“Met heel de familie aan gewerkt”: Jeffrey Vannecke doet mee aan wedstrijd om mainstage van Kamping Kitsch te halen

Een plaats op de mainstage van Kamping Kitsch? Het is ook dit jaar de inzet van de grote talentenwedstrijd, door het meest absurde festival ter wereld op poten gezet. Tussen de deelnemers valt Jeffrey Vannecke (40) op, die niet meteen een nieuwkomer te noemen is. “Mijn nummer staat nu al aan de leiding maar ik heb nog een aantal titels klaar zitten.”

Zingen, punten sprokkelen en je plaats op Kamping Kitsch verzilveren. Vorig jaar pakte de organisatie van het festival uit met de gloednieuwe wedstrijd, en het werd een succesverhaal. Aan dat succes komt een vervolg want ook dit jaar kampen tientallen artiesten uit volledig Vlaanderen met één enkel doel: een podiumplaats. Met ‘Oh mijn god wat heb jij een lekker lijf’ waagt ook de Kortrijkse artiest Ambination zijn kans. Het alterego van Jeffrey is dan wel nieuw, compleet onervaren is hij dan weer niet. Vorig jaar verbaasde hij, als lid van het duo ‘De Partyboys’, vriend en vijand met een plek op de main stage als resultaat. “Maar dit jaar neem ik solo deel”, lacht hij. “Aan mijn plaats bij De Partyboys kwam een einde. We hadden een verschillende visie over de toekomst en ik voelde dat het moment was aangebroken om het alleen te gaan proberen. In januari zag ik dat de wedstrijd voor een podiumplaats op Kamping Kitsch opnieuw werd gelanceerd en na wat twijfelen hakte ik de knoop door. Als ‘Ambination’ doe ik dan ook alleen mee.”

Jeffrey haalde de mosterd voor zijn inzending bij een bestaande carnavalstopper, al overgoot hij alles met een gepersonaliseerde saus. “Ik koos voor een aanstekelijke deun met als titel ‘Oh mijn god wat heb jij een lekker lijf’, een interpretatie van een carnavalshit. Ik leverde meteen ook een echte videoclip af. Zang, muziek en video? Het is een samenwerking van onze familie geweest. Werkelijk iedereen heeft hieraan meegeholpen, met resultaat. Ik lig op kop in de rangschikking en verzamelde al meer stemmen dan de rest. Toch blijf ik niet op mijn stoel zitten en trek ik er nog wekelijks op uit om promo te maken voor mijn clip en mijn deelname aan de wedstrijd. Op 17 maart volgt dan de slotshow, waar we nog voor een laatste keer alles zullen geven. Ik hoop dat ik, net zoals vorig jaar, ook dit keer een podiumplaats zal kunnen bemachtigen. Het was vorige keer een waanzinnige ervaring, dat wil ik graag gaan herhalen.”

The post “Met heel de familie aan gewerkt”: Jeffrey Vannecke doet mee aan wedstrijd om mainstage van Kamping Kitsch te halen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

Jitske Van de Veire vertelt in tranen over scheiding van haar ouders in podcast van papa Peter: “Mijn zorgeloosheid was weg”

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Remco Evenepoel pakt witte trui, maar staat in dezelfde seconde als gele Pogacar: “Zou fantastisch zijn om die trui morgen over te nemen”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen enkele plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »