“Op termijn naar derde provinciale”: Nieuwe voorzitter is ambitieus met FC Westouter

Vierdeprovincialer FC Westouter heeft een nieuwe voorzitter. Peter Van Haute (50) engageert zich bij de club waar zijn zonen Milan en Mauro al zo’n tien jaar actief zijn. Op termijn hoopt hij de stap naar derde te zetten.

Peter is sinds tien jaar een inwoner van Heuvelland. “We beslisten om met ons gezin van het Oost-Vlaamse Zele te verhuizen naar Westouter. Ik ben van Zele afkomstig, mijn echtgenote Marjan Rouseré groeide in Heuvelland op. We schreven onze zonen meteen in bij de plaatselijke KSA en bij FC Westouter. Sinds de eerste dag zijn we hun grootste supporters en we woonden zoveel mogelijk matchen bij. Hierdoor leerden we ook veel mensen kennen rondom het voetbalplein en uiteraard ook in de kantine. Op vandaag spelen onze beide zonen nog steeds voetbal. Milan speelt bij de beloften/eerste ploeg van FC Westouter en Mauro speelt bij de U17 van SKR/FCW, waar ik een jaartje afgevaardigde was.”

Goeie structuur

Peter wil zich op korte termijn vooral focussen op een goeie structuur binnen de club. “Sportieve ambities zijn er zeker, maar om die op termijn te kunnen garanderen is een goeie structuur binnen de club cruciaal. Dat is dan ook waar ik mij op korte termijn gefocust heb en waarvoor de basis nu gelegd is. In dit verhaal is een degelijke jeugdwerking ook belangrijk, want jeugdspelers zijn nu eenmaal de wortels van een sportclub. Mensen moeten weer warm worden van FC Westouter en we zullen proberen die positiviteit naar hen over te brengen. Zelf ben ik ondernemend ingesteld en laat het sportieve gedeelte over aan mensen met kennis van zaken. Ook daar zijn we, zoals je ziet, op de goeie weg”, zegt de nieuwe voorzitter, die ook hoopt dat er betere velden komen.

“De mensen moeten weer warm worden van FC Westouter”

“Iedereen binnen de club heeft me al duidelijk gemaakt dat het enorm belangrijk is om snel over betere velden te beschikken. Kunstgras zou een zegen zijn, maar dit vergt heel grote budgetten. We zaten onlangs met schepen van Sport Bart Vanacker en burgemeester Wieland De Meyer rond de tafel om op korte termijn onze velden kwalitatiever te maken. Ook zij zijn zich bewust van het feit dat we moeten blijven investeren in onze ‘sportende jeugd’ binnen Heuvelland. We hopen dus op een gunstig vervolg.”

Eindronde

Intussen zit de eerste ploeg in een goeie flow met negen op negen. Eindronde ligt nog binnen de mogelijkheden. “Op lange termijn willen we zeker de laagste provinciale reeks verlaten en hopen we ons te kunnen nestelen in derde provinciale op een financieel gezonde manier. Zondag wordt het een belangrijke match tegen Wevelgem B. Zij staan twee punten voor ons en zijn dus een rechtstreekse concurrent voor de eindronde. Aan de spelers om te tonen hoe graag ze het willen”, aldus Peter, die verder nog vrijwilliger is Festival Dranouter, Belcanto Classic en Kemmel Kerremesse, en werkzaam is als Private Banker bij Delen Private Bank. “Ik hou ook van wandelen, zwemmen, paardrijden en lekker gaan eten met het gezin in de leuke restaurantjes die Heuvelland rijk is.”

Zondag 18 februari om 15 uur: FC Westouter – SV Wevelgem B.

The post “Op termijn naar derde provinciale”: Nieuwe voorzitter is ambitieus met FC Westouter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde Franse parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij haalde 33 procent van de stemmen binnen. Dat melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »

De toekomst van Bpost

19:17 Bpost en zijn hoofdaandeelhouder, de overheid, kunnen fundamentele vragen over welke toekomst er nog is voor het bedrijf niet meer uit de weg gaan.

Lees meer »

Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana

Na het succes van vorig jaar, waarbij meer dan 500 toeschouwers het spektakel op de terreinen van de familie Alliët in de Bloemgatstraat volgden, organiseert de Meulebeekse Landelijke Gilde een tweede editie van haar gymkana. Die vindt plaats op zondag 7 juli, met een aanloop op vrijdag 5 juli.
The post Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana appeared first on

Lees meer »

Een drukfout op de affiche, dacht onze man. Måneskin bewees hem ongelijk: “Putain, caramel, jambon: ge hád ons”

Måneskin als headliner. Een gok volgens sommigen, een zwaktebod volgens anderen. Grijnzende bassiste Victoria had voor de gelegenheid hartjes uit zwarte tape geknipt, maar had na de tepelstickers nog genoeg over om criticasters de mond te snoeren. Werchter hield de adem in. Onze man niet, maar was toch aangenaam verrast. “Damiano bleek de ultieme Italian Stallion. Alsof hij het beruchte

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis. “Nergens crisisopvang te vinden voor hem”

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »