“In de toekomst een jeugdwerking realiseren”: Poperingse Petanquekoppen bestaan 30 jaar

De Poperingse Petanquekoppen zagen in 1994 het levenslicht en mogen dit jaar 30 kaarsjes uitblazen. De club telt ondertussen 82 leden en hoopt met het Poperingse stadsbestuur samen te zitten om een nieuwe locatie te zoeken.

“Op initiatief van enkele Poperingenaren en na een vergadering met geïnteresseerden van het eerste moment werd de Poperingse Petanqueclub opgericht. De club ging van start op 17 maart 1994 en de clubnaam Petanquekoppen werd ideaal bevonden om onze Keikoppenroots te benadrukken”, zegt Jolien Coffyn, secretaris en penningmeester Poperingse Petanquekoppen.

“Zonder enigszins aan ledenwerving te doen, is de vereniging toen gegroeid van ongeveer 20 tot ongeveer 50 actieve leden en sinds 8 januari 1999 zijn we een officiële vzw. Onze club viert dit jaar zijn 30ste verjaardag.”

Jeugdwerking

Onlangs ging de club van start met een gloednieuw bestuur. “De petanqueclub werd opgericht om de mensen een leuke petanquenamiddag te laten beleven. Wij willen dat iedereen plezier beleeft en petanque kan spelen. Iedereen kan dan ook lid worden. We zijn nu gestart met Popsjot en hopen dat dit een succes wordt en we zo een jeugdwerking kunnen starten.” Stad Poperinge organiseert onder de noemer Popsjot activiteiten voor kinderen vanaf vier jaar.

“Met het stadsbestuur willen we een nieuwe locatie zoeken”

“Okra Watou komt iedere eerste dinsdag van de maand. Van november tot februari hebben we het wintertornooi. Allebei in samenwerking met Fabien Debyser. Daarnaast organiseren we ook een winterhappening (23 maart), een opendeurdag (14 april), een Koning en Koninginpetanque (4 mei), een verrassingstornooi (15 juni) en een end of summer-petanque (7 september)”, gaat Jolien voort.

Competitie

Na een onderbreking van enkele jaren nam de club opnieuw deel in competitie. “Nu waren er opnieuw kandidaten voor de competitie en daarom is die opgestart. Ze spelen in tweede afdeling West-Vlaanderen (wintercompetitie) en ze zijn de kampioenen dit jaar. Enkel op zondag 25 februari volgt er nog een wedstrijd.” Er zijn momenteel 82 leden in de Poperingse Petanquekoppen. In de Oude Melkerij in Poperinge is de club actief.

“Eerst werd er in de zomer gespeeld in de Kouter, dit gebeurde op vier buitenbanen door stad Poperinge ter beschikking gesteld. Bij slecht of wisselvallig weer en in de winter kon de petanqueclub terugvallen op vier binnenbanen achter café en restaurant De Vette Os”, aldus Jolien.

“Later kregen we ons plekje in de Oude Melkerij. Dat is nu onze vaste locatie, maar we zouden heel graag eens met het stadsbestuur samenzitten voor een nieuwe locatie en om die zo snel mogelijk te realiseren. In de toekomst hopen we een jeugdwerking te kunnen starten.”

Opgericht in: 1994.

Aantal leden: 82.

Lokaal: Oude Melkerij, Duinkerkestraat 157 in Poperinge.

Het bestuur bestaat uit voorzitter Fernand Criem, secretaris en penningmeester Jolien Coffyn, Bart Vandenbilcke en Bernard Heyte.

The post “In de toekomst een jeugdwerking realiseren”: Poperingse Petanquekoppen bestaan 30 jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

3 extra lange afstandsvliegtuigen voor Brussels Airlines, wil van Brussel de “Europese hub voor vluchten naar Afrika” maken

Brussels Airlines zal de komende jaren zijn vloot uitbreiden met 3 nieuwe langeafstandsvliegtuigen. Het eerste vliegtuig wordt al midden 2025 verwacht. Die extra toestellen zal de luchtvaarmaatschappij naar eigen zeggen vooral gebruiken om extra vluchten naar sub-Saharaans Afrika in te zetten. "De ambitie is om van Brussel een Europese hub te maken voor vluchten van en naar Afrika", klinkt het

Lees meer »

T1 Karel Tanghe en Dosko Beveren (3A) maken zich op voor eerste grote test: “Klaar voor duel tegen Dadizele”

Dosko Beveren is na het onfortuinlijke verlies tegen Keiem het seizoen gestart met een zes op negen. Zaterdag wacht met de verplaatsing naar titelkandidaat FC Dadizele Sport de eerste grote test voor nieuwe coach Karel Tanghe en zijn spelersgroep.
The post T1 Karel Tanghe en Dosko Beveren (3A) maken zich op voor eerste grote test: “Klaar voor duel tegen

Lees meer »

Domien op de valreep met éénmanslijst SVD naar verkiezingen

Opvallende nieuwkomer bij de verkiezingen in Oostende is Samen voor Democratie (SVD). Het gaat om een éénmanslijst. “We hebben over Oostendse thema’s wel degelijk duidelijke standpunten”, zegt Domien Ballegeer (30).
The post Domien op de valreep met éénmanslijst SVD naar verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We hadden veel verwacht, maar dit neigt naar softporno”: Katy Perry alweer onder vuur na nieuwe video op Instagram

Na enkele jaren stilte is Katy Perry (39) weer helemaal terug, hoewel haar comeback niet zonder uitdagingen verloopt. Zo blijft de zangeres kritiek zaaien met haar videoclips en “ongepaste” danspasjes. “Ze promoot feminisme en wil dat haar licht niet wordt uitgebuit, maar dan gaat ze zo dansen tijdens een optreden en in haar videoclips?”, klinkt het op sociale media.

Lees meer »

Donald Trump op sociaal medium: “Ik haat Taylor Swift”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zijn afkeer voor zangeres Taylor Swift duidelijk laten merken. De voormalige Amerikaanse president schreef zondag in een bericht op Truth Social in hoofdletters “Ik haat Taylor Swift”, zonder verdere uitleg of context.

Lees meer »

Tom Waes kraakte tijdens isolement in ‘Kalm Waes’: “Mijn vriendin vindt nu al dat ze een andere man in huis heeft”

“Ik hoef niets meer te bewijzen op televisie, en toch kan ik niet zonder mijn werk.” Tom Waes (55) geeft in ‘Dag Allemaal’ onomwonden toe dat dát niet veranderd is na z’n stressexperiment in ‘Kalm Waes’. Al heeft het programma hem wel nieuwe inzichten verschaft en zelfs internetcriminelen die zijn naam misbruiken, krijgen hem niet meer op de kast.

Lees meer »

Zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s kan Oostendenaar zes maanden cel en zware boete opleveren

Ondanks herhaaldelijke betrappingen bleef E.X. mensen zonder geldige verblijfsdocumenten in zijn pizzeria’s in Oostende en Middelkerke tewerkstellen. Dat kan de 42-jarige Albanees nu zes maanden cel en een fikse boete opleveren.
The post Zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s kan Oostendenaar zes maanden cel en zware boete opleveren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Federaal parlement aan de slag zonder nieuwe regering: hebben parlementsleden nu vrij spel? “Ik denk niet dat er veel beslist zal worden” 

Vandaag komt het federaal parlement voor het eerst weer samen sinds de zomer. In normale tijden hebben de regering en de partijen veel grip op welke wetten het parlement goedkeurt. Door de lange formatie blijft een nieuwe regering voorlopig uit. Hebben parlementsleden nu meer vrijheid om zelf initiatief te nemen? En zorgt de abortuskwestie straks voor vuurwerk in het halfrond?

Lees meer »

Verbod Frontnacht ongegrond, IJzerwake eist schadevergoeding: “Preventieve censuur is verleden tijd”

Het Iepers stadsbestuur verbood twee jaar terug Frontnacht, een nieuw festival met bands met neonazistische en -fascistische inslag. Dat verbod wordt nu vernietigd door de Raad van State. De organisatoren van de IJzerwake eisen nog een schadevergoeding.
The post Verbod Frontnacht ongegrond, IJzerwake eist schadevergoeding: “Preventieve censuur is verleden tijd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »