en op een loyale maar kritische achterban. We houden elkaar best scherp. Als ik de sjerp mag behouden, kan Ingelmunster opnieuw de volle zes jaar op me rekenen.”

Niet vervelen

Momenteel lopen veel projecten of ze starten binnenkort. De werkzaamheden aan de kanaaloever vlotten goed, het skatepark krijgt vorm en de aannemer is begonnen aan de voorbereidende werken voor de bouw van de gymhal. Een nieuwe Lysbrug, de opwaardering van de stationsbuurt en de realisatie van een cultuurhuis staan nog op het programma. Lijsttrekker Windels bruist van ambitie: “We gaan ons de volgende beleidsperiode zeker niet vervelen. Ik hoop dan ook dat we na 13 oktober het werk mogen verderzetten. Samen met onze gemotiveerde ploeg van onafhankelijken, N-VA en liberalen hebben we er alvast veel zin in.”

Voor eerst op lijst in 2000

Burgemeester Kurt Windels woont samen met zijn vrouw Ina Cool en hun tweeling Bob en Rien in de Spoorwegstraat. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 stond hij voor de eerste keer op de lijst en zetelde vanaf 2001 als OCMW-raadslid. Twee jaar later schoof Kurt door naar de gemeenteraad na de verhuis van toenmalig kopman Patrick Verhamme.

The post Kurt Windels wordt lijsttrekker voor De Brug/N-VA/Open VLD: “Ingelmunster kan weer zes jaar op me rekenen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De middeleeuwen in Oosthof

Het tweede Middeleeuws Festival op zaterdag 13 en zondag 14 juli brengt maar liefst 700 deelnemers en ruim 50 internationale handelaars naar Snellegem en het Oosthof. Zelfs de Rode Ridder zal er een weekendje vertoeven.
The post De middeleeuwen in Oosthof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

“Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse Staden

Ter gelegenheid van het verbroederingsweekend tussen het Duitse en het Vlaamse Staden, dat van 27 tot 29 juli plaatsvindt, fietst Marc Van Ysacker van Staden in België naar Staden in Duitsland en terug. Marc is evenwel nog op zoek naar een fietscompagnon.
The post “Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse

Lees meer »

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »