Een derby met extra pit na overstap T1 Greg Vandenbulcke: “Ik win zondag Moen-Heestert”

Het zijn al altijd spannende derby’s tussen de twee Zwevegemse ploegen Moen en Heestert. Een extra pigment bij de wedstrijd van zondag is Grégory Vandenbulcke, de trainer die eind vorig jaar overstapte van Moen naar Heestert. “Het kan nu wat raar klinken, maar ik zal, ongeacht de uitslag, de grote winnaar worden.”

Beide ploegen spelen dit seizoen in eerste provinciale. Heestert doet het prima en kan het doel, een stevige middenmotor worden, tamelijk gemakkelijk realiseren. Voor Moen blijft het knokken voor het behoud. Maar de aandacht zal zondag ook naar Heestert-trainer Grégory Vandenbulcke gaan, die vijftien jaar actief was bij Moen. Hij stapte tijdens de winterstop onaangekondigd over.

“Het wordt inderdaad een speciale match”, weet Vandenbulcke. “Het kan nu wat raar klinken, maar ik zal, ongeacht de uitslag van zondag, de grote winnaar worden. Kan ik winnen met Heestert, dan win ik met mijn huidige ploeg. Mocht Moen winnen, dan winnen de jongens die ikzelf naar Moen getransfereerd heb. Ik heb dat bij Moen tien jaar gedaan.”

Vaandelvlucht

“Dat de ploeg in eerste provinciale speelt, is vooral te danken aan de werkkracht van enkele mensen van het bestuur. Maar ik mag zeggen dat het ook dankzij de transferpolitiek is, die ik veelal alleen heb ingekleurd. Niet vergeten dat ik in 2018, bij mijn terugkomst bij Moen na één jaar onderbreking als trainer in Wallonië bij tweedenationaler Deux-Acres, de ploeg gered heb van de degradatie naar vierde provinciale. We hebben samen een heel mooi verhaal geschreven. Misschien hebben sommige supporters of bestuursleden gemengde gevoelens. Die mijn overstap zien als een soort vaandelvlucht. Die mijn verwezenlijkingen niet zien. Ik was van plan om te stoppen na dit seizoen. Wat moegestreden. En toen kwam plots Heestert met een aanbod, waardoor ik eens andere lucht kan opsnuiven.”

“Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd: er is het zware terrein in Moen, en ze hebben veel kwaliteit in de ploeg, met goede spitsen. Maar ook Heestert heeft troeven. We scoorden tien keer in drie wedstrijden en kregen na het 0-3 verlies van leider Diksmuide zelfs felicitaties voor ons goed voetbal.” (MVA)

Zondag 18 februari om 15 uur: KFC Moen – Sparta Heestert A

The post Een derby met extra pit na overstap T1 Greg Vandenbulcke: “Ik win zondag Moen-Heestert” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Ik vlucht van het idee dat ik kan overlijden”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Belgian Cats winnen tweede wedstrijd in oefencampagne – 13 Belgische atleten én Belgian Rockets geselecteerd op basis van world ranking

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Spektakel aan zee: vier topshows in de kuststeden die je niet wilt missen

Plan je deze zomer een uitstap naar de Belgische kust? Uitstekend idee, want ook naast zee, strand en dijk valt daar nog heel wat te zien en te beleven. De kuststeden pakken uit met een zomers programma vol ambiance en spektakel. Zit het weer tegen, ben je voldoende bruingebakken of gewoon op zoek naar (avondlijk) vertier, kan je dus altijd

Lees meer »