Valentijnsactie in Menen: Zeven koppels beleven openingsdans opnieuw, maar dan onder de beiaard

Bij valentijn hoort dansen en dat lieten ze zich in Menen geen twee keer zeggen. In de hal van het stadhuis verzamelden 7 koppels om er, onder begeleiding van de beiaard, hun openingsdans opnieuw te beleven.

Het evenement, voor het eerst in Menen georganiseerd, is het sluitstuk van een resem aan activiteiten in het kader van valentijn. Afgelopen week verzamelden bijna 400 sportievelingen zich voor een Urban Love Run. Woensdagavond was het dan weer tijd voor enkele koppeltjes om het stadhuis in te palmen.

“Alle koppels die in de loop van het jaar 2023 hier hun ja-woord hebben gegeven, werden uitgenodigd. Zeven koppels tekenden meteen in.” Schepen Griet Vanryckegem gaf het inleidende woord tijdens deze valentijnshappening. “Mensen konden hun muziekkeuze voor de openingsdans doorgeven, onze beiaardier ging daarmee dan aan de slag. Weg van het klassieke geluid dat onze beiaard maakt, was het vandaag tijd voor Metallica of Ed Sheeran. In de trouwzaal kunnen ze dan nog enkele foto’s laten maken.”

Trouwkledij

Tina en Sander waren één van de koppels en hadden zich voor de gelegenheid compleet in trouwkostuum gekleed. “We gaven in het stadhuis ons ja-woord op 13 mei”, lachte het koppel. “Kort erna hebben we dan een kerkelijke plechtigheid gehouden in Kroatië, waar mijn moeder vandaan komt. Dit was de ideale gelegenheid om in Menen het nog eens over te doen.”

Ook Max en Helene waren van de partij en maakten meteen van de gelegenheid gebruik om de dans in te leiden. Op de binnenplaats van het stadhuis, een plaats die normaal niet voor het publiek toegankelijk is, herbeleefden ze hun openingsdans. Op de muziek van ‘Nothing else matters’ droomden ze terug van 1 december, de dag dat ze het ja-woord gaven.

The post Valentijnsactie in Menen: Zeven koppels beleven openingsdans opnieuw, maar dan onder de beiaard is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

Sibelco in Dessel gaat water in groeve bufferen voor periodes van droogte

Aan de groeve van zandontginningsbedrijf Sibelco in Dessel is een kantelstuw geïnstalleerd om water te bufferen voor periodes van droogte. Normaal loopt het water van nature over in de Witte Nete, en dat zal ook blijven gebeuren. Maar in natte periodes kan het water nu opgeslagen worden, zodat het bijvoorbeeld door landbouwers gebruikt kan worden bij waterschaarste.

Lees meer »

Lore (22) getuigde net als ex-Red Flame Tine Schryvers over eetstoornis: “Het gaat nu beter, maar gemiddeld herstel duurt zeven jaar”

Vroegere Red Flame Tine Schryvers (31), afkomstig uit een echte Zoerselse voetbalfamilie, getuigde moedig op Instagram over haar eetstoornis. Twee jaar geleden volgden 1.600 mensen ook al de blog die Lore Van Brabant (22) uit Malle bijhield over haar eetstoornis. “Ik vind het enorm erg dat Tine dit moet meemaken”, reageert Lore. “Hopelijk vindt ze snel hulp, want ik heb

Lees meer »

“Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene

Zijn leven leest als een spannend avonturenboek en het slothoofdstuk is nog lang niet geschreven. Stefaan Mestdagh van côte à l’os-restaurant Den Roobaert kent ongelooflijk veel mensen én heeft ongelooflijk veel mensenkennis. Maak kennis met deze boeiende verteller.
The post “Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene appeared first on KW.be.

Lees meer »

San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem

Bij de gemeente Pittem werd onlangs San Maes in dienst genomen als buurtwerker digitale inclusie. Zij zal Pittem- en Egemnaren, die zich vaak in een kwetsbare situatie bevinden en die botsen op digitale drempels in het dagelijkse leven, begeleiden.
The post San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »

“Goed zorgen voor wat we hébben”: kersvers Wingens schepen Stefaan Verhelle ziet opvolging Hedwig Kerckhove als praktische inloopperiode

“Het worden grote schoenen om te vullen”, laat de kersverse schepen Stefaan Verhelle (47) in een flyer weten. Als politieke neofiet een ervaren rot als Hedwig Kerckhove opvolgen op amper zes maanden van een nieuw fusiebestuur is geen cadeau. “Toch heb ik de ambitie om als schepen mee het beleid te bepalen. Ik hoop dat mijn ervaring als ondernemer in

Lees meer »

Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk

Negen anderstalige jongeren kregen in het nieuwe onderwijsproject BENO de kans hun Nederlands, wiskunde en digitale vaardigheden te verbeteren en van verschillende beroepsopleidingen te proeven. Onlangs sloten de jongeren in Ieper hun traject af met een afscheidsfeest.
The post Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk appeared first on KW.be.

Lees meer »