Eerste veroordeling voor ‘cyberflashing’ in Engeland en Wales

Een 39-jarige man uit Basildon in Essex is de eerste persoon in Engeland en Wales die veroordeeld wordt voor cyberflashing, dat sinds 31 januari strafbaar is. De man had op 9 februari ongevraagd een foto van zijn geslachtsdeel gestuurd naar een vijftienjarig meisje en een vrouw, aldus het parket. 

Meer krantenkoppen in België

Treinverkeer onderbroken tussen Oostende en Gent

Er rijden sinds zondag kort voor 17.00 uur geen treinen tussen de stations van Oostende en Gent-Sint-Pieters. Dat komt door schade aan de bovenleiding net voor het station van Beernem, bij Brugge, meldt spoornetbeheerder Infrabel.
The post Treinverkeer onderbroken tussen Oostende en Gent appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe knuppelpaden in Iepers Hoornwerkpark aangelegd

Twee oude knuppelpaden in het Hoornwerkpark in Ieper kregen een make-over. De paden vormen een zachte verbinding tussen het centrum van Ieper en de omgeving van Camping Jeugdstadion en waren in slechte staat.
The post Nieuwe knuppelpaden in Iepers Hoornwerkpark aangelegd appeared first on KW.be.

Lees meer »

VRT-baas Frederik Delaplace maakt bleke indruk in Vlaams parlement: “Vaak zag je hem denken: ‘wat zit ik hier te doen?’”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, heeft gisteren in de Commissie Media van het Vlaams Parlement warm en koud tegelijk geblazen. “Er is geen crisis”, zei hij over het tumult waarin de openbare omroep verkeert, maar tegelijk had hij het over “vertrouwen dat hersteld moet worden.” Hij gaf ook toe dat hij zelf beter moet communiceren. Onze journalist Sander

Lees meer »

Wichelen daagt De Lijn voor de rechter om betere busverbindingen te krijgen

De gemeente Wichelen trekt naar de rechter om De Lijn te verplichten een betere busdienst te organiseren. Sinds begin dit jaar is het aantal busdiensten naar Gent, Aalst en Dendermonde meer dan gehalveerd en is er geen bus meer in het weekend, op feestdagen en tijdens schoolvakanties. Ook in de nieuwe dienstregeling van De Lijn, die vandaag ingaat, is er

Lees meer »

Nieuw Label ‘Beernems streekproduct’ voor lokale handelaars: “Onze gemeente heeft tien nieuwe uithangborden”

Naar jaarlijkse traditie kende het Beernemse gemeentebestuur opnieuw het label van ‘Beernems streekproduct’ toe aan lokale handelaars. Tien erkende producten mogen het label twee jaar lang gebruiken.
The post Nieuw Label ‘Beernems streekproduct’ voor lokale handelaars: “Onze gemeente heeft tien nieuwe uithangborden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Daar is de Atlantic Niña, het nichtje van weerfenomeen La Niña (en dat beide er samen zijn, is bijzonder)

Vergeet het weerfenomeen La Niña (de zus van El Niño) in de Stille Oceaan: momenteel gaat het in weerkringen vaak over de ‘Atlantic Niña’. Dat fenomeen vindt plaats in de Atlantische Oceaan, maar er gebeurt eigenlijk hetzelfde. De oppervlaktewateren aan de evenaar worden tijdelijk koeler. Dat er zowel een La Niña is als een Atlantische Niña, is best speciaal. Een

Lees meer »

The Fighting Company organiseert boksgala in Dudzele

Bruggeling Wim Lambert, al twintig jaar actief in de bokswereld, hield op 5 augustus The Fighting Company vzw boven de doopvont. Tijd om zelf de stuurknuppel vast te houden en er meteen in te vliegen. De start werd alvast niet gemist, want de trainingen in Sport Vlaanderen lokken volk en in februari volgend jaar staat er een boksgala op het

Lees meer »