Leerlingen Stimuland planten bomen op speelplaats

De leerlingen van basisschool Stimuland in de Parkstraat in Beernem hebben dinsdag geholpen bij de aanplanting van hun speelplaats. In samenwerking met de organisatie Houtland en Polders werden acht bomen en tot 360 haagplanten in de grond gestoken.

Na de opening van het nieuwe gebouw stond basisschool Stimuland nog voor een grote onderneming. De speelplaats onderging een complete metamorfose en moet in de toekomst een groene oase vol speelelementen worden. “In de eerste fase plaatsten we een zandbak en brachten we wat reliëf aan, waar de kinderen alvast in konden spelen”, legt directeur Tim Van Renterghem uit.

Daarnaast ging de school in gesprek met de leerlingen. “Zo kwamen we te weten wat ze echt graag willen. De leerlingenraad gaf aan dat ze graag meer groen willen op de speelplaats. Van een avonturenzone tot een chillnet en een wilgenhut. Uiteindelijk kwamen die ideeën ook terug in de plannen voor de vernieuwing van de speelplaats. Vandaag planten de leerlingen samen met Niek Godfroid en Leen Herrewyn van Houtland en Polders bomen en struiken op de speelplaats.”

Het aandeel beton op de speelplaats werd bij de nieuwbouw tot een minimum beperkt. “We houden ons aan de afspraken van het gemeentelijk onderwijs, daarnaast maken we ruimte voor zoveel mogelijk groen. We merken dat de kinderen zo hun fantasie de vrije loop laten gaan en allerlei verhalen verzinnen om te spelen. Op termijn bekijken we ook op welke manier het onderhoud zal geregeld worden. Er komen ook nog moestuinbakken en fruitstruiken, waardoor we ook hopen op een kleine oogst waarmee we dan een activiteit kunnen organiseren”, besluit de directeur.

The post Leerlingen Stimuland planten bomen op speelplaats is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Het loopt nog niet vlot voor Nike

17:35 De verwachtingen voor de jaarcijfers van de Amerikaanse sportartikelenreus Nike zijn niet hooggespannen, met een aandeel dat 12 procent onder het niveau van begin dit jaar staat en een verwachte omzet…

Lees meer »

“Het is vervangen of verliezen”: Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »

Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien”

Een 50-jarige man uit Oekraïne riskeert één jaar cel voor aantasting van de seksuele integriteit en exhibitionisme. Tussen de slachtoffers zat een meisje van 13 jaar en… de agenten die hem naar het commissariaat overbrachten.
The post Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Visit Bruges spendeert grootste deel van jaarbudget aan Triënnale

Met de zomer voor de deur maakte Visit Bruges een eerste tussenstand van de inspanningen die ze leverde voor de internationale promotie van ‘Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility’. Visit Bruges deelt met Triënnale Brugge de ambitie om het vaak overroepen toeristische beeld van Brugge te nuanceren en diversifiëren. Maar precieze cijfers over het aantal bezoekers zijn er nog niet.

Lees meer »