“Terugkeren naar de beginjaren van het festival”: Festival Dranouter keert terug naar de roots anno 1975 met De Koer

Wil je op Festival Dranouter 2024 beleven hoe het festival er aan toeging anno 1975? Dat kan dankzij het nieuwe podium De Koer! De Koer, hosted by Muziekcentrum Dranouter, kegelt je regelrecht naar de folkroots van het festival. Op de line-up van het nieuwe podium onder andere EmBRUN, Ise, Tom & Aurélie, Bipolar Bows, Douglas Firs en Phlox.

“De Koer vindt z’n stek op de geboorteplek van het festival: op de speelplaats – in het West-Vlaams “de koer” – van het plaatselijk schooltje”, laat de organisatie weten. “Op Festival Dranouter 2024 zal er dus een tweede festivalterrein zijn, recht tegenover het grote festivalterrein. Met dit nieuw podium geeft Festival Dranouter haar bezoekers een waardevol cadeau voor haar jubileumeditie.”

Folkfestival pur sang

“De line-up kegelt je regelrecht terug naar de beginjaren van het festival, als folkfestival pur sang. En wie beter dan Muziekcentrum Dranouter vzw om De Koer te voorzien van een steengoeie line-up, met een fijne mix van singersongwriters, trad en folk.”

De Koer, hosted by Muziekcentrum Dranouter, kegelt je regelrecht naar de folkroots van het festival. © GF

“Op De Koer is groove-balfolk-jazzband Phlox al bevestigd, net als de piepjonge ISE (De Nieuwe Lichting-winnaar) met haar doorleefde stem en Douglas Firs, met zijn tonnen romantische pracht. Tom & Aurélie zorgen voor magische muzikale verwondering, EmBRUN voor een dansfeest met muziekjes uit heel Europa en het strijkersduo Bipolar Bows gaat in emotioneel dialoog met film. Binnenkort krijg je nog meer namen voor op De Koer.”

Nog meer namen

Bovenop de aankondiging van De Koer werden nog een nieuwe lading bekendgemaakt. Het Zesde Metaal, Villagers, Jan De Smet & De Grote Luxe, The Eskies, Cabana Belgicana, Mooneye, Kommil Foo & Brussels Jazz Orchestra, New Flemish Masters en The Longest Johns zijn ook toegevoegd aan de affiche. Op de line-up voor 2, 3 & 4 augustus 2024 stonden al Brihang, The Waterboys, Goose, Spinvis, Froukje, Suzanne Vega, Compact Disk Dummies, Fanfara Station, Novastar + special guest Geike. Ondertussen zijn weekendtickets, dagtickets, 2-daagse en VIP-tickets beschikbaar via de website.

Tickets & info: www.festivaldranouter.be

The post “Terugkeren naar de beginjaren van het festival”: Festival Dranouter keert terug naar de roots anno 1975 met De Koer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zaak tegen Sven Pichal op 9 juli ingeleid voor de rechtbank

De zaak tegen ex-radiopresentator Sven Pichal over beelden van seksueel kindermisbruik zal op dinsdag 9 juli van start gaan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Die dag vindt er een inleidende zitting plaats, waar in samenspraak met alle partijen een datum wordt geprikt voor de behandeling van het dossier. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de verspreiding van beelden

Lees meer »

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »