Na oproep krijgt Elena (4) maar liefst 246 verjaardagskaartjes: “We hoopten op 20, maar het werd een nulletje meer”

13 februari was een wel heel speciale datum voor Elena. Ze werd er niet alleen 4, ze vierde ook al een jaar zonder epilepsieaanval. Voor die gelegenheid lanceerde haar mama Marie een oproep om een verjaardagskaartje te sturen. En dat werd massaal gedaan.

“Volgens de artsen waren we haar tweemaal bijna kwijt als we er niet vroeger bij waren geweest. Ze had een aanval in haar bedje en kwam even niet meer terug. Dat heeft er echt ingehakt”, vertelde Marie (25) uit Wevelgem eerder.

Zeldzame vorm van epilepsie

Op 13 februari 2020 werd ze mama van Elena. Een klein wonder, want toen Marie 23 weken zwanger was, kon een vroeggeboorte enkel voorkomen worden na een risicovolle ingreep. Maar ook daarna liep het niet zoals het moest. Bleek dat Elena een zeldzame vorm van epilepsie had. “Er kwam aan het licht dat ze een zeldzame vorm van epilepsie heeft. Het lijkt alsof ze in slaap valt. Als je echter haar ogen opent, zie je haar wegdraaien.”

Na een twee jaar durende zoektocht naar de juiste medicatie, werd uiteindelijk de goede behandeling gevonden. Nu is Elena één jaar epilepsievrij. Bovendien werd het goedlachse meisje op 13 februari 4 jaar. Een dubbel bijzondere datum en daarom hoopte mama Marie dat Elena massaal verjaardagskaartjes zou krijgen.

Zelfs kaartjes uit Nederland

Ze lanceerde een oproep in deze krant en daar werd duidelijk gehoor aan gegeven. Elena mocht maar liefst 246 verjaardagskaartjes ontvangen. “We hoopten op 20, maar het werd een nulletje meer”, lacht Marie. “Elke keer ze de brievenbus leegmaakte of wanneer de postbode vrolijk aanbelde, was onbeschrijflijk.”

De kaartjes kwamen van overal. “We kregen er uit elke provincie van Vlaanderen en zelfs vanuit Nederland. Heel wat bedrijven stuurden een kaartje en ook het team van SOS Piet deed de moeite. En misschien komen er straks wel nog toe?” (JDr)

The post Na oproep krijgt Elena (4) maar liefst 246 verjaardagskaartjes: “We hoopten op 20, maar het werd een nulletje meer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »

Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension

Quarter House, de B&B met paardenpension in Moerkerke, heeft nieuwe uitbaters. Vanessa Huughe (50) en Kris Bogaerts (45) zwaaien nu de plak op het domein. “Als grote paardenliefhebbers kenden we het domein al en toen we de kans kregen de uitbating over te nemen, hebben we toegehapt”, zegt Vanessa.
The post Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe

Lees meer »

Onderzoeksrechter houdt drie jonge Franse autodieven aan die op heterdaad betrapt werden in Kortemark

De onderzoeksrechter in Brugge heeft drie jonge Franse autodieven van 20 en 26 jaar aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van twee auto’s in Kortemark. De daders werden dinsdagochtend op heterdaad betrapt en in hun wagen werden blanco autosleutels gevonden. “Er wordt nu verder onderzocht voor wat de drie in aanmerking komen”, zegt Griet De Prest van het West-Vlaamse

Lees meer »

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

ZOMERREEKS. Sylvia woont al 18 jaar in de brousse in Togo: “Ik kan niemand vertrouwen, voor je het beseft doen ze iets in je drankje”

Sylvia Roovers (63) werkte 23 jaar bij Umicore in Hoboken en was al een tijdje weduwe toen ze in 2006 haar leven een nieuwe, positieve twist wilde geven. Ze nam loopbaanonderbreking en trok naar Togo om vrijwilligerswerk te doen. Achttien jaar later runt ze in Wli, een klein dorpje in de brousse, met haar vzw Joko Togo een weeshuis en

Lees meer »