Ouders en kind (12) naar ziekenhuis na zware brand in rijwoning

In de Henri Zwaenepoelstraat in Bredene is maandagochtend een zware brand ontstaan. Een droogkast in een rijwoning vatte vuur en vulde de hele wijk met zwarte rook. Twee bewoners en hun 12-jarig kind werden door de brandweer uit de woning gehaald en naar het ziekenhuis gebracht.

 

Meer krantenkoppen in België

Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder

Er werden vier insectenkastjes, ook wel insectenhotels genoemd, onthuld in wzc De Vlinder in Harelbeke. De ontwerpers en makers zijn de mannelijke bewoners zelf. “Het is nu wachten op de insecten die hun weg moeten vinden”, luidt het.
The post Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichaam van vermiste Belgische toeriste (28) teruggevonden in Thailand: lokale autoriteiten gaan uit van spijtig ongeval

De Belgische toeriste (28) die sinds vrijdag vermist was in de provincie Mae Hong Son, in het noorden van Thailand, is dood teruggevonden. Dat werd door de lokale politie bevestigd aan VTM NIEUWS. De lokale autoriteiten gaan uit van een spijtig ongeval. Het lichaam van de vrouw wordt morgen overgebracht naar Chiang Mai, de hoofdstad van de provincie.

Lees meer »

KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem

KFC Poperinge A begon het seizoen met een driepunter in eigen huis tegen promovendus Sassport Boezinge B. Dylan Verstraete maakte zijn competitiedebuut bij zijn nieuwe club. De leerkracht stapte in het tussenseizoen over van KSK Vlamertinge.
The post KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 49 doden en 219 gewonden nadat Rusland raket afvuurt op leercentrum en ziekenhuis

Zeker 49 mensen zijn vandaag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen volgens de laatste cijfers ook zeker 219 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. “Rusland zal hiervoor boeten”, zegt president Volodymyr Zelensky. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »

Delphine Jodts (44) wordt lijsttrekker van ‘Voor 8560’: “Partij staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”

Bij de onafhankelijke lijst Voor 8560 wordt Delphine Jodts (44) de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wevelgem op zondag 13 oktober. Ze werkt op de 101-centrale van de federale politie in Brugge. Door te kiezen voor een vrouwelijke lijsttrekker hecht Voor 8560 veel belang aan gendergelijkheid en diversiteit. “Voor 8560 staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”,

Lees meer »

Emotionele Jean-Marie Pfaff getuigt over home-invasion: “Ik heb altijd in de goedheid van de mensen geloofd, maar nu hangen er drie sloten aan mijn poort”

De openbare aanklager heeft acht jaar gevangenisstraf gevorderd tegen de Servo-Kroatische gangsters die Carmen Pfaff in augustus 2023 mishandelden en gijzelden voor een handvol juwelen en een Rolex. Echtgenoot Jean-Marie vertelde in de rechtbank tijdens een emotionele getuigenis wat Carmen sindsdien doormaakt. “Ze leeft in constante angst”, aldus een wenende Jean-Marie. “Haar mooie oude dag is verwoest.”

Lees meer »

Nog altijd probleem met lessenrooster in Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver: “Om 2 uur ’s nachts e-mail dat lessen toch niet doorgaan”

De problemen in het Sint-Ursula-instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver blijven duren. De leerlingen van de 2e en 3e graad zouden vandaag eindelijk de lessen hervatten na problemen met de lessenroosters, "maar vannacht om 2 uur kregen we een e-mail dat er toch geen les wordt gegeven", getuigt een ouder. De directie belooft dat de lessen vanaf maandag weer normaal zullen verlopen.

Lees meer »

Na kalmere jaren met gezin gaat Cath Luyten weer volop voor carrière: “Ik wou geen kind om het te laten opvoeden door een nanny”

Met ‘Café Congé’ blies Cath Luyten haar televisiecarrière nieuw leven in na een paar jaar in de luwte. Zij koost bewust om zich te concentreren op het moederschap. “Ik besef steeds meer dat we in het nu moeten leven”, vertelt Cath Luyten (47) in ‘Dag Allemaal’. Ze geniet in deze fase van haar leven volop van haar gezin, waardoor het

Lees meer »

Ook acteurs van ‘Baywatch’ moesten voldoen aan onrealistisch schoonheidsideaal: “Ik stopte sok in mijn zwembroek voor meer volume”

De rode badpakken met ongezien hoge uitsnijding zijn iconisch. Ze maakten van ‘Baywatch’ de tv-hit van de 90’s, want de plots waren erbarmelijk slecht geschreven. Maar de waarheid achter die sprankelende zomervibes blijkt niet zo glamoureus. De nieuwe documentaire ‘After baywatch: Moment in the Sun’ brengt heel wat harde waarheden aan het licht. “Ons gewicht was contractueel vastgesteld.”

Lees meer »

Westlandia opent nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg: “Blijven investeren in verbetering van infrastructuur en aanbod”

Westlandia opende op donderdag 5 september officieel de nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg in Ieper, die eerder dit jaar al in gebruik werden genomen. “Ondanks een uitdagend jaar blijven we investeren in de verbetering van onze infrastructuur en ons aanbod”, aldus Ignace De Ro, algemeen directeur van het maatwerkbedrijf.
The post Westlandia opent nieuwe gebouwen aan de Zwaanhofweg: “Blijven

Lees meer »

Hét sprookje van de sportzomer? Amerikaan pakt emotioneel goud op Paralympics, maand nadat z’n vrouw hetzelfde deed op de Spelen

De innige omhelzing tussen paralympisch atleet Hunter Woodhall (25) en zijn vrouw Tara Davis-Woodhall (25) van gisteravond gaat viraal op sociale media. Vier weken en één dag nadat Tara goud pakte op de Olympische Spelen in het verspringen, deed haar man namelijk hetzelfde op de 400 meter (T62-categorie) op de Paralympics. Het sprookje is compleet.

Lees meer »