Bianca uit Lint ijvert voor revival traditioneel Roemeens kledingstuk: “De ‘blouse roumaine’ is onze trots”

In het Roemeens noemen ze haar ia, in het Frans la blouse roumaine. De traditionele blouse met geborduurde patronen en motieven kent een revival. Bianca Stoicheci uit Lint organiseert volgend jaar de negende editie van La Blouse Roumaine, een bijeenkomst van honderden Roemenen – in Roemeense blouse – in het Centraal Station in Antwerpen.

 

Meer krantenkoppen in België

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plectrumfestival in Ichtegem viert 20ste editie

Dit jaar gaat de 20ste editie van het Plectrumfestival door begin juli. Wat in 2003 begon als een podium voor lokaal talent, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het lijstje van gekende zomerfestivals. Tijd dus voor een babbel met een van de ‘founding fathers’ Ben Mispelon en huidig (ontslagnemend) voorzitter Ives Deprez.
The post Plectrumfestival in Ichtegem

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge

Bruggeling Alexander Jocqué wordt vanaf 1 september de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge, voor een mandaat van zes jaar. Uit de 23 kandidaten, zowel nationaal als internationaal, koos de Raad van Bestuur na een uitgebreide selectieprocedure voor Alexander Jocqué. Hij volgt Jeroen Vanacker op die naar BOZAR in Brussel trekt.
The post Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe

Lees meer »

Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp

In mei draaide alles om de campagne 10.000 stappen, elke stap telt in Oostkamp met als doel zoveel mogelijk inwoners aanzetten om te bewegen en hun stappen te registreren. Inge Sercu zette de meeste stappen.
The post Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster

In Ingelmunster diende Vooruit een aanvraag in om een zebrapad te verkrijgen ter hoogte van het Kruidvat in de Oostrozebekestraat. Schepen Trui Lambrecht zei dat er ook een zebrapad in dezelfde straat komt, ter hoogte van de centrumparking.
The post Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »