Jongeman (19) slachtoffer van grijpdiefstal aan station van Adinkerke

Een 19-jarige jongeman is woensdagavond het slachtoffer geworden van een grijpdiefstal aan het station van Adinkerke.

De feiten gebeurden woensdagavond om 19.40 uur aan het Stationsplein van Adinkerke. Een 19-jarige jongeman uit De Panne had er zijn fiets genomen en maakte zich klaar om te vertrekken. Hij stond stil en had zijn hoofdtelefoon op gezet.

Koptelefoon van hoofd gerukt

Op dat moment passeerde plots een onbekende man die ook op zijn fiets zat. De onbekende dader trok de koptelefoon hardhandig van het hoofd van de jongeman. Die was ontzet maar reageerde toch snel en reed de dief nog achterna. Die kon echter ontsnappen op zijn fiets. Daarna werd de politie Westkust verwittigd maar de dief kon vluchten. De politie spoort de dief wel verder op en zal vermoedelijk camerabeelden uit de buurt bekijken. De jongeman raakte bij de grijpdiefstal gelukkig niet gewond. (JH)

The post Jongeman (19) slachtoffer van grijpdiefstal aan station van Adinkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ward Vergote (Visie) geschorst als burgemeester van Moorslede

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »

Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in functie van Triënnale Kortrijk

Naar aanleiding van de Triënnale Kortrijk, verscheen bij de Budabrug een nieuwe banner van 50 m². Dit keer niet uit de Billboard Series, maar een kunstwerk van Felix Gonzalez-Torres. Tijdens After Paradise kan je “Untitled” (Strange Bird) uit 1993 zien, geïnstalleerd op zes reclamebordlocaties op diverse locaties in Kortrijk.
The post Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in

Lees meer »

Kunst van Henk Visch siert de Schooldreef

Deze week werden er kunstwerken geplaatst in de vernieuwde Schooldreef in Oostkamp. Het zijn werken van de Nederlandse kunstenaar Henk Visch en het geheel kreeg de naam ‘Zoals Afgesproken’.
The post Kunst van Henk Visch siert de Schooldreef appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »

Vergeet de 4 dagenweek, Griekenland voert 6-daagse werkweek in

In Griekenland mogen werknemers in bepaalde sectoren vanaf vandaag 6 dagen per week werken. Opvallend, want in heel wat andere Europese landen – ook bij ons – wordt net volop geëxperimenteerd met kortere werkweken. De nieuwe regel geldt voor bedrijven waar nu in principe al 24 op 24 wordt gewerkt, en waar dus heel wat overuren worden gepresteerd of waar

Lees meer »

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »