Frituur Fritz heeft overnemer: “Naast de klassiekers enkele nieuwigheden”

Fritz Vandewalle heeft een overnemer gevonden voor zijn populaire Frituur Fritz langs de Astridlaan in Assebroek. Gert-Jan Clincke (36), die nog als brouwer werkt bij Omer Vanderghinste, start de frituur begin april weer op. “Ik woon om de hoek. Het is dus niet toevallig dat ik de overnemer ben.”

Eind december vorig jaar bakte Fritz Vandewalle (60) zijn laatste frietjes en andere snacks in zijn Frituur Fritz langs de Astridlaan. Fritz runde al in 1996 zijn eerste frituur langs de Blankenbergse Steenweg in Sint-Pieters, gedurende vijf jaar, en combineerde dat toen al met een job als zelfstandig garagist. In 2009 kwam de friturist in hem opnieuw wakker en ging hij dus van start met Frituur Fritz, bekend voor de lekkere frietjes natuurlijk, maar ook voor de late openingsuren. Met zestig jaar te worden besloot Fritz dat het welletjes was geweest en hij ging op zoek naar een overnemer. Die heeft hij nu gevonden in de persoon van Gert-Jan Clincke.

“Ik ben opgegroeid in Wingene, maar woon nu al lange tijd in Brugge. En sinds enkele jaren zelfs net om de hoek bij Frituur Fritz in Assebroek. Het is dus niet geheel toevallig dat ik nu de overnemer ben”, lacht Gert-Jan.

Ondernemersbloed

“Mijn professioneel leven is tot nu toe nogal grillig verlopen. In het middelbaar heb ik fotografie en film gestudeerd, maar toch was mijn eerste job meteen het runnen van een eigen frituur in Zwevezele. Bijna heel mijn familie bestaat uit zelfstandigen, en dat ondernemersbloed zit er ook bij mij in. Enkele jaren laten ben ik dan toch weer op het pad van de fotografie beland, maar dan in combinatie met een deeltijdse job als barman. Zo ben ik dan in het bierverhaal gerold. Ik kwam in contact met mensen van brouwerij Omer Vanderghinste en kon via de brouwerij een opleiding tot brouwer volgen. Dat is zeker ook een mooie en boeiende job, maar het jeukte toch om opnieuw zelfstandig aan de slag te gaan.”

“Wat ook meespeelt is dat mijn vrouw en ik in de jongste 3,5 jaar twee kindjes hebben gekregen. Ik wilde dus graag wat dichter bij huis werken om meer bij mijn gezin te zijn. Met de frituur vlakbij is dat nu alleszins mogelijk. Ik zag dat die vrijgekomen was en na enkele gesprekken met Fritz was de zaak snel beklonken”, aldus Gert-Jan. “Ik geef mezelf nu twee maanden om de frituur wat te renoveren en begin april wil ik dus openen. De klassiekers blijven natuurlijk behouden, maar ik wil het assortiment hamburgers uitbreiden en verfijnen en ook wat nieuwe toppings voor op de frietjes presenteren.”

The post Frituur Fritz heeft overnemer: “Naast de klassiekers enkele nieuwigheden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Katy uit ‘B&B zoekt lief’ runt B&B met haar ex-man én zijn nieuwe partner: “Een menage à trois? Da’s een verkeerd beeld”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

Duizenden euro’s boete voor Gentse ondernemersfamilie die jarenlang krotten verhuurde in Evergem

Een bekende ondernemersfamilie in Gent is veroordeeld tot boetes van tienduizenden euro’s omdat ze jarenlang onbewoonbare woningen verhuurde in Evergem. In de huizen was er gevaar voor brand en elektrocutie, waren er zware vocht- en schimmelproblemen, en was er geen warm stromend water. Eerder, in eerste aanleg kregen ze zware boetes en ook een celstraf met uitstel. Het hof van

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck

In Creatief Huis Leen Harinck in de Vlamingstraat 17 in Poperinge kan je op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli het evenement ‘Vrouw zijn’ bijwonen.
The post ‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck appeared first on KW.be.

Lees meer »

Driedaags feest aan café Hazekapel

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juli is er een driedaags feest aan café Hazekapel in de Doelstraat 97 in Ingelmunster.
The post Driedaags feest aan café Hazekapel appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »