Nieuwe naam voor fusiegemeente van Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht bekend: Beveren-Waas

Beveren-Waas wordt de nieuwe naam voor de fusiegemeente tussen Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht. Dat hebben de inwoners zelf beslist via een burgerbevraging. De nieuwe naam haalde het van de andere optie, Scheldewaas. De nieuwe fusiegemeente zal vanaf 2025 tot de provincie Oost-Vlaanderen behoren. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik twijfel aan de toekomst met Tedesco”

De Rode Duivels verloren met 1-0 van Frankrijk en zijn uitgeschakeld op het EK. Onze analist Marc Degryse is scherp voor Lukaku en co, maar vooral Tedesco wordt niet gespaard. “Zijn keuzes waren te ver gezocht, hij hield het niet simpel. Maar ook in de omgang en qua uitstraling heeft hij niet gescoord.”

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enquête: helft wil Tedesco weg, één derde vindt dat Lukaku best stopt als international

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Maar hoe ziet u de toekomst van Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne bij de nationale ploeg? En hoe

Lees meer »

Stagiair Joe (37) mag ziekenhuis zes maanden na bizar ongeval op parking The Jane verlaten, maar wacht nog lange revalidatie

De 37-jarige Brit Joe Claridge mag na bijna zes maanden het ziekenhuis binnenkort verlaten. De stagiair werd op maandag 8 januari overreden door sterrenchef Nick Bril (40) op de parking van The Jane, na een stevig feestje. Er wacht de hulpkok een lange revalidatie in Revalidatiecentrum Pellenberg, bij Leuven. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Lees meer »

Groen hekelt openstellen Ketelstraat in Izegem voor verkeer: “Onnodige stap”

Arbeiders zijn volop bezig het laatste stukje Centrumbrug over het spoor te belijnen zodat ook dat terug open gezet kan worden voor alle verkeer. Vanaf dan zal het mogelijk zijn vanuit Emelgem richting Korenmarkt te rijden, maar dan moet je voortaan wel afslaan richting Ketelstraat. Vooruit-Groen vreest dat daar problemen van zullen komen.
The post Groen hekelt openstellen Ketelstraat

Lees meer »

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »