Aardappelboer (45) die zijn beide dochtertjes verstikte blijft twee maanden langer in de cel

De Waardamse landbouwer Chris Vanhaverbeke (45) blijft twee maanden langer in de cel voor de moord op zijn beide dochtertjes. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist.

Op 16 november 2022 bracht Vanhaverbeke zijn dochtertjes Maud (8) en Ona (5) door verstikking om het leven in een hoeve langs de Sijslostraat in Waardamme. Toen de lichamen van de zusjes rond 20 uur werden aangetroffen, was Vanhaverbeke spoorloos. Maar hij kon later die avond worden ingerekend nadat hij met zijn wagen tegen een paal was beland. De aardappelboer bekende de feiten meteen. Zijn echtscheiding met de moeder van de meisjes zou aan de basis gelegen hebben van de feiten.

Wraak

In een brief die enkele dagen na de feiten bij zijn ex en haar familie terechtkwam, stelde de Vanhaverbeke dat hij handelde uit wraak. Hij vreesde dat hij de kinderen te weinig zou zien. Na zijn gruweldaad knipte de veertiger de kabels aan de elektriciteitskast door, volgens de speurders om zijn ex en schoonvader te elektrocuteren. De ex van Vanhaverbeke legde achteraf ook nog een klacht neer wegens belaging. De aardappelteler zou haar immers vanuit de gevangenis blijven lastigvallen met telefoontjes en brieven waarin hij haar de schuld geeft voor de feiten.

Vorige maand verscheen Vanhaverbeke al voor de correctionele rechtbank voor geweldpleging op de moeder van zijn dochtertjes, enkele maanden voor zijn gruweldaad. Voor die feiten riskeert hij een jaar cel met uitstel. Op 26 februari volgt de uitspraak. Later zal Vanhaverbeke zich voor het hof van assisen moeten verantwoorden. Daar hangt hem een levenslange celstraf boven het hoofd. (AFr)

The post Aardappelboer (45) die zijn beide dochtertjes verstikte blijft twee maanden langer in de cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw verschillende ontploffingen in Beiroet: “Explosies gehoord tijdens begrafenis zoon van Hezbollahparlementslid”

Op verschillende plaatsen in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Daarbij zouden opnieuw gewonden zijn gevallen, nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land bij een aanval. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal

Lees meer »

Fietsstraat in Kaasterstraat verdwijnt gedeeltelijk, vrachtwagensluis aan de Maria’s Lindestraat in Rumbeke

De afgelopen jaren voerden we verschillende maatregelen uit, passend binnen het nieuwe mobiliteitsplan voor Rumbeke. Een drietal maanden geleden kondigden we enkele optimalisaties aan, als sluitstuk van een intensief traject om, samen met de inwoners van Rumbeke, stappen te zetten naar veiligere verbindingen en aangename woonbuurten.
The post Fietsstraat in Kaasterstraat verdwijnt gedeeltelijk, vrachtwagensluis aan de Maria’s Lindestraat in

Lees meer »

Na smeekbede van fans: VTM zendt ‘De Pfaffs’ dan toch opnieuw uit vanaf 30 september

Dat ‘De Pfaffs’ niet langer volledig beschikbaar waren op VTM GO, zorgde online voor flink wat ophef. Begin deze zomer verdwenen bijna alle seizoenen van het streamingplatform, wat tot grote teleurstelling van de fans leidde. Deze teleurstelling is VTM niet ontgaan, en daarom komen ze nu met een tegemoetkoming: ‘De Pfaffs’ worden vanaf 30 september opnieuw uitgezonden op VTM2.

Lees meer »

“Hij heeft twee jaar lang op mij gewacht”: zangeres Trisha vindt nieuw liefdesgeluk bij Orlando

Zangeres Trisha (41), de ex-partner van Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé zaliger, heeft opnieuw de liefde gevonden. Bij Orlando (33) uit Izegem. “We kennen elkaar al twee jaar.” Maar het was absoluut geen liefde op het eerste gezicht, verklapt Trisha in ‘TV Familie’. “Telkens ik iets te veel had gedronken, belde ik naar hem.” Ondertussen laait de passie wel hoog

Lees meer »

“Zijn ontploffende biepers en walkietalkies voorspel van open oorlog tussen Israël en Hezbollah?”

Je moet het de Mossad nageven. Er is geen geheime dienst ter wereld zo inventief als de Israëlische. Bijna vijftien jaar na de sabotage van het Iraanse nucleaire programma met het Stuxnet-virus, wordt opnieuw in de richting van de Mossad gekeken voor de ontploffende biepers en walkietalkies in Libanon en Syrië. Alles wijst erop dat de Israëlische geheime dienst een

Lees meer »