Evelien uit Oostende vond haar professor fysica via de wiskundige match van ‘A Bit More’

Evelien Jacobs uit Oostende vond in 2019 de liefde in de armen een een professor fysica, 4,5 jaar later zijn ze verloofd en volgend jaar gaan ze trouwen. En dat dankzij het algoritme van het datingconcept A Bit More. Op 6 april start het unieke datingconcept aan een veroveringstocht in West-Vlaanderen en strijkt men neer in het Bierkasteel in Izegem. “Het algoritme dat achter A Bit More schuilgaat, zorgt al voor een unieke match. En het feit dat je elkaar echt ontmoet doet volgens mij de rest.”

Evelien Jacobs (36) is geboren en getogen in Oostende. “Ik had destijds een artikel gelezen over A Bit More. Ik vond het wel interessant en raadde het een vriend aan die al een tijdje alleen was. Die ging in de zomer in 2019 mee op weekend en was nadien erg lovend. Ik besloot me ook in te schrijven. Je moet daar toch behoorlijk wat tijd in steken.” Het is belangrijk dat je ook zo accuraat mogelijk antwoordt. Want het is op basis daarvan dat het algoritme aan het werk gaat om je te matchen aan potentiële partners. “Bij mij ging het erg snel, in september 2019 mocht ik ook al mee op weekend in het uiterste zuiden van de Ardennen. 30 dames en even veel mannen gingen op de uitnodiging in. Je zag ook meteen dat er heel wat gelijkgestemde zielen mee waren op dat weekend, ik lag ook op de kamer met een vrouw uit Brugge die ondertussen ook een vriendin is geworden.”

Het weekend bestond uit enkele dates. “Tijdens de speeddate kon je zowat iedereen wat leren kennen, daarna volgde een etentje met je beste match, vervolgens ook nog een salsa-, een yoga- én een wandeldate. Tot slot mocht je zelf ook nog een date kiezen.”

“Mijn verloofde heet Vanduyfhuyse. We willen geen kinderen en besparen die kinderen zo al een moeilijke familienaam” – lacht Evelien Jacobs

De wiskundige match tussen Evelien en Louis Vanduyfhuyse (36) was er niet helemaal. “Dat komt omdat ik duidelijk aangegeven had geen kinderwens te hebben, Louis had dat wat in het midden gelaten. Maar we kwamen elkaar wel al vlug op het spoor. Omdat ik zelf redelijk rationeel ben, werd ik gekoppeld aan ingenieur-types. Toen ik een eerste keer met Louis aan de praat geraakte, leek hij meer het verkoperstype. Hij is erg vlot.”

Maar ook erg slim, bleek achteraf. Louis werkt als professor fysica bij UGent. “Op de wandeldate vonden we elkaar en toen ik me op de bus wat onwel voelde, bekommerde hij zich om mij. Tegen het einde van het weekend was het voor mij duidelijk, maar toen ik met die vriendin terug reed naar West-Vlaanderen, dacht ik dat ik al gedumpt was. Hij had afscheid genomen met de mededeling dat we elkaar wel nog zouden horen, maar we hadden geen gegevens van elkaar. Maar toen we thuis arriveerden, merkte ik dat hij me via Messenger had gecontacteerd.”

Corona stond voor de deur, dus gingen ze snel samenwonen

En vanaf toen ging het erg snel. “We stonden al tamelijk ver in onze kennismaking, maar dan was er plots corona. Het was of elkaar niet of nauwelijks zien, of gaan samenwonen. We kozen voor het laatste. Hij is van Deinze en heeft vast werk in het Gentse, ik had toen nog geen vaste job. De keuze viel dus op Destelbergen. Nu geef ik zelf in Brussel les aan verpleegkundigen in spe.” Na 4,5 jaar zijn er nog geen kinderen en gaan die er in principe niet komen. “Misschien gelukkig maar met een familienaam als Vanduyfhuyse, we zullen de kinderen het besparen om dat te leren schrijven. We hebben wel honden en hebben het goed samen. We zijn ondertussen verloofd en volgend jaar gaan we trouwen. De match is er dus duidelijk, hij is niet enkel erg intelligent, hij blijft daar bovendien ook erg bescheiden bij.”

Daten via A Bit More, Evelien raadt het iedereen aan. “Wij zijn al een generatie waar heel wat van onze vrienden hun partner leerden kennen via Tinder en co, maar A Bit More biedt het voordeel dat de wetenschap er ook een rol in speelt, maar dat je bovendien ook de mensen in levende lijve leert kennen. Het is die combinatie die het hem doet.” En tot slot wilden we wel eens weten hoe de haar prof fysica denkt over het algoritme achter A Bit More. “Hij snapt dat natuurlijk beter dan ons, hij heeft het er ook over gehad met Evelien Tanghe, de dame achter A Bit More.”

En wat staat er op het programma op Valentijnsdag? “Ik ga hier straks lekker Valentijnsgebak kopen bij de bakker. En we zijn vanavond allebei samen thuis…”

The post Evelien uit Oostende vond haar professor fysica via de wiskundige match van ‘A Bit More’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk

Vandaag zijn de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk weer opengesteld voor verkeer. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en de straten zijn volledig heraangelegd met nieuwe fietspaden en aandacht voor groen. Dit moet zowel de verkeersveiligheid, het fiets- en voetgangerscomfort als de leefbaarheid verhogen.
The post Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk appeared first on

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge

Bruggeling Alexander Jocqué wordt vanaf 1 september de nieuwe artistiek directeur van Concertgebouw Brugge, voor een mandaat van zes jaar. Uit de 23 kandidaten, zowel nationaal als internationaal, koos de Raad van Bestuur na een uitgebreide selectieprocedure voor Alexander Jocqué. Hij volgt Jeroen Vanacker op die naar BOZAR in Brussel trekt.
The post Bruggeling Alexander Jocqué wordt de nieuwe

Lees meer »

Vlaamse ‘delegate’ voor Joe Biden ziet twijfel bij Democraten na slecht debat: “Als hij eruit stapt, beslist hij dat best snel”

Vertwijfeling troef binnen de Democratische partij na de wankele vertoning van president Joe Biden in het debat met Donald Trump, zo ziet ook Vlaming Thierry Wernaers. Als ‘delegate’ voor Biden op de Democratische partijconventie, moet hij normaal gezien op de president stemmen om hem definitief aan te duiden als kandidaat. "Maar als hij ons zelf de keuze laat, wordt mijn

Lees meer »

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »

“Probeer een eerlijke sprinter te zijn en wil andere renners niet hinderen”: Jasper Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »