Diane Hallemeesch die 50 jaar lang ‘t Vissershuis uitbaatte overleden

Diane Hallemeesch, die jarenlang het gezicht was van café Vissershuis op de Nukkerwijk in Bredene, is op 2 februari overleden in het wzc Jacky Maes. Ze werd 81 jaar.

In 2019 bracht het gemeentebestuur nog uitgebreid hulde aan de wijd en zijd bekende herbergierster. Op 1 maart van dat jaar had ze na 50 jaar haar café ’t Vissershuis langs de Fritz Vinckelaan definitief gesloten om te genieten van een welverdiende rustige dag. Maar niet voordat ze op die feestelijke dag samen met haar buren en trouwe klanten nog even mooie herinneringen aan een halve eeuw pintjes tappen had opgehaald.

Nukkerwijkfeesten

Diane, geboren op 12 november 1942 in Brixham (VK), opende haar Vissershuis in 1969 en hield 50 jaar lang zeven dagen op zeven de deur van haar buurtcafé open. Ze zag er verschillende generaties passeren, velen onder hen vonden er zelfs hun eerste lief. Diane was een luisterend oor en vertrouwd gezicht voor heel veel Bredenaars en deed de Nukkerwijk vooral in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw opleven. Ook verschillende verenigingen waaronder een biljartclub, een vogelpikclub, spaarkas De Lustige Potters, … vonden er een onderkomen.

In de jaren zeventig organiseerden Diane en haar partner Norbert (Bassens, red.) jaarlijks samen met enkele wijkbewoners de Nukkerwijkfeesten. Dat was tien dagen lang ‘kermesse’. Op het Plovieplein stond toen een grote tent waar heel wat bekende Vlaamse en Nederlandse artiesten de revue passeerden. Will Tura, Eddy Wally, Vader Abraham, Corry Konings, Ann Christy, ze waren stuk voor stuk te bewonderen op de Nukker. De Nukkerwijkfeesten werden toen traditiegetrouw afgesloten met ‘de begraving van het hammebeen’, een ludieke optocht met neppastoor waarin heel wat klanten en buurtbewoners mee optrokken.

Ontmoetingsplaats

In ’t Vissershuis werd zelfs ooit een wereldrecordpoging vogelpik ondernomen. Robert Van Vlaenderen van Frituur Marie Claire, Willy Beun, Patrick Maeckelberghe en René Schroyen speelden toen 56 uur darts in een bijna non stop afgeladen café. Ze werden met dat record zelfs in het Guinness Book of Records opgenomen.

Burgemeester Steve Vandenberghe sprak tijdens de toenmalige huldiging zijn bewondering uit voor Dianes lange staat van dienst. “Haar volkscafé was een heuse ontmoetingsplaats waar je nog tegen democratische prijzen een pintje kon krijgen. Van het soort waarvan er nog te weinig overblijven.” Diane en haar Vissershuis waren meer dan dat zelfs want decennia lang de motor van een wijk, de drijvende kracht achter een lokale gemeenschap.”

Nadat ze het café had gesloten bleven Diane en Norbert in het café, waarvan de gelagzaal als woonkamer werd ingericht, wonen. Dicht bij ‘haar’ Nukkerwijk en de buurtbewoners waarmee ze 50 jaar lang lief en leed deelde.

Er wordt op dinsdag 13 februari om 10 uur afscheid genomen van Diane in de aula van uitvaartzorg Depoorter, Steenstraat 1 in Bredene.

The post Diane Hallemeesch die 50 jaar lang ‘t Vissershuis uitbaatte overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik krijg er in elk geval veel vragen over, maar wat hadden ze moeten doen?”: Lotte Kopecky reageert diplomatisch op de bevreemdende tactiek van Oranje

Na Glasgow, nu Zürich. Voor het tweede jaar op rij de allerbeste van de wereld. Lotte Kopecky (28) wist met haar vreugde geen blijf. Dit helse WK stelde haar weerbaarheid en veerkracht op de proef. Maar ze slaagde met brio. Met dank ook aan die vreemde Oranje-tactiek. (lachend) “Dit was leuk om naar te kijken. Toch?”

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Evenepoel klaar voor nieuwe clash met kersvers wereldkampioen Pogacar

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Nek-aan-nekrace tussen Trump en Harris volgens de peilingen, maar deze cijfers suggereren toch duidelijke winnaar

“Niet te voorspellen.” Dat blijft de consensus over de presidentsverkiezing in de Verenigde Staten. Met nog één maand te gaan zit er in de peilingen zo goed als geen verschil. Daarom duiken we in ándere cijfers. Die leren dat Kamala Harris wel populairder is dan Trump en overtuigde aanhangers heeft. Maar een andere, zelden belichte graadmeter wijst dan weer duidelijk

Lees meer »

Gent krijgt kano- en kajaksteiger vlak bij de Gras- en Korenlei

Gent heeft het ontwerp goedgekeurd voor de heraanleg van de Predikherenlei en de omliggende straten in het historische centrum. Er is een steiger voorzien voor kano’s en kajaks, op een steenworp van de Gras- en Korenlei. De kaaimuur, die nu instabiel is, krijgt een renovatie. De werken kunnen in 2025 starten en zouden anderhalf jaar duren.

Lees meer »

Minister-president Matthias Diependaele eet 7 tot 10 keer per week frietjes. Hoe ongezond is dat juist?

Dat Matthias Diependaele (45), onze kersverse minister-president, al eens graag een frietje steekt, was al langer geweten. Maar toen hij gisteren aan HLN liet weten dat hij zeven tot tien keer per week een portie verorbert, gingen bij voedingsexperte Sanne Mouha de alarmbellen af. “Dit is zéér ongezond. Ik raad hem dan ook een cold turkey aan.” Hoeveel keer per

Lees meer »

“Tekortgeschoten”: ontgoochelde interimcoach David Hubert ziet hoe Anderlecht in hetzelfde bedje ziek blijft na puntendeling bij Dender

Een flauw Anderlecht heeft op Dender voor de vijfde competitiewedstrijd op rij niet kunnen winnen. Edozie trapte de Brusselaars nochtans eerst op voorsprong. Een moedig strijdende promovendus sloeg met een loeier van Scheidler keihard terug. De thuisploeg vierde het verdiend punt alsof het behoud reeds werd verzekerd. Interim-coach David Hubert reageerde ontgoocheld: “Qua efficiëntie schoten we tekort.”

Lees meer »

Cornelis viert honderdste verjaardag in Brugge

In de Residentie Ten Eeckhoute op de Garenmarkt in Brugge werd zaterdag de 100ste verjaardag gevierd van Cornelis Labeur. Hij werd op 28 september 1924 geboren in Sint-Agatha Berchem. Hij is van Nederlandse afkomst. Zijn hele familie Labeur woont in de provincies Zeeland en Noord-Brabant.
The post Cornelis viert honderdste verjaardag in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »