Schoolomgeving Duizendpluspoot wordt veiliger gemaakt, oppositie vindt voorstel gemiste kans

Op de gemeenteraad werd de aanpassing van de Remi Baertlaan ter hoogte van basisschool Duizendpluspoot besproken. Het stadsbestuur wil de site veiliger maken. De oppositie had er meer van verwacht.

Al enkele jaren wordt er nagedacht om de schoolomgeving in deRemiBaertlaanin Sint-Eloois-Vijve aante pakken. Plannen om een schoolstraat of eenrichtingsverkeer in te voeren stuitten telkens op protest. Oppositieraadslid Maxim Laporte (onafhankelijk) bracht de situatie al enkele keren op de gemeenteraad. Zijn CD&V-collega Cindy Vanhoutte, die lid is van het oudercomité van basisschool Duizenpluspoot, kwam recent met een nieuw voorstel op de proppen.

Samen met directeur An Van Neste ontwierp ze een aanzet om de inrichting aan de schoolingang aan te pakken. “Op piekmomenten is het bijzonder druk aan de school, wat telkens voor georganiseerde chaos zorgt”, vertelt Vanhoutte. “Een jaar geleden trok ik mijn stoute schoenen aan om met enkele ideeën aan de slag te gaan en die door te sturen naar de verkeersdienst met de vraag tot overleg.”

Insectenhotel

Op dit moment zijn er haakse parkeerplaatsen en een K+R-zone aanwezig. Die haakse parkeerplaatsen zullen verdwijnen en maken plaats voor een nieuwe K+R-zone in waterdoorlatende klinkers met wandelzone. Er wordt ook een groenzone voorzien met een insectenhotel. In het ontwerp komt een nieuwe zone voor fietsparking, met plaats voor bakfietsen.

“Dit is geen oplossing voor de drukte op piekmomenten, maar de kinderen en ouders gaan wel niet meer genoodzaakt zijn om de straat op te lopen. De site wordt een pak veiliger”, aldus Vanhoutte.

“Naast de tonnagebeperking in de ochtendspits, de herinrichting van de parking en de nieuwe verkeersdrempel in de Koekoekstraat, is dit het zoveelste project in deze legislatuur om in Sint-Eloois-Vijve de veiligheid in de schoolomgevingen te verhogen,” vult schepen van Mobiliteit Philip Himpe (CD&V) aan.

“Gemiste kans”

Oppositiepartijen N-VA+, Groen, Vooruit en Vlaams Belang onthielden zich bij de goedkeuring van de aanpassing. “Dit ontwerp mist een totaalvisie. Het is weinig ambitieus, dit is echt een gemiste kans”, klinkt het. N-VA+ vroeg of het agendapunt verdaagd kon worden door de vele opmerkingen. Maar daar gaf voorzitter Kurt Vanryckeghem (CD&V) geen gehoor aan. Het punt werd door de meerderheid en de onafhankelijke raadsleden goedgekeurd.

The post Schoolomgeving Duizendpluspoot wordt veiliger gemaakt, oppositie vindt voorstel gemiste kans is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren

Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.
The post “Na 40 jaar is het

Lees meer »

Vriend van Olivia gaat naar toilet tijdens vlucht, maar komt als ‘volwaardige’ steward terug: “Hoe heeft hij dat geflikt?”

De Britse Olivia Power stapte begin deze week met haar vriend op een vliegtuig richting Mallorca. Onderweg panikeerde ze echter even toen haar vriend – die naar het toilet ging – veel te lang wegbleef. Maar haar zorgen werden meteen de kop ingedrukt toen ze hem in het gangpad zag … verkleed als steward. Haar vriend droeg een short en

Lees meer »

Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke

CD&V Tielt-Meulebeke schuift weinig verrassend huidig Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze naar voor als lijsttrekker en maakt tegelijk een nieuw logo bekend. Meer details over de lijst maakt de partij voorlopig niet bekend.
The post Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »