Standaard Boekhandel verhuist naar K in Kortrijk en neemt intrek in cluster van drie panden

De Standaard Boekhandel verlaat de Doorniksestraat en keert na vijf jaar terug naar het winkelcentrum K in Kortrijk op de hoek van de Steenpoort en Sionstraat. “Het team kijkt ernaar uit te verhuizen naar een mooie nieuwe omgeving. Het toekomstige pand is moderner en ruimer. Hier is het te krap voor ons aanbod”, zegt winkelverantwoordelijke Ruud Meijers.

Binnenkort starten de inrichtingswerken in de gewezen panden van Massimo Dutti, Superdry en Max Mara. Standaard Boekhandel zal naar het veel groter pand aan de buitenzijde van de K verhuizen. “Volgend jaar bestaat het winkelcentrum 15 jaar en er zijn grote veranderingen op komst”, zegt K-manager Dominique Desmeytere. “Van verschillende panden maken we één groot pand. De markt is momenteel niet meer zo breed waardoor we voor de panden gerealiseerd in 2010 niet overal een huurder vinden. Daarom brengen we een aantal ruimtes samen. Het eerste grote voorbeeld is Standaard Boekhandel op de hoek van de Steenpoort en Sionstraat.”

“De markt is momenteel niet meer zo breed waardoor we voor de panden gerealiseerd in 2010 niet overal een huurder vinden” – Dominique Desmeytere

Vroeger zat Standaard Boekhandel op het tweede verdiep in de K in Kortrijk, maar dat bleek geen succes. “Ze zaten toen veel te ver en nu verhuizen ze naar de meest commerciële plaats. De kruising van de Steenpoort en Sionstraat is waarschijnlijk het drukste punt in het winkelwandelgebied van Kortrijk. Daarnaast genieten ze ook van de vernieuwing aan het publiek domein en het concept van slow shopping”, vertelt Dominique. Onder meer in de Sionstraat komt een aantrekkelijke groenzone met bloemenperken en zitelementen. Tegen de zomerbraderie moet het Kortrijkse winkelwandelgebied er groener uitzien. Rond die periode zal Standaard Boekhandel de deuren van de nieuwe locatie openen.

“Het is de bedoeling om nog clusters te maken. Zo neemt ook modemerk Skechers haar intrek in de K, in de gewezen panden van Kameleon The Happy Store en Mayerline. We willen ons aanbod meer richten op jonge mensen en nu Kortrijk ook een echte studentenstad is geworden, hopen we hen zo meer naar het centrum te trekken”, besluit Dominique.

The post Standaard Boekhandel verhuist naar K in Kortrijk en neemt intrek in cluster van drie panden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Juf Trui feestelijk uitgewuifd in De Plataan

Juf Trui Deseure nam deze week afscheid van haar leerlingen, collega’s en ouders en gaat met pensioen. In GO-basisschool De Plataan in de Mandellaan in Roeselare wordt Trui omschreven als dé juf van het eerste leerjaar.
The post Juf Trui feestelijk uitgewuifd in De Plataan appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik wist niet dat er een kogel in zat”: voormalige ‘schrik van Koekelare’ schiet ei zo na echtgenote dood in Torhout

Tijdens een discussie met zijn echtgenote greep Pittemnaar Dieter V. (36) naar een vuurwapen en loste een schot. De kogel belandde in de deur en V. hield het op een ‘ongeluk’. Later zette de dertiger, destijds gekend als de ‘schrik van Koekelare’, ook nog zijn eigen ontvoering in scène. Het leverde hem zijn 50ste veroordeling op.
The post “Ik

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »

Groen kondigt einde samenwerking aan met Vooruit in Hasselt: “Want de socialisten werken achter onze rug aan voorakkoord met N-VA” 

Groen Hasselt wil in oktober met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakt de partij net zelf bekend. Daarmee komt er een einde aan ruim 24 jaar samenwerking tussen de groenen en de socialisten in Hasselt. Volgens Groen zelf heeft Vooruit eerder gemaakte afspraken rond een kartel voor de verkiezingen in oktober "eenzijdig opgezegd". “Maar we staan sterker

Lees meer »

? De Portiersmoord. Vincent (31) sterft door vijf messteken in het hart: “Wie een foto kon nemen van het lijk, zou getrakteerd worden op een vat bier”

Een oorlog tussen portiers wordt Vincent Van den Berghe fataal. Hij sterft na vijf messteken in het hart. Het is het begin van een lijdensweg voor zijn ouders Eddy en Ria. Want plots duikt een foto op van hun dode zoon in de armen van een vrouw, waarop ook nog eens doodsbedreigingen en pesterijen volgen. De vierde aflevering van de

Lees meer »

Drie jaar na moord zonder motief in Tielt is onderzoek afgerond

De 22-jarige Jarod D. blijft twee maanden langer in de gevangenis op verdenking van moord. Leander Quintijn wandelde op straat toen hij plots met meerdere messteken aangevallen werd. De jongeman werd niet meteen opgepakt, maar praatte uiteindelijk zijn mond voorbij aan een kennis. Die laatste besloot alarm te slaan. Het onderzoek is inmiddels volledig afgerond.
The post Drie jaar

Lees meer »