IVAC Izegem stelt nieuw logo voor

Ivac opende het nieuwe werkjaar met een ontbijtloop, gevolgd door de marathonhulde. Er werden 18 leden gehuldigd. In totaal werden er 32 marathons en 3 ultralopen afgelegd door Ivacers in 2023.

Dominique Pattyn zorgde alleen al voor 24 prestaties. In september heeft hij de kaap van 200 marathons gehaald. Bij de dames was Kristien Allary de productiefste. Ze liep naast 4 halve marathons haar eerste twee marathons (Leiden en Athene). Als debutant op de marathon kreeg ze de felbegeerde Ivac-trofee.

Ivac start 2024 met goede voornemens en staat open voor vernieuwingen. De eerste vernieuwing is het clublogo. “Na 47 jaar was het tijd om het logo wat eigentijdser te maken”, vertelt Koen Vandommele. “In het logo leggen we ook de nadruk op recreatief bewegen onder vrienden. Onze corebusiness blijft joggen, maar we organiseren ook jaarlijks twee wandelingen en onze leden hebben de mogelijkheid om zich te verzekeren voor wielertoerisme.”

Uitbreiding aanbod

Het loopevent in Kachtem zal een nieuwe naam krijgen en zal plaatsvinden op vrijdagavond 28 juni tijdens Kachtem Ommegang. Ivac zal tijdens het kermisweekend instaan voor de sportieve invulling in samenwerking met de Bende van de Rosten. Ook het aanbod wordt uitgebreid. “Naast de jogging en prestatieloop zal de jeugd aan zijn trekken komen tijdens een loopfietswedstrijdje (kleuters) en een kinderloop (tot 12 jaar). Op vrijdag 26 juli zal Ivac opnieuw meewerken aan de Bosmolensloop. “Aan het stadsbestuur lieten we weten dat we opnieuw bereid zijn om mee te werken als er plannen zijn voor de Pekkerscorrida met de kerstmarkt. Daarmee is Ivac betrokken bij alle Izegemse stratenlopen.”

“De kaap van 100 leden werd intussen opnieuw gehaald en er is bij Ivac nog plaats voor nieuw bloed. Het lidgeld wordt bewust laagdrempelig gehouden: 25 euro en 50 procent korting voor vrijetijdspashouders. Veel joggers hebben nog de weg niet gevonden naar een club. Onze deur staat open voor iedereen.” (RV)

Info:https://sites.google.com/view/ivac-izegem/.

The post IVAC Izegem stelt nieuw logo voor is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek

Net als vorig jaar in Brugge werden Helena Ponette en Michael Obasuyi in Brussel nationaal kampioen op respectievelijk de 400 meter in 51”88 en de 110 meter horden in 13”24. Met het oog op Parijs geeft dit voor beide Oostendenaars alvast een boost aan vertrouwen.
The post Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek appeared first

Lees meer »

Aantal gevallen van stalking blijft jaar na jaar stijgen

Het aantal criminele feiten is in 2023 nagenoeg stabiel gebleven in vergelijking met het jaar voordien. Wel zijn er enkele opmerkelijke verschuivingen. Zo nam het aantal woninginbraken en gevallen van internetfraude af. Daartegenover staat dat er meer feiten waren van zakkenrollerij en grijpdiefstallen. Ook het aantal gevallen van stalking bleef toenemen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de federale politie.

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »