Aanbod deelwagens in Roeselare breidt verder uit

Deelmobiliteit zit in de lift. Al 250 Roeselarenaars maken gebruik van een autodeelplatform en de vraag groeit nog steeds. Cambio plaatst in 2024 nog meer wagens in de stad.

Op vandaag maken al 250 Roeselarenaars gebruik van een autodeelsysteem en dat aantal stijgt jaarlijks. Kosten uitsparen en geen zorgen meer over onverwachte kosten, autokeuring of onderhoud zijn de meest genoemde voordelen. Maar naast de slimme financiële zet, is het ook een cruciale stap naar een leefbare en groene buurt.

Bij autodelen gebruik je een auto wanneer je die nodig hebt. Betalen doe je in functie van je gebruik. Zo vermijd je hoge kosten die verbonden zijn aan een eigen wagen. Sommige inwoners delen hun eigen wagen met kennissen, buren, … Dat kan bijvoorbeeld met Dégage. Anderen tekenen in op een autodeelsysteem van een externe aanbieder zoals Cambio, Coopstroom of Claus2you. Je neemt een abonnement en reserveert met een app de auto wanneer je die nodig hebt.

Recordjaar

In 2023 kwamen er al extra Cambio-wagens in Roeselare, onder andere aan het Kerkplein in Rumbeke en in het Roobaertpark op de Godelievewijk. Niet te verbazen dus dat 2023 een recordjaar was voor Cambio in Roeselare. Met maar liefst 1900 ritten en 120.000 kilometer op de teller lijkt het aanbod te scoren bij de bevolking.

Om nog meer mensen te laten genieten van het deelsysteem plaatst Cambio volgende maand vier extra deelwagens aan AZ Delta Brugsesteenweg en aan de Botermarkt. Op deze twee plekken komt er een extra wagen, naast de al aanwezige Cambio. Ook aan De Spil en in de Weststraat komt een Cambiowagen. Tegen de zomer zullen er ook twee elektrische exemplaren aan Roelevard in de Stationsdreef geparkeerd staan.

Dankzij deze geplande uitbreiding zal het aantal Cambio deelwagens in Roeselare in slechts één jaar tijd stijgen van vier naar twaalf. Samen met het aanbod van de andere partners zal Stad Roeselare tegen de zomer over 20 deelwagens beschikken.

The post Aanbod deelwagens in Roeselare breidt verder uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Verdachte in zaak cannabisplantages blijkt op dag van proces… gerepatrieerd: “Hij moet op zijn proces aanwezig kunnen zijn”

Precies op de dag dat hij als verdachte in een zaak van cannabisplantages in Lauwe (Menen) en Lievegem moest verschijnen, blijkt een man naar zijn thuisland in Bosnië-Herzegovina te zijn gerepatrieerd. “Dit kan niet. Hij moet op het proces aanwezig zijn”, aldus advocaat Walter Van Steenbrugge, die nog een eitje met de man te pellen had en hem eens flink

Lees meer »