Lo-Reninge is nu pleegzorggemeente: “We zijn trots op ons label”

Lo-Reninge is voortaan een pleegzorggemeente. De stad mocht uit handen van Melanie Louagie van Pleegzorg West-Vlaanderen het label in ontvangst nemen.

In Vlaanderen wonen meer dan 9.000 kinderen in een pleeggezin. Dat kan variëren van enkele maanden tot enkele jaren. Maar soms is dat ook enkel tijdens weekends en vakanties. De reden waarom kinderen in een pleeggezin wonen, is omdat hun ouders het even moeilijk hebben. Pleegzorg West-Vlaanderen begeleidt en ondersteunt meer dan 1.400 pleegkinderen en -jongeren en meer dan 150 pleeggasten die een warme thuis vonden in een van de meer dan 1.700 pleeggezinnen. Daarnaast staan ze in voor de werving en screening van kandidaat-pleeggezinnen en bereiden ze hen voor op hun pleegzorgengagement.

55 pleegzorggemeenten

Pleegzorggemeenten engageren zich om kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen in hun buurt te ondersteunen. Samen met Pleegzorg Vlaanderen zetten ze een duurzame samenwerking op poten om pleegzorg in de gemeente bekend te maken en dit op een laagdrempelige manier. Met het label van pleegzorggemeente geeft Lo-Reninge aan dat de stad pleegzorg genegen is en het actief wil ondersteunen. In West-Vlaanderen zijn er 55 pleegzorggemeenten. Alleen Middelkerke, Zuienkerke, Lichtervelde, Ardooie, Moorslede, Ingelmunster, Oostrozebeke, Dentergem en Deerlijk hebben het label van pleegzorggemeente (nog) niet.

Lo-Reninge telt momenteel twee pleeggezinnen. “Elk kind verdient een veilige plaats om op te groeien, soms lukt dat voor ouders tijdelijk niet en dan kan pleegzorg een oplossing bieden”, zegt schepen van Welzijn Lieve Castryck (Dynamisch).

“Gezinnen die een plaatsje in hun huis en in hun hart kunnen vrijmaken voor een kind, die zijn van onschatbare waarde. We zijn trots om het label van pleegzorggemeente te mogen ontvangen en zullen de pleegzorggezinnen ondersteunen daar waar mogelijk.”

Meer info over pleegzorg is terug te vinden op www.pleegzorg.be Gezinnen in Lo-Reninge die kinderen en jongeren als pleegzorggezin een warme thuis willen bieden, kunnen contact opnemen met de sociale dienst van de stad op het nummer 058 28 80 20 of mailen naar [email protected]

The post Lo-Reninge is nu pleegzorggemeente: “We zijn trots op ons label” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak met aardappelmes

Nadat ze slaag had gekregen met een afstandsbediening ging C.L. haar partner te lijf met een aardappelmes. De 46-jarige Brugse stak de man vier keer, onder meer in de buik. Dat levert haar nu drie jaar voorwaardelijke celstraf op. Het slachtoffer zelf kreeg een jaar voorwaardelijk voor jarenlang partnergeweld.
The post Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak

Lees meer »

Twee overnemers voor failliet TGL Cleaning Services uit Menen, personeel kan blijven

De ondernemingsrechtbank heeft TGL Cleaning Services uit de Ieperstraat in Menen failliet verklaard. Opmerkelijk: nog voor de uitspraak van het faillissement is er al een overnemer gevonden. Zowel voor de afdeling ramenwas als voor de afdeling algemene schoonmaak. Op één bediende na, blijven alle medewerkers in dienst. TGL Cleaning Services bevond zich in een unit van het Tyberpark en werd

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddeling in conflict door Turkse president Erdogan – Moskou meldt terreinwinst in slag om strategisch Tsjasiv Jar

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Moskou ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »