Heuvelland investeert bijna 1 miljoen in landelijke wegen

De gemeenteraad van Heuvelland keurde de aanbesteding voor het onderhoud van een aantal landelijke wegen in de gemeente goed. Dit jaar worden de funderingen, wegbermen en asfalt vernieuwd in de Brulozestraat, Terrierstraat, Smijterstraat, Kriekstraat en Wulvergemstraat.

Het gemeentebestuur van Heuvelland wil in 2024 werk maken van het onderhoud en de renovatie van een aantal landelijke wegen. Op de gemeenteraad van maandag 29 januari werden de gunningswijze en lastvoorwaarden van de aanbesteding goedgekeurd. “Naast het gewoon onderhoud en herstellingen wordt tweejaarlijks een grote renovatie voorzien van een aantal straten. Dit jaar gaat het over de Brulozestraat, Terrierstraat, Smijterstraat, Kriekstraat en Wulvergemstraat die aangepakt worden”, legt burgemeester Wieland De Meyer (Gemeentebelangen) uit.

“Funderingen, wegbermen en asfalt worden vernieuwd. De raming van dit groot onderhoud bedraagt 840.000 euro. Daarnaast werd in de begroting nog 100.000 euro voorzien om extra te asfalteren. We investeren dit jaar dus bijna 1.000.000 euro in de landelijke wegen.”

Fiets- en wandeltoerisme

Oppositiepartij CD&V is tevreden met de intenties van het gemeentebestuur, maar blijkt waakzaam. “We vroegen de afgelopen jaren al meerdere keren bijkomend budget voor landelijke wegen”, aldus raadslid Geert Debergh (CD&V). “Vooral de wegen in het fietsnetwerk moeten dringend aangepakt worden, want die zorgen voor onveilige situaties. Nu er verkiezingen zijn, is er plots wel geld voor landelijke wegen. Dat is een goede zaak. Nu Heuvelland volop inzet op fiets- en wandeltoerisme verwachten we dat minstens die wegen in goede staat verkeren. We blijven vragen voor een langetermijnvisie van de gemeente, met meer zorg voor de staat van de landelijke wegen. Er zijn nog heel wat wegen die aangepakt moeten worden. Wij vragen versneld actie.”

The post Heuvelland investeert bijna 1 miljoen in landelijke wegen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daarvoor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Canada stoot door naar de halve finales, waar titelverdediger Argentinië en Messi wachten

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste knullig, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Zij nemen het op tegen Canada – eveneens door na penalty’s. Volg al het

Lees meer »

Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt

Knotsgekke zeepkisten bouwen en er dan samen met vrienden over de speelplaats mee scheuren? Het gebeurt deze week in het VTI van Tielt, waar in samenwerking met de jeugd- en sportdienst van de stad een nieuwe editie van het ‘STEMmania’-kamp loopt.
The post Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »