Investeringen in restauratie van Sint-Elooiskerk en Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk

Stad Kortrijk heeft belangrijke investeringstoelagen goedgekeurd voor het herstel en de restauratie van de Sint-Elooiskerk en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Met deze investering van ruim 35.000 euro wordt de nodige aandacht besteed aan het religieus erfgoed in de stad.

Voor de Kerkfabriek Sint-Elooi omvatten de werkzaamheden dringende dakreparaties en de renovatie van dakgoten. Een project van cruciaal belang om het gebouw te behouden voor toekomstige liturgische doeleinden. De expertise van firma G. Bosch en architect Demeyere J & A bvba is aangesteld om deze taak uit te voeren.

Daarnaast ontvangt de Kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw een toelage voor de zorgvuldige restauratie van het glas-in-lood in de westgevel. Deze opdracht zal worden uitgevoerd door Group Monument. Dit project benadrukt de aandacht voor detail en de waardering voor historische kunstwerken binnen onze gemeenschap.

Cruciale investeringen

Deze legislatuur werd er ruim 2,8 miljoen euro geïnvesteerd in de Kortrijkse kerkfabrieken. Met deze investeringstoelagen wordt zo blijvend geïnvesteerd in het onderhoud en nodige restauraties van de vele kerkgebouwen die onze stad rijk is. “We zetten grote stappen voorwaarts met onze Kortrijkse kerken. We hebben een gezond evenwicht in kerken die een neven- of herbestemming kregen alsook kerken die nog steeds louter voor liturgische functie worden ingezet. De investeringen die we nu uitvoeren zijn cruciaal voor de Sint-Elooiskerk en de Onze-Lieve-Vrouwekerk”, aldus Kelly Detavernier, schepen van Kerkfabrieken.

The post Investeringen in restauratie van Sint-Elooiskerk en Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

“De zeven ‘slachtoffers’ kwamen me behoorlijk bekend voor”: brandweerman Luc (67) rukt uit voor oefening, maar krijgt verrassing van formaat

Met een brede smile trok Luc Dorme uit Geluwe, de chef van de plaatselijke brandweerpost, vandaag zijn interventiepak aan voor een niet-alledaagse oefening. Eind deze maand zegt hij namelijk de brandweer vaarwel, na een carrière van 49 jaar. “Het is goed geweest”, zegt hij. “En ik wist wel dat de manschappen één en ander in het schild voerden, maar dit

Lees meer »