15 procent van de kleuters heeft extra taalondersteuning nodig

85 procent van de kleuters in de 3e kleuterklas is voldoende taalvaardig om straks te starten in de lagere school. Zo’n 11 procent heeft extra taalondersteuning nodig. Voor 4 procent van de kleuters is intensieve begeleiding voor Nederlands nodig. Dat blijkt uit de resultaten van de Taalscreening, die dit schooljaar voor de 3e keer in elke 3e kleuterklas is georganiseerd. 

Meer krantenkoppen in België

Statiewijk klaar voor feestvierdaagse

De Statiewijk viert het komende weekend voor de 114de keer kermis. Wijkburgemeester Luc Hallewaert, voorzitter van het feestcomité Alexander Ockier en zijn medewerkers hebben een gevarieerde vierdaagse uitgewerkt met het praatcafé en het Oktoberfest als uitschieters.
The post Statiewijk klaar voor feestvierdaagse appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hilde Crevits wordt viceminister-president voor CD&V en nieuwe minister van Binnenlands Bestuur

CD&V vaardigt huidig ministers Hilde Crevits en Jo Brouns af in de nieuwe Vlaamse regering. Dat bevestigt een goede bron aan Belga. Brouns combineert Landbouw en Omgeving, Crevits blijft viceminister-president en combineert dat voortaan met de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Integratie en Inburgering en Samenleving.
The post Hilde Crevits wordt viceminister-president voor CD&V en nieuwe minister van Binnenlands Bestuur appeared

Lees meer »

CEO van Bayern speecht na verlies tegen Villa 5 minuten voor Kompany: “We zijn blij dat je bij ons bent”

Het gebeurt zelden dat een absolute topclub na een pijnlijke nederlaag de trainer zó opvallend in bescherming neemt. Het gebeurde gisteravond niettemin bij het traditionele diner van Bayern München. CEO Jan-Christian Dreesen stond op en gooide bloemetjes naar Vincent Kompany. Wat zeggen we? Een ganse ruiker. Alles samen duurde de toespraak — met veel euh’s en veel herhalingen van hetzelfde

Lees meer »

Zware klap nadat chauffeur de voorrangsregels negeert

Op het kruispunt van de Slijperstraat met de Groenestraat in Oostnieuwkerke kwam het donderdag omstreeks 17 uur tot een zware aanrijding waarbij twee voertuigen betrokken waren. Een van de chauffeurs gaf bij het ongeval geen voorrang.
The post Zware klap nadat chauffeur de voorrangsregels negeert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Iraanse ayatollah Ali Khamenei tijdens vrijdaggebed: “Iraanse raketaanvallen op Israël zijn volledig legitiem” – Eerste Belgen keren vandaag terug uit Libanon

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Onze reporter proeft sfeer tijdens pausmis: “Dit waren geen mensen die hoogstens een voet in de kerk zetten als nonkel Jos overleden is”

De paus in een groot stadion: het was een stunt die vooraf met enkele vraagtekens kwam. Werkt dat wel, een man op een handgemaakte stoel, gedurende anderhalf uur? Onze reporter ging de sfeer proeven: “Geen confettikanonnen, wel wierook. Priesters die op de foto gingen als sterren. En een opvallende Delphine. Het pausbezoek eindigde op een hoge noot.”

Lees meer »

Proces tegen Axel Daeseleire voorlopig afgewend

Zoals het er nu naar uitziet, ontsnapt Axel Daeseleire (56) aan een proces wegens een nooit uitgezonden interview met een zwakbegaafde kinderverkrachter. De raadkamer in Gent stelde vrijdag de bekende tv-maker en alle zes andere verdachten buiten vervolging. Toch is een proces nog niet helemaal van de baan. Het parket en de burgerlijke partij hebben nog veertien dagen om beroep

Lees meer »

KIJK. Niels Destadsbader heeft grote verrassing voor Belgian Cat-speelster Julie Vanloo: “Ik verzorg jullie voorprogramma”

Op 7 november nemen de Belgian Cats het op tegen Litouwen in een EK-wedstrijd voor een uitverkocht Sportpaleis. Een vol Sportpaleis vullen, is voor de Belgische basketbalploeg niet nieuw. Maar wat wél verrassend is: Niels Destadsbader verzorgt dit keer hun voorprogramma. “Ik kan al niet meer wachten”, klinkt het enthousiast bij speelster Julie Vanloo.

Lees meer »

Volledig Pannes podium in klasse 2 op BK zeilwagenrijden

Aan de traditionele Potjesregatta, die voor de Belgische piloten ook als Belgisch Kampioenschap gold, namen 99 piloten uit zes landen deel. De Potjesregatta was daarmee het grootste internationale zeilwagenevenement dit jaar na het WK deze zomer in Frankrijk.
The post Volledig Pannes podium in klasse 2 op BK zeilwagenrijden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een geschiedenis van geweld: hoe Sean ‘Diddy’ Combs als seksueel roofdier heel zijn carrière lang geen ‘neen’ duldde

‘It’s bad boy for life.’ De tekst van z’n grootste hit krijgt een bijzonder wrange nasmaak. Want Sean ‘Diddy’ Combs (54) blijkt niet simpelweg een bad boy, wel een seksueel roofdier van het ergste allooi. De rapper kijkt aan tegen meer dan honderd aanklachten voor seksueel misbruik, waarbij zelfs een kind van amper 9 jaar betrokken zou zijn. En zo

Lees meer »