Wat als we straks geen hulp meer krijgen van Amerika: kunnen we Rusland zonder hen afhouden? En hoe maximaliseren we onze veiligheid?

De uitspraken van Trump hebben heel wat Europeanen angst ingeboezemd. Wat als we straks niet meer kunnen terugvallen op de steun van onze Amerikaanse bondgenoten? Experts wikken en wegen het gevaar en geven advies om onze eigen defensie-eenheid op punt te krijgen.

 

Meer krantenkoppen in België

BNI Cieper komt wekelijks samen in Albion Hotel: “Krachten bundelen voor mooie omzetgroei”

BNI Cieper bundelt lokale ondernemers uit het Ieperse. Zij komen elke woensdagmorgen samen om te vergaderen en te netwerken. Elke week krijgt één van de leden ruim de tijd om zichzelf voor te stellen. Intussen telt BNI Cieper een omzetcijfer van 20 miljoen euro.
The post BNI Cieper komt wekelijks samen in Albion Hotel: “Krachten bundelen voor mooie omzetgroei”

Lees meer »

Nederland neemt dienstplicht weer onder de loep

De Nederlandse regering investeert miljarden in nieuwe tanks, vliegtuigen, fregatten en moderne wapensystemen voor het leger. Maar die moeten ook bediend worden, zo staat in een Defensienota die donderdag werd besproken. “Met beroepsmilitairen en reservisten alleen komen we er niet meer”, klinkt het. En dus wordt de dienstplicht weer onder de loep genomen.

Lees meer »

Levert Iran ballistische raketten aan Rusland? “Gevaar voor hele wereld als ze militair samenwerken”

Oekraïne heeft Iran met aandrang opgeroepen om geen ballistische raketten te leveren aan Rusland. “Dit dreigt ernstige gevolgen te hebben voor de bilaterale betrekkingen tussen beide landen”, klinkt het. Als Iran en Rusland hun militaire samenwerking versterken, wordt de veiligheid in heel Europa en zelfs de wereld bedreigd, waarschuwt het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken.Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »

Grootste vrouwelijke techno-dj’s Charlotte de Witte en Amelie Lens bundelen krachten: “Verrassing wordt donderdag onthuld”

Al weken lang maken Charlotte de Witte (32) en Amelie Lens (34), hun fans nieuwsgierig met hints over een geheimzinnige samenwerking. Dat de twee grootste vrouwelijke techno-dj’s hun krachten hebben gebundeld, staat inmiddels vast. Maar wat ze precies gaan doen? Dat verklappen Amelie en Charlotte donderdag om 16 uur op hun socialemediakanalen.

Lees meer »

Paus aangekomen in Indonesië voor reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus is dinsdag gearriveerd in de Indonesische hoofdstad Jakarta voor het begin van zijn reis door Zuidoost-Azië. De 87-jarige paus reist in twaalf dagen door Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Het is zijn langste en verste tocht als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

De luxezomer van Conrad Janssens en zijn ouders: exclusieve feestjes op privéstrand, ritjes in limo’s en shoppingtrip naar Tokio

Ritjes in limousines, dineren in sterrenrestaurants en vakanties in de duurste hotels ter wereld: zo ziet het leven eruit voor Conrad Janssens (22). Samen met zijn vriend Cesar Casier (36) en zijn ouders, ondernemer Glenn Janssens (49) en voormalig Miss België Ilse De Meulemeester (53), geniet hij van een luxueus bestaan. De afgelopen maanden beleefden ze een droomzomer waarin kosten

Lees meer »

KIJK. Trump beweert dat zijn speeches die vaak van de hak op de tak springen eigenlijk “briljante” strategie zijn, die hij “the weave” noemt

Donald Trump heeft tijdens een verkiezingsrally in Pennsylvania uitleg gegeven bij zijn aparte manier van speechen. Van de oud-president is bekend dat hij zich niet aan scripts houdt en al snel begint te improviseren, waarbij hij vaak van de hak op de tak springt. Geen toeval, zegt hij nu. Het is een “briljante” strategie, die hij zelf “the weave” noemt.

Lees meer »

Nieuwe eenjarige staatsbon levert rendement van 1,93 procent netto op

De nieuwe staatsbon met een looptijd van één jaar zal een rente van bruto 2,75 procent opleveren, oftewel 1,93 procent netto. Dat maakt het Agentschap van de Schuld dinsdag bekend. De staatsbon op tien jaar levert een rente van bruto 2,80 procent op, of netto 1,96 procent. Het rendement ligt daarmee zoals verwacht een pak lager dan de populaire staatsbon

Lees meer »

Vrouwenteam KSV Bredene gaat in eerste nationale van start: “We zijn voldoende gewapend om niet in de problemen te komen”

Het vrouwenteam van KSV Bredene maakte voor dit seizoen de promotie naar eerste nationale. Zaterdag 31 augustus is er om 15 uur hun eerste competitiewedstrijd op bezoek bij KRC Genk B.
The post Vrouwenteam KSV Bredene gaat in eerste nationale van start: “We zijn voldoende gewapend om niet in de problemen te komen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-vriend wachtte haar op met jerrycan vol benzine: na brutale aanval is olympische atlete Rebecca Cheptegei nu overleden

Marathonloopster Rebecca Cheptegei (33) is overleden. De Oegandese olympische atlete werd door haar ex-vriend, en dus niet haar huidige partner, overgoten werd met benzine en in brand werd gestoken. Er werd op het landgoed waar zich een heftige ruzie zou hebben afgespeeld een jerrycan van vijf liter teruggevonden. “Waarom wilde hij al haar spullen afpakken?”, vraagt Rebecca’s vader Joseph zich

Lees meer »

Dit is het eerste wat winnaar van 149 miljoen (EuroMillions) te horen krijgt: “Zeg het tegen niémand. Zelfs niet je kinderen”

Een landgenoot is sinds vrijdagavond 149 miljoen rijker. Wie de m/v/x is die EuroMillions won, is op dit moment nog onbekend. Wat wel vaststaat, is dat hij of zij één van de komende dagen aan tafel zal zitten met Patricia Pen (49). De Brusselse is sinds een half jaar winnaarsbegeleider bij de Nationale Loterij. Welk advies geeft zij de gelukkige

Lees meer »

Vier maanden effectieve celstraf voor beruchte tafelschuimer uit Kortrijk

De beruchte tafelschuimer Bart V. (46) uit Kortrijk is op de correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van vier maanden voor flessentrekkerij. In Kortrijk en Gent bleven er onbetaalde rekeningen in Kortrijk en Gent achter.
The post Vier maanden effectieve celstraf voor beruchte tafelschuimer uit Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »