“Ik schrijf voor alle 143 straten in Hooglede een gedichtje”: schepen Dimitri Carpentier begint aan huzarenstukje

Woon je in Hooglede? Schrik dan niet als je binnenkort een postkaartje in de brievenbus krijgt met daarop een gedicht over je straat. Sinds 1 februari zet schepen Dimitri Carpentier dagelijks een straat in de kijker onder de noemer ‘Ik ben in alle straten’. “Alle 143 bewoonde straten van onze gemeente komen aan bod. Per straat schreef ik een gedichtje. Dit ga ik telkens ook in de straat zelf gaan bussen.”

Het is geen toeval dat Dimitri Carpentier, lijsttrekker van Allen 8830, in een verkiezingsjaar met deze stunt op de proppen komt. “Ik was al een tijdje met het idee aan het spelen. Iedereen kent mijn ambitie: ik wil burgemeester worden en met onze partij willen we de grootste worden. Maar ik wil de mensen vooral op een a-politieke manier bereiken. Politiek heeft helaas een beetje een negatieve bijklank gekregen, vooral door wat er op nationaal niveau gebeurt. Met onze partij willen we lokaal verbindend werken. Zo probeer ik elke straat op een positieve manier te benaderen. Het is namelijk de straat waar de mensen in wonen en waar ze trots op zijn. Er is al genoeg verzuring op sociale media, ik wil een positief verhaal brengen.”

In alle straten

Dat blijkt ook te werken want de eerste reacties zijn positief. Enkel Carpentier zelf weet welke straat de volgende dag aan bod komt. “Ik wil een beetje op de verrassing spelen, zodat de mensen geprikkeld zijn. Misschien is het morgen aan ons? Het was sowieso een huzarenstukje: 143 unieke gedichten schrijven. Op elke postkaart schrijf ik ook nog handmatig het adres. Bovendien is de postzegel vervangen door een foto van het straatnaambordje, die ging ik ook allemaal zelf fotograferen.”

Er is ook een wedstrijd gekoppeld aan het concept. De 143 gedichten worden gebundeld in boekvorm. Alle inwoners maken kans op één van de 50 gratis exemplaren. Hiervoor moeten ze enkel een mail sturen naar [email protected] met hun naam en adresgegevens. “Het boek zal uiteraard ook te koop aangeboden worden. Net zoals bij mijn vorige gedichtenbundels zal de opbrengst bij een goed doel belanden”, besluit Carpentier.

The post “Ik schrijf voor alle 143 straten in Hooglede een gedichtje”: schepen Dimitri Carpentier begint aan huzarenstukje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko, op Facebook. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

Wisselvallig en warm

Vandaag, na wat ochtendnevel, wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag komen er buien, mogelijk plaatselijk ook onweer. Tussen de buien komen ook droge periodes voor met opklaringen; op sommige plaatsen blijft het doorlopend droog. Bij een tot matig aanspannende zuidwestenwind wordt nog warme lucht aangevoerd, die temperaturen tot 27 graden brengt. Vanavond vallen nog enkele buien, hier

Lees meer »

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk maakt lijst en enkele speerpunten bekend: “Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen”

Op maandag 2 september presenteerde Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk hun 41 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Kandidaat-burgemeester Ruth Vandenberghe heeft een sterk team achter zich, met ervaren politici en getalenteerde jongeren. Onder het motto ‘Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen’ lichtte Ruth de eerste programmapunten toe. TBSK wil dat alle Kortrijkzanen samen bouwen aan een Groene, Veilige,

Lees meer »

“Frituur uitbaten is veel meer dan frieten in het vet gooien”: Jani Kazaltzis en James Cooke ontdekken het normale werkleven

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »