Sandrine Tas moet snelle start op 3.000 meter met laatste plaats bekopen

Sandrine Tas is donderdag in het Canadese Calgary met een twintigste en laatste plaats op de 3.000 meter aan de wereldkampioenschappen afstanden begonnen. Met 4:16.59 bleef de 28-jarige Oostendse meer dan tien seconden boven haar beste prestatie.

De eerste titel ging naar de Nederlandse Irene Schouten (3:57.10), de olympische kampioene die nog nooit de mondiale titel op deze afstand had veroverd. De tweede plaats was voor de Canadese Isabelle Weideman (3.58.01), die Tas op een halve ronde reed. Routinier Martina Sablikova uit Tsjechië werd derde (3:58.33).

Overmoedige start

Vrijwel alle rijdsters bleven ruim boven de beste persoonlijke toptijden. Een al te overmoedige start bleek meestal fataal. Ook voor Tas. Die probeerde de eerste kilometer mee te gaan met haar tegenstandster Weidemann. Tas beëindigde haar race met een ovaal van 36.6, terwijl ze in de aanvangsfase zes seconden sneller was.

Tas had dit seizoen haar beste tijd op de drie kilometer in Salt Lake City aangescherpte tot 4:06.15. Dat was twee weken geleden. Een week daarna maakte ze de ongemakkelijke omweg via de laaglandbaan in Quebec City naar Calgary, weer op ruim een kilometer hoogte.

Zege op massastart

Dat leek vervelend maar door de verrassende zege op de massastart arriveerde ze met een opperbest humeur op de piste van de olympische piste van 1988. Die stemming kan na de eerste wedstrijd wel eens een danige klap hebben gekregen. Gelukkig voor Tas krijgt ze op de 1.500 meter en haar favoriete massastart nog een dubbele herkansing.

The post Sandrine Tas moet snelle start op 3.000 meter met laatste plaats bekopen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maarten is doctor in de kunstgeschiedenis: “Het is een eenzame bezigheid”

Torhoutenaar Maarten Bassens (35) is aan de Leuvense universiteit doctor in de kunstgeschiedenis geworden. Zopas verdedigde hij met verve zijn knappe proefschrift over de relatie tussen woord en beeld in de prenten die de Belgische kunstenaar Pieter Bruegel de Oude in de 16de eeuw gemaakt heeft.
The post Maarten is doctor in de kunstgeschiedenis: “Het is een eenzame bezigheid”

Lees meer »

Gwen Stefani komt na acht jaar met nieuw album

Goed nieuws voor de fans van Gwen Stefani (54): de zangeres komt na acht jaar met een nieuw album. Haar vijfde studioplaat heet ‘Bouquet’ en komt uit op 15 november. Dat nieuws kondigt ze zelf aan op sociale media. Op vrijdag 20 september verschijnt alvast haar eerste nieuwe single, ‘Somebody Else’s’.

Lees meer »

Wie maakt de beste balletjes in tomatensaus? Stad Roeselare en Piet Huysentruyt op zoek naar de Smaakmaker #VANRSL

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 november staat Roeselare, de hoofdstad van de Vallei van de Voeding, volledig in het teken van de Week van de Smaak. Gedurende tien dagen kunnen inwoners en bezoekers zich laten onderdompelen in een programma boordevol smakelijke activiteiten, georganiseerd door de Stad Roeselare in samenwerking met diverse partners. Van exclusieve workshops en proeverijen

Lees meer »

Farmabedrijf achter Ozempic investeert in Vlaamse spin-off die werkt aan obesitasmedicijn

Het Deense farmabedrijf Novo Nordisk pompt samen met de Nederlandse investeerder BioGeneration Ventures vers kapitaal in Tanai Terapeuthics, een jonge spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) die sleutelt aan een nieuw oraal geneesmiddel tegen obesitas. Novo Nordisk is uitgegroeid tot het waardevolste bedrijf van Europa dankzij het succes van diabetesmedicijn Ozempic en obesitasgeneesmiddel Wegovy.

Lees meer »

“Israël plaatste explosieven in Hezbollah-biepers gemaakt in Europees bedrijf”: 9 doden en 2.800 gewonden in Libanon

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »

Mark (72) vermist tijdens bergtocht in Albanië: “Lokale gidsen zijn zoekactie gestart”

“Papa zou om de zoveel dagen contact opnemen. Er moet iets gebeurd zijn, alleen weten we niet wat.” De familie van Mark Joris (72) uit Mortsel trekt aan de alarmbel, nadat de man vermist raakte tijdens een trektocht in Albanië. De hulpdiensten in Albanië en Macedonië houden een grote zoekactie, maar worden daarbij niet geholpen door de slechte weersomstandigheden.

Lees meer »