“Ze gaan Het Witte Paard afbreken en een nieuw zetten”: Jacky Lafon verklapt grootse plannen voor revuetempel in De Ideale Wereld

“Ik mag dat nog niet zeggen, maar ze gaan het afbreken en er komt een nieuw Wit Paard.” Bij WP Hotels & Events, de groep achter de legendarische Blankenbergse revuetempel, hadden ze de primeur van Jacky Lafon woensdagavond in De Ideale Wereld niet zien aankomen.

Hier kan je de aflevering van De Ideale Wereld bekijken

“Het klopt dat er plannen zijn. We willen ons hotel Pantheon Palace uitbreiden, en dat gebouw grenst pal aan Het Witte Paard. Het zou dus te zot zijn om eerst het hotel grondig te verbouwen, om dan een paar jaar later weer Het Witte Paard volledig uit te breken”, reageert zaakvoerder Ben Van Den Keybus.

Verouderd gebouw

Het Witte Paard gaat immers al vele decennia mee. “Dat gebouw staat er al van voor mijn overgrootvader er in ’36 kwam. We hebben er altijd de nodige renovaties gedaan, maar in se is het dus wel een verouderd gebouw. Ik zie veel shows in het buitenland, en ondanks het feit dat we altijd zijn blijven mee-evolueren, zitten we toch met minder mogelijkheden dan wanneer we morgen een gloednieuwe zaal zouden neerzetten. Behalve een groter podium, denk ik nu ook aan trekwanden en extra balkons, eventueel met VIP-loges. Onze architecten zijn vollenbak bezig”, aldus Van Den Keybus.

“Nemen we Jacky iets kwalijk? Nee, van ‘la grande dame’ kunnen we wel iets verdragen” – zaakvoerder Ben Van Den Keybus

De eerste spadesteek zou wel pas ten vroegste voor in het najaar van ’25 zijn. “We zouden de klus ook in tien maanden willen klaren, zodat we alleen de winterperiode moeten overbruggen. Lukt dat niet, dan is er altijd de optie Casino om met onze shows uit te wijken. Daar hadden we zeven jaar lang een concessie, maar met corona zijn we er uitgevlogen omdat het vaccinatiecentrum er onderdak moest krijgen. Sinds december hebben we opnieuw een overeenkomst”, klinkt het.

Flapuit

En die flapuit van een Jacky Lafon? “Haar quote in De Ideale Wereld wordt toegedekt met de mantel der liefde”, glimlacht Van Den Keybus. “We kennen haar hé, en op haar leeftijd gaan we haar toch niet meer veranderen. Natuurlijk waren we liever zelf met de primeur naar buiten gekomen, maar Jacky is ‘la grande dame’ van Het Witte Paard, ze treedt hier al op sinds de jaren zeventig. Van haar kunnen we dus wel iets verdragen”, klinkt het.

The post “Ze gaan Het Witte Paard afbreken en een nieuw zetten”: Jacky Lafon verklapt grootse plannen voor revuetempel in De Ideale Wereld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst

Keert Hugo De Bondt (76) terug naar de Brugse gemeenteraad, zij het als vertegenwoordiger van een andere partij? Jarenlang zetelde hij voor N-VA, nu plaatst het Vlaams Belang de gewezen politicus op een verkiesbare plaats voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw vrijetijdsaanbod voor jongeren in De Lovie vzw: “We willen zorg op maat bieden aan wie er nood aan heeft”

De Lovie vzw is een sociale organisatie actief in heel de Westhoek. Ze ondersteunen kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap, andere beperking of verhoogde kwetsbaarheid. Om tegemoet te komen aan de nood aan vrijetijdsbesteding voor jongeren met ASS of een gedragsproblematiek en voor jongeren met een beperking werd een nieuw aanbod uitgewerkt onder de noemer JokiFun en Tjsakut

Lees meer »

Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel als thema”

Op zaterdag 6 juli vindt de tweejaarlijkse Duynewake plaats, inclusief vissersmis en wake aan de vloedlijn. Nieuw dit jaar is dat het christelijke feest, dat afwisselend met het vrijzinnige Feest van de Zeegeus wordt georganiseerd, zich deze keer vooral in het groene decor van de Visserskapel zal afspelen.
The post Tweejaarlijkse Duynewake rond de Visserskapel in Bredene: “Kostbare parel

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen overlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun overlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck

In Creatief Huis Leen Harinck in de Vlamingstraat 17 in Poperinge kan je op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli het evenement ‘Vrouw zijn’ bijwonen.
The post ‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck appeared first on KW.be.

Lees meer »