Rusland lanceert nieuwe aanval op Oekraïense steden: beelden tonen hoe inwoners van Kiev schuilen in metrostation

Rusland heeft verschillende plaatsen in Oekraïne deze ochtend bestookt met raketten. Dat melden de lokale autoriteiten. Onder meer in de hoofdstad Kiev en in Lviv, op ongeveer 70 kilometer van de Poolse grens, zijn explosies gehoord. 

Meer krantenkoppen in België

Tractorbestuurder wijkt uit voor tegenligger en rijdt elektriciteitspaal omver in Handzame: “Jammer, ik wou wél plaats maken”

Een bestuurder van een tractor met aalkar reed dinsdagochtend een elektriciteitspaal omver in de Amersveldestraat in Handzame bij Kortemark. De paal knakte af en kwam over de volledige breedte van de weg te liggen met de kabels over de grond. “Ik moest uitwijken voor een personenauto die geen plaats wilde maken. Bij het achteruit rijden, reed ik de paal omver”,

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes: kan ik daardoor nog goedkoper kleding kopen?

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Willy Claes (85) wordt lijstduwer voor Vooruit in Hasselt

Voormalig minister Willy Claes is lijstduwer voor Vooruit in Hasselt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat is beslist nadat Groen heeft aangekondigd dat ze het kartel met Vooruit wil stopzetten. Claes wil achteraan de lijst zijn steentje bijdragen om de partij te versterken. "Het enige wat ik wil doen, is de jonge generatie helpen", zegt hij.

Lees meer »

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: vijf doden bij Russische aanval in regio Donetsk – Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

Laureatenhulde bij de Kunstacademie in Zwevegem

In de lokalen van de Kunstacademie in oc De Brug werd zondag de tentoonstelling Wonderkamer geopend. Meteen betekende het voor heel wat leerlingen het einde van hun carrière aan de Kunstacademie.
The post Laureatenhulde bij de Kunstacademie in Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger: “Zeker 900 Hamasstrijders gedood in Rafah”

Lees hier al het nieuws terug van woensdag 3 juli over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Zeker vier Palestijnen zijn om het leven gekomen door een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever, zo meldt het ministerie van gezondheidszorg van de Palestijnse Autoriteit. En het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen meer dan 900

Lees meer »

KIJK. Woedende DJ Hardwell beëindigt abrupt zijn optreden op Saga Festival: “Zo kan ik niet optreden”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »