Toneelgroep De Wirrewarre zorgt voor komische toestanden bij de gynaecoloog

Toneelgroep De Wirrewarre brengt Riftje Raftje, een komedie van de hand van Henk Debal. Het stuk speelt zich af bij gynaecoloog Raf. De toneelgroep staat vijf keer op de planken in het Dorpshuis in Jonkershove.

Het verhaal start met gynaecoloog Rafael, die in slechte financiële papieren zit. Voor de drie vrouwen in z’n leven wil hij echter de schijn hoog houden, en hij wordt zonder hun medeweten drugsdealer en verhuurt ook nog de bovenverdieping van zijn woning. Wanneer zijn schoonmoeder komt inwonen, de dochter met haar nieuw lief thuiskomt, en de wijkagent te veel over de vloer komt, komt hij in nauwe schoentjes te staan. En dan moet de miserie nog beginnen…

Met hert en ziel

Het is een stuk van de hand van Henk Debal (50). Hij begon op z’n dertiende te presenteren op de Vrije Radio Ieper, waardoor hij de jongste radiopresentator van Vlaanderen was. Hij is heel sociaal geëngageerd en zit in heel wat verenigingen. Sinds zijn achttiende speelt Debal ook toneel bij de toneelgroep ‘Met hert en ziel’, waarbij hij ook regisseert en waarvoor hij al twaalf komische toneelstukken heeft geschreven; voorts schreef hij ook een theaterwandeling over de Eerste Wereldoorlog.

Wirrewarre, de naam die werd gekozen voor de toneelgroep, komt van een gedicht van Hans Andreus over een diertje: de wirrewarre. De groep bestaat sinds 1997 en speelt sinds 2010 in het Dorpshuis in Jonkershove, telkens weer met een komedie.

Geheim in gevaar

Dit jaar staan Johan Cuvelier, Ann Robeir, Emmanuel Abeele, Nel Cuvelier, Pieter Desodt, Thimothy Everaert, Evita Fraeyman, Ingrid Vandewaetere, José Vanderhaeghe en Windy Beeckaert op de planken.

De komedie Riftje Raftje is een opeenstapeling van misverstanden, ongevraagde bezoekers die het geheim van de gynaecoloog in gevaar brengen, kortom de komische toestanden volgen elkaar op. Een stuk dat opnieuw de zaal zal laten bulderen van het lachen, een avond om alle stress van het dagelijks leven van zich af te zetten.

De speeldata zijn vrijdag 1 maart, zaterdag 2 maart om 20 uur, zondag 3 maart om 16 uur, vrijdag 8 maart en zaterdag 9 maart om 20 uur. Kaarten zijn te bestellen bij www.ticketwinkel.be Ze kosten 10 euro.

The post Toneelgroep De Wirrewarre zorgt voor komische toestanden bij de gynaecoloog is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten”

De gemeenteraad van Tielt heeft donderdag unaniem het langverwachte verbod op doorgaand vrachtverkeer in de stad goedgekeurd. Daarmee is er eindelijk een oplossing in zicht voor een probleem waar het stadsbestuur bijna twaalf jaar mee worstelde.
The post Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enqûete: helft wil Tedesco zien vertrekken, een derde vindt dat Lukaku best stopt bij nationale ploeg

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Bijna één op de drie vindt ook dat Lukaku best stopt bij de nationale ploeg, terwijl 80% van mening

Lees meer »

Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio”

In café ‘t Geniep in Gits zijn enkele fans van Cercle Brugge met een supportersvereniging van hun favoriete ploeg gestart: 8830, wat verwijst naar de postcode van Hooglede-Gits. “We willen de interesse in Cercle in onze regio vergroten, én het voetbal op het hoogste niveau, want Roeselare is er niet meer.”
The post Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »